IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

838Lauantai 01.12.2007 17:19

Nyt menee yli. Suomalaiset jakaantuu joko animejapani-ihkuttajiksi tai sen totaalivihaajiksi. Te olette molemmat kastit samanlaisia. Yhtä sinisilmäisiä, mustavalkoisia, typeriä. No onhan tämäkin mustavalkoista, myönnän että on minunlaisiani ihmisiä, jotka ovat tämän japanibuumin keskikastissa.

Japaniikawaiinipponanimeihkuttajille:

Japani on maa. Siinä missä esim. Nicaraqua, Kazakstan, Australia, Norja, Espanja tai Brasilia. Sen takia, että siellä tehdään parhaimmanlaatuisia piirrettyjä kun muualla maailmassa, ei tarkoita, että sitä pitää ottaa elämäntavaksi. Japanilaiset eivät pidä siitä, siitä on tehty kyselyjä, tutkimuksia. Toki jokainen saa tykätä mistä haluaa, mutta pukeutumisenne ja käyttäytymisenne ärsyttää muita. Japanilaisen silmin se on loukkaus, ja ymmärrän kyllä. Suoraan verrannollisia Tunisiassa tapaamiini "mita kuuluu kukkuluuruu sina kaunis suami neito"-kauppiaisiin, jotka hyppivät samalla tavalla kun te, jos näette japanilaisia ja huudatte "kawaiii." Animessa ja mangassa ei ole mitään vikaa, sarjakuvia ja piirrettyjä muiden joukossa, tosin hieman omalaatuisia. Ei sitten muuta

Japanivihaajat:

Teille ei koskaan saarnata ja minua inhottaa se. Ottaa nyt joku maa totaalivihan kohteeksi vain sen takia, että nyt on "in" kaikennäköinen Japani-aiheinen? Olette yhtä naiiveja kuin ne, joita vihaatte.
Japani on maa, josta sattuu tulemaan hyvälaatuisia piirrettyjä ja sarjakuvia, aivan kuin muistakin maista. Jos tähän nyt vittuilee joku "disneyn piirretyt kunniaan"-idiootti, sanon hänelle, että suurin osa niistä on piirretty Japanissa. Muumitkin ovat animea, että se siitä animevihaamisesta. Suurin osa teistä ei ole edes katsonut jaksoakaan, joten miksi sitten pitää tuomita heti? Tulee myös jenkeistä ym muista maista hyviä elokuvia, jotka jotkut ovat ottaneet elämäntavakseen, ettehän te heitä dissaa, ettehän? Tai Intiaa: jotkut yhä sisustavat huoneensa kokonaan Intia-tyylisesti ja pukeutuvat sen tyylisiin vaatteisiin ja kuuntelevat intialaista musiikkia. Eihän heitäkään dissata.
Kulttuurista: Japanissa on korkea, korkeampi kulttuuri kun monessa maassa. Kun täällä Suomessa ei ikinä puhuta junassa kanssamatkustajille, siellä tunnetaan sana kohteliaisuus. Ihmiset ovat paljon ystävällisempiä, vieraanvaraisempia ja mukavempia kuin täällä asuvat isämmaanpuallustajat. Historiallinen kulttuuri ja taide on kiehtovaa, lähes samanlaista kuin Kiinassa, jota ei kuitenkaan dissata senkään edestä. Samantapaiset sotahistoriat, taide, uskonto ym muut kulttuurit eivät paljoa eroa, vaikka eroja silti löytyy.

Intiavillityskin meni muutamassa vuodessa ohi, samoin Japanivillitys. Seuraavaksi voi tulla mikä vaan, Havaiji, Australia, Ranska, Englanti... Siinä teille sitten lisää dissaamista.

Ajatelkaa seuraavalla kerralla ennen kun rupeatte vihaamaan jotain ilman perusteita.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.