IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Tuska+Maanantai 19.11.2012 01:57

Otin aikanaan Google+:n käyttöön ja loin sinne sivun ylläpitämälleni sivustolle ajatellen, että sinne voisin sitten uploadata videomateriaalia kätevästi ja sen tunnistaisi olevan osa sivujen sisältöä.

Pari videota onnistuin saamaan kesäkuussa 2012 esille alkuinnostuksessa, kolmannen kanssa piti hieman säätää ja sit asia jäi. Seuraava lisäys tuli suoritettua syksyllä, mutta jotenkin G+ onnistui sekoittamaan videoiden esitystavan, joten se sotki yhdeksi viestiksi kaksi videota, jotka eivät todellakaan toisiinsa kuuluisi muuta kuin kuvauspäivän suhteen.

Tuskailulle ei tunnu olevan loppua, kun sain tuollaisen Nokia E7-puhelimen käyttööni. Sillä saa ihan kelpoa videota, mutta kun siinä ei ole muistikorttia, olisi ihan kätevä lähettää video suoraan puhelimesta ko palveluun. No, tätä en ole onnistunut G+:n mobiiliversiolla vielä tähän päivään mennessä tekemään. Joko en löydä, tai sitten sellaista mahdollisuutta vaan ei ole. Mikäli näin, se on suuri puute.

No, videot oli saatava esille, joten bluetoothilla läppäriin ja siirtoa läppärin selaimella. Toinen meni perille, toinen hajosi eikä lopulta koskaan muodostunut sinne vaikka 100% piti olla valmiina. Kaiken lisäksi tästä ei tullut edes varsinaista viestiä etusivulle vaan se meni suoraan videot-kansioon, joten sitäpä ei sieltä noin vain löydä. Risaa videota taas en ole ylläpitäjän ominaisuudessa edes pystynyt poistamaan :)

Tässä kuitenkin mieleen tuli varsinainen ahaa-elämys: mitäpä jos lähettäisinkin ko videot IRC-Galleriaan ja modaan niille videoille sellaisen teeman, että ne on aivan samannäköiset kuin omat kotisivunikin. Ainakin Galtsussa tuo videoinen lisäys toimii hienosti, player toimii hienosti ja tuo sivun modausmahdollisuuskin on hieno asia. Ainoa haitta sitten on, että kaikki kaverit (ja muut seuraajat) näkevät flowissaan nuo lisäykset, vaikka heille ne ei olekaan. Tosin taisipa tässä saada asetuksista jopa säädettyä, että videoiden lisäyksestä ei tarvi tulla merkintää flowiin :)

Vanhassa vara parempi. Aikaa vievintä onkin sitten modauksen teko. Mutta älkääpä ihmetelkö, jos tässä parin viikon sisään lisäilen hyvin omitusia videoita nähtäväksi :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.