IRC-Galleria

lobos

lobos

I'm on me holidays

Eka päivä!Maanantai 30.06.2008 23:11

Tänämp se sit alkkos ensmäne tyäpäev, näin täkäläisittäin sanottuna.... Herättiin tuossa puoli seittämän aikaan ja suoraan kuttuja lypsämään ja siinä meni aikaa sellaiset kaks tuntti kun oli kaks ihmist hoitamas homma. Eilen mul kyl sanotti et yksin ku lypsä ni menee melkkei se neli tuntti.

Kauhi ku ruppe jo ajattelemaha täkäläisittä, nii et kirjotuski menee iha ouroks. Et ei kannat välittä...

Lypsy jälkki ruokittii pikkukutut ja vietiin vettä kaikille muille elukoil, ja si ruvetti trimmaamaan sähköaitojen alusia pitkäst ruahost et sähkö kulkkis paremmi, siin men semmone kaks ja pual tuntti.

Ruakkaki siin välis sai.

Ruokailun jälkke kokeiltiin isännän kanssa miten tua traktori toimii ja pöyhijä tietysti perässä kun heiniä pöyhitiin pieni pläntti.

Emäntä lähti viemään juustoa raumalle ja käymään kaupassa, niin itselle tuli hetkellisesti vapaata keskellä päivää...

Vapaan jälkeen ruvettiin laittamaan kuntoon paalauskonetta ku sil ei olttu tehty mitään pariin vuoteen, siitä nippoja rasvailtii jos ny kaikki eres löyretti. Siin oltti se homma saatu valmiks ni oliki jo kahvitauko. Tauo jälkke sitä si lähdetti pöyhimä lissä heini ja siin menki sit vähä pidemppä ku edellises pellos.

Ku pöyhimine oli saatu tehty ni sit sitä alettiki lypsämä ja siin men taas aikka se pari tuntti. On kyl iha outto lypsää kaks yksikköisel konel ku o tottunt siihe neli yksikköise... Kyl kai tämänki homma oppi ajankulues.

Lypsy jälkke kaik homma oli aika lail tehtyn, ni sit oliki tämä päev pulkas. Eihän mun tullu tehty töit ku kello ympär. Mä aloti pual seittämält ja ku lopeti ni kello näyt viit vail seittämä....

Kaikkia varmaan kiinnostaa niin perkeleesti! :D

-maanviljelijä, melkein-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.