IRC-Galleria

miiainen

miiainen

I'm a queen. I got this shit handled.

Selaa blogimerkintöjä

?Tiistai 24.05.2011 18:31

Lukasin tossa Satakunnan Kansan tekstaripalstan ja siellä joku kirjoitti, miten oli saanut joltain lapsilta huutelua osakseen, kun oli pyöräillyt pyöräilykypärä päässä.

Täytyy kyllä sanoa, että mua on alkanu ihmettää tää pyöräilykypäräjuttu. Oli tietty itekin vähän vaikee tottua siihen päähineeseen, kun ei ole oikeastaan koskaan sellasta käyttänyt. Ratsastuskypärä ja laskettelukypärä menee päähän paljon automaattisemmin. Mut onko se sit joku naurun asia, jos käyttää pyöräilykypärää? Veikkaan, että mua ei ainakaan siinä hetkessä naurata yhtään, jos ilman kypärää kaadun ja lyön pääni katukivetykseen.

Hommasin kypäräni pari vuotta sitten ja oon yrittänyt sen ahkerasti pitää päässä pyöräillessä. Tunnustan silti polkevani joskus ilmankin kypärää, esimerkiks niinkin typerän asian kuin hiusten takia. Jos oon menossa siisteissä vaatteissa ja laittautuneena mummon synttäreille, en halua sotkea hiuksia kypärällä. Toisaalta kypärä taas aiheuttaa mussa sellasen "nyt muuten ajetaan pyörällä" -reaktion, jolloin ajan aika lujaa ja intensiivisesti. Jos sellasta vauhtia sotkottaisin mummolaan, olis niin hiki perille päästessä, ettei kehtais siellä näytteytyä ollenkaan. Tyhmää, ehkä, mutta näin se vaan menee.

Se mikä mua eniten ihmetyttää on lapset ja niiden vanhemmat pyöräillen liikenteessä. Lapsi polkee yleensä kypärä päässä (ja parhaassa tapauksessa se on väärin asennettuna, jolloin se roikkuu jossain takaraivolla eikä auta mitään), vanhemmat taas ei. Miksi? Miksei sille lapselle näytetä esimerkkiä? En ihmettele, jos hangoittelee kypäränkäyttöä vastaan. Muistan mainiosti mukulana sen, miten ärsytti, kun oli pakko laittaa kypärä päähän, vaikka äiti ja isä oli aina ilman kypärää. Ja tilaisuuden tullen se kypärä aina otettiin pois ja kuljetettiin pyöränsarvessa.

Onneks näin aikuisena on vähän viisaampi ja voi pistää sen kypärän päähän häpeilemättä sitä. Mahtaisko nuorisokin suostuvaisemmin suhtautua kypäriin, jos niitä näkis liikenteessä enemmän? Ja jos omat vanhemmatkin niitä esimerkinomaisesti käyttäis? Jos kaikilla kavereillakin olis kypärä, ei varmaan tulis edes mieleen olla ilman.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.