IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

Moi! T: VammanePerjantai 29.04.2011 11:25

Eilen oli tän kevään eka ratsastustunti ulkona. Kuten tavallisesti, se innosti hevosia aika paljon. Kyllä ne yleensä näpeissä pysyy, mut eilen oli vielä hiukan villimpää, kun tehtiin vähän sellasia harjotuksia, et hevoset kiihty kuin itsestään. Ja tallin nurkalla oli ilmeisesti jotain jännittävää, koska muutama säpsyi siellä reunassa kenttää joka kierroksella.

Tehtiin sitten askeleenpidennyksiä ravissa aina pitkillä sivuilla ja lyhennettiin lyhyillä sivuilla. Semmosta wienervalssia, et siinä hevosilla yleensä lähtee kone kunnolla käyntiin. Mulla oli alla vielä sellanen hevonen, joka täytyy "peläyttää" liikkeelle, kun muuten se ei liiku koko tuntina omatoimisesti.

Tulin tallin päädystä lyhyen sivun jälkeen kulmaan ja olin valmistellu sen askeleenpidennyksen hyvin. Piti vaan tavallaan lähettää hevonen matkaan, se oikein odotti sitä hetkeä. Olin tulossa keskikenttää pitkin, kun uralla kulki joku toinen. Sit en tiiä mitä tapahtu. Tunsin, että jaaha, nyt se muuten lähtee. Sekunnissa niinku kaikki merkit: korvat höröön, säkä kasvoi varmaan 20cm, pieni puhallus, pylly alas ja vauhtia. Aattelin, et se vaan säntää täyttä laukkaa eteenpäin, mutta ei. Ei se tehnytkään niin. Se otti pari ilmavaa laukka-askelta ja hyppäs sitten suoraan ylöspäin. Ja korkeelle. Ei niinku mitn jakoo pysyy siel kyydissä.

Kuuleman mukaan näytin siltä, että hallitsin laskeutumisen... No, en oikeastaan. Mutta siis lensin "yli sarvien" voltilla maahan, otin vastaan oikeella olkapäällä ja ohimolla, tein kuperkeikan ja päädyin polvilleni sinne hiekkaan :D Opettaja huutaa "ÄLÄ LIIKU! ÄLÄ LIIKU!" ja tulee kattomaan, että missä kunnossa oon. Istuin vaan hiljaa ja odottelin, et fiilis tasaantuu. Ei varsinaisesti sattunut mihinkään eikä mitään, mut pitää aina hetki hengittää putoomisen jälkeen ennen ku nousee ylös, ettei huimaa tai mitään. Sitte kokeiltiin, et kädet ja pää liikkuu. Oikeeseen kylkeen/lantioon vähän sattu, mutta se olikin tömähtänyt kunnolla maahan. Keräsin siitä itteni sit takas hevosen kyytiin :)

On toi lantio vähän turvonnu, varmaan joku lihasruhje ihan. Tuntuu ainaki samalta ku se, kun teloin jalkani suksilla sillon edellistalvena. Sit vasen kankku on kipee. Joku lihasjumitus sielläki ilmeisesti. Lounastunnilla taidankin hipsiä apteekkiin ostamaan IcPoweria, kun P olikin vienyt meidän tuubin mukanaan Norjaan. Tietenkin, kun sitä kerrankin olisin tarvinnu! Illalla pistin vaan kylmää muuten ja yö meni ihan kivasti ilman särkylääkkeitä. Voi olla kyl, et jokusen päivän on lihakset kipenä...

Kypäräkaupoille täst kyl nyt sit joutuu. Sen verran tärähti se lätsä siinä rytäkässä, et se on ihan roskiskamaa nyt. Ei mitään asiaa hevosen kyytiin ennen ku on uus kypärä hankittu. Nois uusis kypärissä on sellanen joku jännitys siinä kuoressa ja tärähdyksen seurauksena se usein vioittuu. Painelin eilen tota kypärää vähän ja se vaan rapisee. Ei kuuluis rapista yhtään. Et joo, taitaa olla käyttökelvoton :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.