IRC-Galleria

manjaana^^

manjaana^^

♣♫ HooCee ♣♫

"Läpikulku kielletty"Perjantai 14.12.2007 17:02

Käykö kenellekään muulle koskaan niin, että jos jokin asia kielletään, tekee mieli tehdä juuri kyseinen juttu?? Anyone? Mulla ei sinänsä ole ongelmia noudattaa sääntöjä, enkä ole siinä mielessä mikään "rebeli" tai kapinallinen, mutta erityisesti läpikulun kieltokyltit herättää melkoisen uteliaisuuden meikäläisessä. Jälleen yksi outo piirre minussa, jota muut ei välttämättä ymmärrä.

Mutta oikeasti. Kuinka paljon taloyhtiöt säästyisikään läpikuluilta, jos _eivät_ pistäisi kieltokylttejään? Väittäisin, että trafiikki olisi paljon pienempi. Tuntemattomien taloyhtiöiden pihoissa kun on läpikulun kieltokyltti, niin sehän tarkoittaa sitä, että sieltä on siis jostain mahdollista mennä läpi. Monesti olisi tullut pieneen mieleenkään mennä toisten pihoille loikkimaan, koska talorykelmä näyttää niin sokkeloiselta, ja on melko varmaa että umpikuja tulee jossain eteen ja pitää nolona mennä edes takaisin samaa reittiä. Mutta. Kun kerran on kyltti, jossa kielletään läpikulku, niin sieltähän pääsee poiskin. Ei muuta kuin kokeilemaan onneaan.

Juuh, kyltit on mulle kuin punainen vaate. Pakko kokeilla. Sen vuoksi me yleensä Rapsun kanssa aiheutetaankin mummoille sydäreitä, ne kun kyylää ikkunoissaan ja miettii päänsä kirjaimellisesti puhki, ketä me oikein ollaan ja millä asialla liikutaan ja vielä tärkeämpää; kenen asuntoon me oikein ollaan matkalla.

Toinen punainen vaate mulle on lappuset ihmisten ilmoilla. Niihin olisi pakko päästä kirjoittamaan joku naseva vastakommentti. Rappuun joskus ilmaantuvat "kuka saatanan idiootti jättää kissanpaskat siivoomatta hissiin?!" -lappuset (tällainen lappu oli alkusyksystä ilmaantunut meidän rappuun, tosin se paskanhaju hississä oli kuvottava) oikein odottavat meikäläisen rustaavan niihin jonkun vieläkin idioottimaisemman kommentin. Tähän mennessä oon saanut, työllä ja tuskalla tosin, pidettyä näppini kurissa. Harvoin on onneksi kynää mukana, kun jokin lappu ilmaantuu. Töissä oli kesällä hauska rupeama, kun siellä oli joku laittanut lapulle kommentin. Mä vastasin siihen, ja sitten taas tämä henkilö jne. Käytiin siis kirjeenvaihtoa tämän yleisen lapun kautta. Yhteensä kommentteja siihen kaikkien nähtävillä olevaan paperiin tuli joku +-10. Joku viikko viimeisestä kommentista, kun kumpikaan ei enää kirjoittanut mitään, olin pukukopissa vaihtamassa vaatteita, kun kuulin kahden nuoren miehen juttelevan keskenään, joista toinen myönsi olleensa kirjeenvaihtomme toinen osapuoli. En nähnyt tämän tyypin kasvoja, harmi.

Paheita konsanaan, mutta ovatpahan ainakin näennäisesti terveellisiä tapoja. :)


]l\/l[

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.