IRC-Galleria

:oKeskiviikko 22.10.2008 22:46

Lina Vanessa Medina (s. 27. syyskuuta 1933 Peru) on maailmanhistorian kaikkein nuorin äiti synnytettyään poikansa viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden iässä. Lapsen isää ei ole saatu selville, mutta Medinan omaa isää epäiltiin vahvasti. Häntä vastaan nostetut syytteet kuitenkin kaatuivat todisteiden puutteessa. Koska Lina ei osannut antaa lääkäreille selkeitä vastauksia lapsen isyydestä, oli mahdollista, että Lina ei sitä itsekään tiennyt.

Linan vanhemmat veivät Linan lääkärille, sillä ajattelivat mahan paisumisen johtuvan kasvaimesta. Lääkärillä kuitenkin selvisi, että Lina oli raskaana. Lina synnytti terveen kolmekiloisen poikavauvan keisarileikkauksella 14. toukokuuta 1939. Poika sai nimekseen Gerardo Linaa hoitavan lääkärin mukaan. Gerardolle kerrottiin kymmenvuotiaana, että Lina, jota hän piti siskonaan, olikin hänen oma äitinsä.

Linan sairaushistoriasta kävi ilmi, että Linan kuukautiset olivat alkaneet hänen ollessaan vasta kahdeksan kuukauden ikäinen ja rinnat olivat alkaneet kasvamaan hieman aikaisemmin. Hänen mennessään lääkäriin kuukautiset olivat olleet poissa seitsemän ja puolen kuukauden ajan. Lina oli jo nelivuotiaana epätavallisen kehittynyt vartaloltaan: hänellä oli jo hyvin kehittyneet rinnat ja häpykarvoitusta. Viiden vuoden iässä hänen lantionsa laajeni ja luusto oli kehittynyt murrosikäisen tavoin. Lina Medinan tapaus on ollut ainutlaatuinen, sillä kyseessä epäillään olleen myös varhaisin puberteetti ihmiskunnan historiassa. Varhaiseksi, ja hoitoa vaativaksi puberteetti lasketaan, jos se alkaa ennen kahdeksaa tai yhdeksää ikävuotta, riippuen henkilöstä. Lina Medinan puberteetti alkoi tiettävästi jo reilun puolen vuoden iässä, eli jo 8 vuotta aikaisemmin kuin sen kuuluisi aikaisintaan alkaa. Keskimäärin tyttöjen puberteetti alkaa noin 11-12-vuoden iässä.

Gerardo kuoli vuonna 1979 luuydinsairauteen. Linan toinen poika, joka syntyi vuonna 1972 (33 vuotta Gerardon jälkeen), elää edelleen Meksikossa.

Lina ja hänen aviomiehensä asuvat nykyisin Perun pääkaupungissa Limassa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.