IRC-Galleria

mechanema

mechanema

blog.qruiser.com/poikkijapinoon

Rikosaalto pyyhkäisee yli napapiirinKeskiviikko 31.05.2006 19:48

Joku kauhea pitkäkyntinen on kähveltänyt mun pyörän! Mun hienon hopeanvärisen y-runkoisen täysjousitetun maastopyöräni. Itku meinas päästä. Kävin äsken ihan oikealla poliisiasemalla tekemässä ihan oikean rikosilmoituksen eikä jänskättänyt yhtään :)
Sit menin työharjoittelupaikkaan Ounasvaaran huipulle tekeen harjoittelusopimuksen, meinasin kuolla siihen välille Ladnagin mummomankelilla, se oli kauheaa. Nyt väsyttää ja jokapaikkaa kolottaa ku kämppiksen kans vielä jumpattiin vatsalihaksia sohvalla ja kuunneltii jotain ysärisuomipoppia missä oli niin tuhmat sanat että puna nousi poskille.

Melkein koko maailman kaikki asiat on taas tehty mulle hirmu vaikeiksi. Opintotuen hakeminen kesälle oliki paljo mutkikkaampaa ku olin luullut. Sit se tulee vissiin vuoden myöhässä ja vuokrajalaskutjakaikki pitäis maksaa! apuaaaaa! Pitänee soitella isille taas kerran...

Olin just kirjoittamassa että vielä kun jaksais pari viikkoa olla tosi reippaana niin sit helpottais... Faktahan on se että senjälkeen mulla vasta alkaa ne 13 tuntiset päivät. Voihan vi**upi**unee**ri. No ei ainakaan oo esseitä ja tenttejä! Mul on ikävä esim. Sinkkua ja muita ketkä ei oo täällä nyt!

Ei se siitä johdu!Lauantai 27.05.2006 14:41

Mun käsi on ihan kamalan kipeä. Olkapäästä viistoistasenttiä kyynärpäätä kohti on tosi kipeä kohta, vähä niinku ois joku hermo puristuksissa tai jotai. Kavereilla on varma käsitys siitä miks mun oikea käsi on kipeä mutta EI SE NYT TUOSTA KOHTAA SEN TAKIA VOI KIPEÄKSI TULLA! Oon vetäny särkylääkkeitä ja sit ostin apteekista sellaista suihkutettavaa tulehduskipulääkettä joka maksoi ihan tosikamalanpaljon.

Duunin jälkeen mentiin bisselle, sit mentiin erääseen yksityisasuntoon juomaan lisää bissee josta päästiinkin lähteen baariin vasta kahelta, noh itse en tuosta illasta köyhtynyt euroakaan, yhestä tuopista ja pizzasta jäin vähän velkaa mut muuten edullinen ilta! ...Niin ja olihan meillä HAUSKAA!

Nyt pitäis pikapikaa suihkuun ja sit reippaana töihin.
...Ja sit tulee se poikkihuilu. Ultra Bratahan se.

Viikonloppu oli pitkä. Johtuen siitä että se alkoi jo torstaina ja päättyi vasta tänään. Eetun kanssa syötiin paljon ja hyvin ja käytiin leffassa ja sellaista. Tälle viikolle on ihan kamalasti ohjelmaa, en hakenut pyörääni tänäänkään pääpostin edestä minne se jäi viime keskiviikkona kun siitä puhkesi kumi koulumatkalla. Huomenna pitäisi ennen töitä. Saas nähdä. Aamulla oltiin reippaita, käytiin uimassa, en ollut käyny uimassa Rovaniemellä ennen ja sen paikan kuntosali näytti ihan ok:lta ja kuukausihintaki oli varsin houkutteleva, vielä kun jaksais 14:tuntisen työpäivän ja 15:kilsan pyöräilyn jälkeen raahautua sinne salille ni ois ihan jees. Pakko järjestää tämä pieni elämä nyt järjestykseen.

Just tällä hetkellä en kuitenkaan jaksa keskittyy juuri muuhun kuin siihen että aamulla klo. 8:15 pitää olla koululla InnoAkatemiassa säätämässä yhtä kurssia ja sit se pyörä ja sit töihin. Pikkuhiljaa pitäis alkaa tienaamaan ihan oikeeta rahaa! Ei tästä muuten tuu juurikaan yhtään mitään.

Kivusta nautintoon on matkaa pelottavan vähän - jos edes sitäkään. Samoin huonosta omatunnosta, pahasta olosta ja epävarmuudesta siihen, ettei kaipaa mitään muuta kuin juuri tämän hetken tässä. Yhdessä.

s.3.8.1985, tukehtui nakkiin 14.5.2006Maanantai 15.05.2006 01:19

Eilen töissä oli vähän niinjanäin. Mentii sit Heminway´siin työkaverin kanssa kaljalle ku oli tuplabonuspäivät mut saatiinki pelkästään normaalia bonusta, vaikka valintatalon kekseistä sai tuplan. Oltiin nälkäisiä, joten ostettiin kaks patonkia, purkillinen etanoita, pullo punkkua ja pullo skumppaa ja katottiin Hilja-maitotyttö vuodelta 1953. Tauno Palo esitti pahista.

Sit mentiin piipahtaan Kellarissa josta kolmen aikaan nälän saattelemana Alakunnaksen grillille tilaan perus-setin eli hodari kahella nakilla ja toinen nakki taskuun. Kaveri sanoi vissiin jotain hauskaa niin että olin tukehtua nakkiin, se oli oikeesti lähellä. Miten taipuu sana "kakoa", aloin kakomaan, kakoin kuulostaa superlatiivilta? Suomen kieli on liian vaikeeta.

Ulkona oli tänään kylmä. Satoi isoja lumihiutaleita. Käytin Marjon kanssa Terhillä täytekakkukahveilla, oli kivaa. Sen olkkarin katossa oli ihan sairaan iso peili, se oli hienointa mitä oon nähnyt moneen päivään.

Ilman suhteellinen kosteus ylitti 100%Perjantai 12.05.2006 01:07

Tänään mentiin Marian kanssa reippaina tuotekehityksen tunneille Aikuiskoulutuskeskukselle jossa kumpikaan meistä ei ollu ikinä ennen käyty. Eksyttiin matkalla mut joku ystävällinen vaari neuvoi meidät perille. Perillä joku vahtimestarintapainen opasti meitä ja keittiöstä löytyi joku täti, joka soitti meidän opettajalle joka kertoi että tunnit on peruttu. Sit otti päähän.

Kävin terveyskeskuksesta hakemassa lääkekuurin ku koulun kiva terveydenhoitajatäti soitti aamulla ja sanoi et mul on angiina ja kaks päivää sairaslomaa sain myös. Käytiin konditoriassa kahvilla ja ku kattelin niitä ihkuja kakkuja ja leivoksia niin päätin, että haluan isona kondiittoriksi jos ura yliopistossa ei urkene.

Illalla tehtiin lasagnea, tein kevyen salaatin ja sitten semmoisen vähän ruokaisamman tulisen salaatin ja oman erikoissalaatinkastikkeen ja viiniä ja katettiin pöytä kivasti ja kynttilä ja illastettiin neljästään kotona. Meil oli niiiiin kivaa. Keittiössä puuhastelu on muksaa.

Huomenna pitää käydä viel terveydenhoitajalla ja viedä Marian harjoitteluraportti kouluun jollekin ja vissiin mul on joku luentoki. Onneks ei tarvii töihin ni ehdin vähä koulujuttuja. Tänään on kesän ensimmäinen sadepäivä. Se virkisti.

Vähässäkin ajassa ehtiiKeskiviikko 10.05.2006 17:07

Heräsin aamulla tosiaikaisin ku oli viisaudenhammas kipeenä, ajattelin että se liittyy kurkkukipuuni. No meninkuitenkinkouluun ja pidettii ruotsin tunnilla esitelmä mutta kymmeneen mennessä teki mieli laittaa hammastikku varpaan kynnen alle sojottamaan ja potkasta seinään että unohtais hammassäryn hetkeksi. Terkkari antoi mulle puhelinnumeron ja sainki heti hammaslääkäriajan kunhan olin käyny labrassa nieluviljelyssä kurkkukivun takia. Ennen nieluviljelyä ei saanu syödä mitään ja sieltä menin hammaslääkäriin enkä saa syödä koko loppupäivänä. Kerroin siitä äitille jolla oli ns. tipahtaa vispilä lattialle kun luuli mun menehtyvän nälkäkuolemaan vielä tämän vuorokauden puolella.

Tää puudutus on veikeä. Pyöräilin kaupungin halki verinen räkä poskella enkä tiennyt siitä yhtikäs mitään. Tän päivän sain sentään sairaslomaa vaikka tuska alkaaki jo hellittää.
Sen lisäks sain kesäksi työharjoittelupaikan Suomen 36:nneksi hienoimmasta ravintolasta vaikka sössötin puhelimeen ihan ku oisin ollu huumeessa, sen ravintolan täti oli kuitenki ymmärtäväinen. Siinä on aihetta hiukka leijua, vaikkakin se tarkottaa sitä, että kesällä ei paljoa lomailla ku pitää palkkatyössä käydä työharjoittelun lisäks. Noh ainahan sitä yhen kesän on vaikka aidan seipäänä.

Sain tänään jo toisen Aku Ankka -lehteni, vähäkö Don Rosan jatkotarina "White Agony Creekin vanki" jäi taas sikajännään kohtaan! Kelmit oli just kidnapanneet Kultu Kimalluksen ja Roopen "hanhenmunahipun" ja pakenivat koiravaljakolla mut nuori Roope otti ne kiinni ratsastamalla kahdella karibulla roomalaistyyliin ja kelmit aiheutti lumivyöryn ja Roope ja ne karibut laski vuorenrinnettä alas jäälautalla ja kelmit ja Kultu Kimallus pakeni lumivyöryä ahtojäille... huhhuh! Ens keskiviikkoon pitää venata että tietää miten siinä käy! ...Ja sit onki enää yks yö niin Eetupeetu tulee!

Väsymys aiheuttaa pientä viivettäTiistai 09.05.2006 14:30

Aivotoimintani on hieman jämähdyksissä. Viikonloppuna olin kolmena päivänä rannalla kun oli niin ihku sää ja kavereita ja piknikkiä ja kaikkea muuta mukavaa, sain vähän väriä naamaanki. Töissä viihtymisen kans on ollut vähän niinjanäin, huomenna selviää työharjoittelupaikan kohtalo enskesäksi. Ois kyllä ihan toshienoo päästä siihen yhteen hotelliin mihin koitan.

Eilen oli taas 13. tuntinen päivä ku koulun jälkeen suoraan töihin. Tänään vissiin sama setti ellen lähde nyt kotiin päikkäreille, tekis kyllä kamalasti mieli ku tunteja ei kuitenkaan enää ole tälle päivälle. Huomenna yks tentti mut onneks aika helppo.

Mietin eilen kaikkia ihmissuhdejuttuja ja kaikkea muutaki tosisyvällistä niin paljon, että lopulta tuntui vaikealta keskittyä mihinkään. Silti jäi ihan hyvä mieli.
Kopioi kysymykset päiväkirjaasi ja kysy oraakkelilta
( http://www.lintukoto.net/viihde/oraakkeli/index.php )


Mikä minun nimeni on?
Valma (hmph, aika arveluttavaa)

Minkä ikäinen olen?
59-vuotias ja sillä on kalastuskortti

Missä asun?
Sinun luonasi, milloin vain kultaseni.

Mitä minulla on päälläni?
Vain radio.

Mistä asioista pidän?
Afrikasta (no onhan siellä niitä suippohuulisarvikuonoja)

Olenko tyhmä?
olet, mutta muista yksityisyydensuojasi ennenkuin tästä kaikille kerrot (hups, nyt se lipsahti)

Mikä on lempiruokani?
falafel

Onko minulla ystäviä?
Tuskin, mutta ainahan se on mahdollista

Olenko hauska?
Kyllä, mutta älä anna muiden huomata sitä.

Olenko rakastunut?
Olet, mutta pää pystyyn! Ei sitä kukaan huomaa.

Osaanko runoilla?
Osaat.

Olenko itsepäinen?
No haloooo! Olet tietysti!

Olenko kaunis vai ruma?
Se on kuule sinun ihan itse päätettävä.

Onko minulla pakkomielteitä?
Kyllä, mutta vielä on toivoa.

Mikä sana kuvaa minua parhaiten?
Murentuneet perhearvot!

Miksi?
Elämä on sellaista, miksi sen itse sotkee.

Miten?
En tiedä.

Milloin?
Kai se sentään 2041 mennessä järjestyy.


Kuka on paras ystäväni?
Nainen, jolla on valtaa.

Minkä ikäiseltä näytän?
Et niin vanhalta kuin miltä näyttää.

Olenko tunteellinen?
Pahat kielet väittävät että olet.

Mikä olisi kiva nimi lapselle?
Valio

Missä on elämäni rakkaus?
Siellä missä on parasta sellaiselle touhulle ;)

Miten minulla menee?
On kännissä ja laulelee suruvirttä.

Montako ihmistä minun pitäisi pyytää tekemään tämä?
Vielä muutama lisää.


Toi oraakkelihässäkkä on ihantyhmä! Ei se tiennyt melkein mitään, ei tätä kannata tehdä :/
... samalla tämä tarjoaa minulle oivan tilaisuuden tutustua itseeni.

1. Mitä on yöpöydälläsi?
Yöpöytäni on yli 100 vuotta vanha kyläsepän työkalupakki, jonka päällä on mm. sodan aikainen tykinammus ja puhallettava sininen kännykkäteline.

2. CD-levy, jota häpeät tunnustaa omistavasi?
Turos Hevi Gee - 20 Turointa.

3. Käytkö öisin jääkaapilla?
Jos en tahdo saada unta niin sitten käyn.

4. Elokuva, jonka aikana itkit?
Dancer in the dark.

5. Mitä pelkäät?
Globaalia ekokatastrofia.

6. Mikä eleesi paljastaa epävarmuutesi?
Sekavat puheet. "Toisaalta voidaan ajatella ettei tämän asian vastakohta olekaan täysin absurdi rinnastettaessa se alkuperäisen objektin oppositioon..."

7. Tunnetko ketään julkkista?
Ne kaikki tuntee mut.

8. Kuvaile sänkyäsi.
Siin on kivat retrolakanat eikä siinä kannata painia yli kolmen hengen porukalla yhtäaikaa. SinkKusi ainaki tietää!

9. Oletko spontaani vai suunnitelmallinen?
Yleensä spontaani kaikessa suunnitelmallisuudessani.

10. Kuka esittäisi sinua elokuvassa elämästäsi?
Matti Nykänen. Siitä tulisi jymymenestys.

11. Oletko koskaan pelannut räsypokkaa?
Monesti, voi monesti.

12. Mitä kannat aina mukanasi?
Humanoidikaulakoru on usein kaulassa, sillä on tunnearvoa. Mitään ehdottoman pakollista asiaa ei ole, mielestäni sellainen osoittaisi heikkoutta.

13. Mitä kaipaat lapsuudessasi eniten?
Jos kaipaisin jotain oikein erityisesti, joutuisin kaipaamaan sitä jonkun muun asian kustannuksella eikä se olisi oikein. Minulla oli yleensäottaen onnellinen lapsuus, mutta niin on nykyisyyskin.


14. Oletko tyytyväinen nimeesi?
En ole siihen enää niin tyytymätön, kuin vielä muutamia vuosia sitten.

15. Mitä kappaletta kuuntelit viimeksi?
Zen Café - Teen kaikkeni

16. Oletko ollut mukana koulunäytelmässä?
Aina, joka helvetin kevät ja syksy.

17. Pidätkö itsestäsi?
Taas pitäis ajatella niin laajoja kokonaisuuksia... Oon sellanen seiskaplussan paketti.

18. Oletko tehnyt mitään laitonta?
Minua ei ole koskaan tuomittu mistään.

19. Pidätkö itseäsi söpönä?
Toivottavasti joku muu pitää niin mun ei tarvii.

20. Epämiellyttävin kotiaskare?
Taas kauheen negatiivista ajattelua! Lopputulos palkitsee!

21. Syötkö roskaruokaa?
Aina kun mahdollista.

22. Viilaatko kynsiäsi?
Tarpeen vaatiessa.

23. Miten pidät huolta ulkonäöstäsi?
Kiinnitän aikapaljon huomiota vaatteisiini/asusteisiini. Ilman nassunpesua ei voi lähteä mihinkään.

24. Oletko koskaan laulanut karaokea?
Kultainen Kukko Kankaanpäässä ei ole ollut entisensä sen jälkeen...

25. Mitä sanaa toistat paljon?
Kappaskepposta, aika arveluttavaa sekä ekologisesti vastuutonta tämmöinen ihkuttelu.

26. Seuraatko tosi-tv-ohjelmia?
Lasketaanko Salkkarit?

27. Oletko koskaan halunnut malliksi?
Olen halunnut myös lentäjäksi, bussikuskiksi, junakuskiksi, arkkitehdiksi ja näyttelijäksi.

28. Seuraatko naapureidesi elämää?
Kämppisten kans mietittiin joku viikko takaperin että pitäis asennuttaa toinenki ovisilmä, että voitais molemmat kytätä yhtäaikaa.

29. Oletko koskaan syönyt rautatabletteja?
Mun vasenta kivestäki alkoi just kiinnostaa tää tieto.

30. Jos voittaisit 1000e, mitä tekisit sillä?
Ostaisin ehkä jotain ihkuja vaatteita ja osan laittaisin sukan varteen syksympää varten, jos sitä vaikka kävisi jossain.

31. Mitä olet viimeksi maksanut käteisellä? Paljonko se maksoi?
Neljänneksen skumppapullosta Café Tivolissa. 3€. Seurueessamme makua luonnehdittiin kamelin kuseen rinnastettavaksi.

32. Odotatko jo kesää?
Lievällä jännityksellä, tällä hetkellä mulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä se tuo tullessaan.

33. Lasketko laudalla, bleidellä vai suksilla?
Eka teki mieli keksii jotain nokkelaa mut laudalla. En jaksa.

34. Turhin juhla?
Kaikki juhlathan on turhia jollain tapaa. Halloween on ehkä Suomessa kaikista tositurhin.

35. Mitä kieliä osaat puhua?
Suomea, enlangia, ruotsilla tulen toimeen ja espanjaksi osaan olla kohtelias, kuuntelen sujuvasti ranskaa sekä tiedän mikä on huora unkariksi.

36. Edellinen matikan numerosi?
Lukiossa 6.

37. Onko sinulla lävistyksiä?
Korvissa ja alahuulessa.

38. Jos tulisit/kumppanisi tulisi nyt raskaaksi, mihin ratkaisuun todennäköisesti päätyisit?
Päätyisin olemaan ihan mahdottoman yllättynyt.

39. Onko sinulla hyvä itsetunto?
Yleensäottaen on.

40. Onko paras ystäväsi sinua nuorempi vai vanhempi?
Jotkut parhaat ystäväni ovat minua vanhempia ja jotkut nuorempia. Ykskään ei ole just samanikäinen, tai sit en vain ole vielä tavannut sitä.

41. Milloin olet viimeksi käynyt rautakaupassa? Miksi?
Eetun kans ostettiin kaikkia hienoja värkkejä mitkä pörisee ja pyörii vinhasti ja millä voi satuttaa itsensä vaikkei edes olisi hirveän huolimaton.

42. Mitä mieltä olet lapsityövoimasta?
Onhan se hyvä että lapsilla on töitä.

43. Onko sinulla nälkä?
Ku tulin töistä, kämppikset oli tehnyt kana-perunalaatikkoa ja leiponeet sämpylöitä, jälkkäriksi oli mansikkasorbettia kera hunajan ja päärynän. NIIIN ihkua! :)

44. Oletko hankkinut/hankitko mopokortin?
Mopo on mielestäni sama ku tuore ananas. Pelkkä märkä käpy.

45. Oletko sitä mieltä, että neonvärit yhdistettynä toisiinsa ovat jotain kamalaa?
Oletko sinä sitä mieltä että Nelson Mandela yhdistettynä Condolessa Riceen on jotain kamalaa?

46. Kävitkö rippikoulun, protuleirin vai et kumpaakaan?
Riparin kävin, siellä oli itseasiassa oikein mukavaa.

47. Teetkö kotitöitä?
Kohtuuden rajoissa.

48. Pidätkö linnunlaulusta?
Yleensäottaen kyllä. Neljän aikaan aamuyöllä tappelevasta satapäisestä joutsenlaumasta lapsuudenkodin takana en pidä.

49. Haluatko isona naimisiin, omakotitalon, 2 lasta ja koiran?
En mä nyt niist lapsista tiiä. Mun mielestä se ois ekologisesti aika vastuutonta.

50. Jos saisit aloittaa täysin uuden kouluaineen Suomen kouluissa, mikä se olisi?
Yleinen kulttuurikasvatus. Ekaluokalta asti. Kakarat oopperaan ja turvat kii!

51. Minkä asian parantaisit itsessäsi, jos voisit?
Haluaisin olla parempi ihminen.

52. Mikä sinusta tulee isona?
Tässä kysytään nyt ihanselvästi ammattia, mielestäni se on arveluttavaa koska se, mitä teen työkseni ei ole se "mikä" minä olen. Toivottavasti minusta tulee isona hieman vanhempi.

53. Mitä aiot nyt tehdä?
Riisua sukat.

54. Haluaisitko muuttaa nyt pois kotoa?
Mä en tajuu tota sanaa "koti". Jos asiaa ajattelee, eihän sitä ole olemassakaan. Ei sitä voi ostaa. Synnyinseutu ja lapsuudenkoti on sellasii emotionaalisia käsitteitä, mutta mulle koti on siellä missä mä asun. Joten mihinpä minä nyt kotoani pääsisin.

55. Edes yksi hyvä puoli koulussa?
Ruoka. Meidän koulun ravintolassa on yleensäottaen mainiota sapuskaa, paitsi se perunasalaatti.

56. Kuinka monta levyä omistat?
Luulisin että vähän toista sataa.

57. Oletko tehnyt jotain maailman parantamisen hyväksi?
Valistan ystäviäni ekologisesta vastuullisuudesta ja kannan jatkuvaa huolta suippohuulisarvikuonoista sekä siniaroista. En roskaa kuin poikkeustapauksissa ja suhtaudun yleensäottaen myönteisesti kaikenmaailman viherpiipertäjiin.

58. Laitatko rahaa esim. Punaisen ristin keräyksiin?
Poikkeustapauksissa.

59. Tiedätkö, mitä haluat tulevaisuudeltasi?
Väittäisin niin. Eikun otetaan se konditionaali pois. Väitän niin.

60. Janottaako sinua tällä hetkellä?
No nyt ku asia tuli puheeksi niin... eiku ei. Ei mua sittenkään janota.

61. Mitä tahtoisit juoda?
...Toisaalta lasi appelsiinimehua maistuis.

62. Miten vietät viikonloppusi?
Noin niinku yleensäottaen vai? Sillointällöin löytyy joku juhlistamisen arvoinen asia. Kotosallakin on kivaa viihtyä.Tulisin onnelliseksi jos näkisin tämän seuraavien henkilöiden tekemänä:

-Ladnag
-Ekzu
-Lobe
...Onneksi vappu on vain kerran vuodessa. Ei tätä kyllä muuten jaksais. Eilen oli ihan tositosikivaa. Läksiäisissä ja baarissa. Tänään tulin puolenpäivän aikaan kotiin valmistautumaan piknikkiä varten. Tuomas ja Sinkku tuli tunnin myöhässä, mutta ilma oli niin aurinkoinen ettei se jaksanut kauaa harmittaa, Henrikan kanssa kylläkin ehdittiin lipittää melkein kaikki skumppa ennenkuin ne ees tuli paikalle.

Pari tuntia sitten rojahdin olkkarin sohvalle valkolakki päässä ja uinahdin siihen ja havahduin kun Maria tuli raastamaan juustoa matolle. Olotila on aavistuksen verran viipyilevä.
Se kaiketi kuuluu asiaan.