IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Tiistai 28.12.2010 20:20

Niin ne vaan joulupyhätkin jo meni, kovin nopeesti. Olin jo 23. päivän vapaalla, meni koko päivä kaupoissa käydessä, siivoillessa, kinkkua paistellessa, kuusta koristellessa, suklaita tehdessä ja sukulaisten luona joulutervehdyksiä viemässä. Meni aika perinteisesti myöhään, viinilasillisen voimin koristeltiin yömyöhään joulukuusta ja odotettiin kinkun kypsymistä :) Onneksi oli pieni kinkku vaan.

Ja onneksi, oi onneksi, oltiin tehty isot ruokaostokset jo aiemmin. Menin torstaina Prismaan jo heti aamulla ostamaan tuoreita vihanneksia, hedelmiä, maitoa, kalaa ynnä muuta pientä ja siellä oli ennen yhdeksää täys sotatila päällä. Joku kassa sano, että oli ollut jono oven takana jo ennen kahdeksaa. Hienoa! Ite vedin vaan syvään henkeä ja kuljin ihan hissuksiin keräilemässä tarvittavat tavarat. Ihan hyvin selviydyin eikä ees menny hermot :) Ostosten jälkeen ajoin kotiin ja otin koiran kyytiin. Me ajettiin Mustiin ja Mirriin ostamaan kissoille hiekkaa ja ruokaa ja sit oltais katottu Hekulle tossuja koville pakkasille. Yhdet piiiiienet oli jäljellä ja niitä sovitettiin. Ne oli vähän liiankin pienet, mikä on saavutus sinänsä, ja Heku ei suostunut tossu jalassa kävelemään yhtään mihinkään. Se piti jalkaa ylhäällä ja näytti loukkaantuneelta. Ei sit otettu Hekulle mitään. Paitsi herkkupussi.

Aattona heräilin jo ajoissa keittelemään puuroa ja paistamaan joulutorttuja. Hiukan ehkä väsytti, kun yöunet jäi lyhyiksi, mutta aattoaamu on vaan niin paras <3 Herättelin P:n yhdentoista kieppeillä ja sit juotiin kahvit ja syötiin puurot. Saunakin laitettiin ajoissa päälle, päästiin sinne heti, kun Lumiukko oli loppunut :) Kahden maissa lähdettiin meidän porukoille ja sieltä sitten suunnattiin ensin vanhainkotiin tuffaa tervehtimään, sieltä toiseen mummulaan ja lopulta hautausmaalle. Oli varmaan nopein kierros hautuumaalla ikinä, koska oli pakko pitää vauhtia kovan pakkasen takia :) Mut kerrankin oltiin ajoissa ja päästiin syömään jo kuuden aikoihin. Ruuan jälkeen kateltiin perinteisesti Samu Sirkan joulutervehdys ja jaettiin hiukan lahjoja. Pukki toi kaikki ne kolme toivottua juttua ja vähän ylimäärästäkin :)

Joulupäivänä P:n vanhemmat oli meillä kylässä ja sunnuntaina käytiin mummulassa. Siinä ne päivät sitte meniki. Eilinen mulla oli vielä vapaata, kävin vähän alennusmyynneissä nauramassa ihmisille, ne oli niin sekasin. Tein siinä sivussa pari kivaa löytöä itekin :) Aamulla oli jo sellanen olo, et kurkku on karhee. Se paheni pitkin päivää ja illalla alko nenäkin olla tukossa. Aamulla oli niinku ois yrittäny kaktusta niellä, päätä särki ja nenä vuosi. Päätin jäädä kotiin huilaamaan. Ja täytyy sanoo, et on ollu aika kökköä vaan makoilla koko päivä. Pari kertaa kävin pienen kävelylenkin koiran kanssa, et sain ees raitista ilmaa. Olo on ollu vähän ikävä, mut jos ei tästä miksikään mee, niin huomenna meen kyllä töihin. Ei täälä kotona kestä. Torstai ja perjantai mulla on kyllä taas vapaata.

P lähti tänään Ouluun työmatkalle enkä ees tiedä koska se tulee sieltä takas. Ja edelleen vihaan olla yksin kotona. Siks toisekseen voi olla jännää, jos meen huomenna töihin, et miten toi Fiat lähtee aamulla tosta käyntiin, hehe. No, se nähdään sitten. Perjantaina meille ois tulossa vieraita. Pitäis ehkä käydä kaupassa, kunhan sais eka päätettyä, mitä syötävää tarjoilis :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.