IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogi

« Uudemmat - Vanhemmat »

HALLO LEUTE!Tiistai 23.09.2008 19:44

Pääsin taas livahtaa koneelle ku kukaan ei oo kotona :D Oon ollu tääl nyt 18 päivää. Arki on alkanu sujuu hyvin ja ja ja. On ollu mukavaa. On kyl vieläki välillä koti-ikävä, ja varsinkin yhtä tiettyä kultaa.</3

Viime viikko oli seki täynnä ohjelmaa. Keskiviikkona (17.9) täytin 17,. jipii! :) Gastäiti oli tehny ihana kakkua ja sit syötiin yhessä.. Koulun jälkee mun yks luokkakaveri tuli tänne ja oli mukavaa :) Ei vaa yhtään tunnu et olis ollu synttärit ku ei niit juhlittu mitenkää kunnolla (paitsi suomessa ennen ku lähin ;D).
Viime perjantaina meil oli koulussa "Wandertag", eli vaelluspäivä x/ Meijän luokka käveli vuorilla onneks vaa tunnin :D mä ja ann-kathrin pidettiin perää koko matka :D Näil vuoril kasvaa ihan hirveesti viinirypäleitä ja syötiin niit koko matkan ja ne on niiiiiiin hyviä! 1000 kertaa parempii ku Suomessa kaupassa.

Perjantai-illalla olin winzerfesteillä, eli jonkunnäkösil viinifestareilla. Se oli vähän ku tivoli, siel oli laitteita ja juomaa ja ruokaa ja musaa. Siel oli kivaa mut olin aika hiljaa vaa ku en tuntenu ketään paitsi Lucian (=gastsisko).
Lauantaina mentiin Freiburgiin (iso opiskelijakaupunki n. 30min päässä) leffaan ja sitte baariin. Ekaa kertaa baarissa jeejee:D no ei siellä kyl mitenkää erikoista ollu ja lähettiin aika aikasin kotiin. Mut se oli kyl paras ilta täällä Saksassa tähän mennessä :) Ainii olin ihan järkyttyny ku oltiin leffassa ja sit ostettiin iso kasa poppareita ja ne oliki makeita!! Hyi hitto. Saksalaiset on outoja :s
Sunnuntaina eli toissapäivänä olin Lucian kaa viereises kyläs vanhanajanmarkkinoilla. Siel oli ihmisii ihme puvuissa ja ruokaa ja kaikkee.

Viikonloppuna mul on Afs-leiri Seebruggissa..ei hajuukaan mis se on. Mut ihan kiva kuulla muitten vaihtareitten kokemuksii ja sillee.

Koulus on alkanu mennä iha hyvin. En mä kyl vieläkää mistään oikee mitää tajuu enkä ikinä tee läksyjä tai mitää mut et paikat ja ihmiset tullu tutuiks. Mul on sellanen matikanmaikka joka mielellää vitsailee mun ja suomen kustannuksella. :D Joka tunti se ottaa mun sanakirjan ja opettaa luokalle sielt jokun sanan. Tähän asti se on opetellu "muistomerkki, vaate ja fanaatikko" :D Ja kaikil on hauskaa.

Meil oli viime lauantaina tääl kotona siivouspäivä. Siivottiin ku hullut ja se oli kamalaa! :S Se siivous vastas meijän perheen joulusiivousta suunnillee. Joka paikka piti hinkata viimesen päälle. Et sellasta. Onhan se kiva et on siistii mut mä oon kotona tottunu vähän toisenlaiseen meininkiin... ja varsinki ninon kotona:D<3

Puhuin eile shadin kaa puhelimes ja se tulee tänne nyt syksyllä!! :):) Ja mä meen sit Hampuriin joskus keväällä tai jotain.

Joo mut en keksi enää mitää kirjotettavaa. tääl on menny hyvin ja on kivaa ja sillee mut suurin osa on kumminki tylsää arkee :D ihan niinku kotonaki.

Tschüss,

Mankku

DEUTSCHLAND!!Maanantai 15.09.2008 22:25

6.9. saavuin Frankfurtin lentokentälle. Itkuset jäähyväiset oli takana ja paska fiilis kaiken kaikkiaan :/ No sitte ku pääsin perheeseen n klo 16 ni paskemmaks vaa meni :D ei tuntunu kodilta yhtään ja halusin niiiiiiiiiiiiiiiin paljon takasin suomeen! Ekat 3 päivää vaa itkin yhyy :D okok vieläki tulee tippa linssiin aina ku muistelen suomee :'<

Viime maanantaina alko koulu. Mä en tajunnu mistään mitää ja tajusin millast on olla vaihtari. Ihan hukassa ja täysin muiden armoilla. Ei kivaa :D niimpä siis nöyrryin ja heittäydyin vaa johonki porukkaan. :D Nyt oon kuitenki saanu pari sellasta "oikeeta" kaveria. Koulu on vähän erilaista ku suomessa. opettajat on kaikki tosi letkeitä täällä, vaik ei uskois! :D ja mul on kaikki opettajat miehii paitsi liikanmaikka. Tunneilla en tajuu mitää ku ne opetttajat papattaa saksaa.. siispä yleensä teen kaikkii omii juttuja tunneilla, ihan ku suomessaki:D Kouluruokaa ei oo, mamma tekee joka aamu eväät mulle! 2 palaa kuivaa leipää (jotka menee aina koulun roskikseen) ja kurkkuu ja porkkanaa. Meil on koulussa myös kahvila mistä saa ostettuu kaikkii ihanii tuoreita leivonnaisii :)

Eka viikko meni ihan huristen. Sillon ku iskee koti-ikävä aika tuntuu kyl maailman pisimmältä. Viime perjantaina käytiin Baselissa ( saksan ja sveitsin rajalla, n 45min täältä). Se on ihana kaupunki ja siel on kivoi kauppoja ;D Lauantaina kävin kattoo hostäidin ja siskon kaa MAmma Mian sellasessa kämäsessä teatterissa ( melkeen lohjatasoa). Leffa oli kuitenki hyvä! Eilen sunnuntaina mentiin perheen kaa Schwarzwaldiin (mustametsä). Käytiin museoissa ja oli kylmä ja plaah. Sitte käytiin kattoo myös Saksan korkeinta vesiputousta. se oli siisti :)

Aluks en huomannu elämässä täällä saksassa nii paljon eroja. No nyt huomaan :D Ruoka on K A M A L A A. suurimmaks osaks. Kauheesti vaa punasta lihaa ja rasvaa ja suolaa ja sokeria. Elämä on paljon järjestelmällisempää täällä. Tuntuu välil ettei mul oikee oo sellasta vapaa-aikaa vaan itelleni ku kokoajan pitäs olla perheen kans tekemäs jotain. Äiti tarkistaa onks läksyt tehty ja sitä rataa :D Must on kuitenki hienoo se, et saksalaiset viettää paljon aikaa perheen kaa, mut vähempiki riittäis. JA ainaki meijän perheessä isä on perheen pää. Ei nää naiset sano sille mitää vastaan. Ja se on ollu vaikeeta, koska ne jotka tuntee mut tietää miten mä ja mun oikee iskä sanotaan toisillemme kokoajan vastaan! :D Mut must se on hyvä et jokainen voi sanoo mitä ajattelee. Tääl tuntuu jotenki et naiset vaikenee. Tai sit se on vaa tää perhe :)

Ylihuomenna mul on synttärit!! Sillon istutaan perheen kans iltaa (niinku joka ilta:D). Mut sillon on kakkua :):) Ja pyysin myös yhen kaverin koulusta sillon meille. Perjantaina meen sitte ehkä baariin tän saman kaverin kanssa :P

Kaiken kaikkiaan on ollu kivaa ja tyhmää. Toistaseks enemmän tyhmää :D Mut kokoajan vaa paranee ku alkaa tuntuu kokoaja enemmän ja enemmän kodilta. Oon suunnillee vuorannu tän huoneen ninon ja perheen kuvilla:D:D
Jeps mut kirjottelen taas sitte ku on aikaa. Toivottavasti Suomessa alles klar. Tääl ainaki.

Liebe Grüße

Mankku
« Uudemmat - Vanhemmat »