IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Kokemuksia, mulle sattuu ja tapahtuu :/Maanantai 16.11.2009 01:38

Tiistai 10.11. : Järkyttävä päänsärky alkoi yllättäen klo 13.00-> yritin kävellä mutta jalat eivät toimineet kunnolla. Mieletön tärinä päällä, kylmä ja pahaolo, makuuasento oli ainoa mahdollinen mikä auttoi pahimpaan.
Taisin soittaa äidilleni että nyt ei oo kaikki kunnossa.. Soitin terveyskeskukseenkin, mutta sanoivat että vasta neljän jälkeen voi tulla ilman ajanvarausta. Kolmen jälkeen pyysin Krisua hakemaan naapurin äidin meille. Naapuri kävi sisällä ja lupasi huolehtii krisust ja että voi heittää minut terkkariin neljält.
Soitinkin ambulanssin. Verenpaineet oli 108/59. Sitten lähdettiinkin päivystykseen. Soitin ambulanssissa toiselle naapurille että voiko hakea töitten jälkeen krisun naapurilta ja katsoa häntä illan.
Terveyskeskuksessa laittoivat tiputukseen melkeinpä heti. Sieltä sitten lähettivät tyksiin turkuun..
Tyksissä tiputuksessa odottelin tunteja, sitten vietiin päänkuvauksiin. Ei löytynyt mitään. Sitten lääkäri oli sitä mieltä että viel otetaa vika näyte - selkäydinpunktio. Voin kertoa että se sattui. Ei puudutusta.
Tekivät jopa raskaustestinkin ;D mutta eipä sieltä mitää löytynyt. Olo alko olee melkeinpä normaali, joten mut päästettiin kotiin.

Keskiviikko 11.11. : Yö oli pyörimistä ja hyörimistä. Olin krisun kanssa kotona kaksin. Kolmen jälkeen alkoi taas mieletön päänsärky. Lähettiin kauppaan, minne ei koskaan päästykkään vaan ajoin suoraan terveyskeskukseen. Siellä taas tiputukseen. Hetki sen jälkeen aloin oksentelee. Makuuasento oli vieläkin parhain. Joka kerta kun kysyttiin onko hyvä olo, vastasin on ja sit nousin istumaan - ja aloinkin taas yrjöilee. Kerkesin kerran käydä yksin siin välis vessas mut sielt pois tulles juoksin ja huusin et kippo tänne oksennus tulee. :) Niskas alkoi tuntuu silloi tosi omituiselta, kuin ei pystyis päätä pitää ylhääl. Krisu oli oiva apulainen päivystyksen työntekijöille.. ja niin reipas olikin vaikka näki että äiti on huonos kunnos <3
Sit kasin pintoihin soittelin Mikolle että voiko auttaa mua ja hakee krisun ja mennä meille laittaa poika nukkuu iltapalan jälkeen. Onneks oli ystävä joka pystyi auttamaan. Moni ei mulle nimittäin silloin vastaillut puhelimeen tai käski soittaa 2tunnin pääst uudestaan.
Ysin jälkeen pääsinkin sit kotiin, olo oli ihan ok, päätä jomotti pikkasen. Mikko jäi mun luo varmuuden vuoks yöks, onneks jäikin koska seuraava aamu olikin taas niin kauhea.

Torstai 12.11. : Heti aamusta alkoi kauhea jomotus päässä ja niskat iha omituiset. Lähettii Mikon kans viemää Krisu tarhaan, sit lähettiin käymää mun duunis pikasesti. Kotipihalle kun Mikko heitti mut, juoksin kotiin oksentamaan. Ja nukuinkin aika pitkään. Puol viidelt MUN oli tarkoitus lähtee hakee krisu mut huomasinki etten kykene. Soitto Mikolle, Mikko heittikin mut sit eka terveyskeskukseen jossa aloin heti tuskahikisenä oksentaa. Mikko haki krisun tarhast ja oli pojan kanssa pari tuntia, kunnes isukki haki pojan vantaalle.
Mä olin kuitenkin vaan tiputukses torstaina, mut lähdin sielt kyl pois samas kunnos mitä olin ku sinne menin. Mikko käytti koiria siin illal lenkil, ni on ainakin ollut koirilla lenkittäjä :D Pääsin sit Mikon kyydil viel kotiin kaupan kautta, joka tuotti kovasti sekin tuskaa mulle.

Perjantai 13.11. : Soitin itkuisena Krisun isän äidille, eli Krisun mummolle että voiko auttaa mua ja tulla mun luo viikonlopuksi. Tottakai se sopi hänelle, lähtivät PORVOOSTA tulemaan mun luo. Mä lähin naapurin kyydillä terveyskeskukseen ennen pirkon tuloa kun alkoi olotila huonontua. Päivystys oli täynnä porukkaa, ihmiset varmaa katto et mikä ihme mul on ku itkin kivusta ja tärisin ihan hulluna. Meinasin pyörtyä, oksentaa mutta onneks pääsin sit makuuasentoon. Pimeessä huoneessa makasinkin 1,5h YKSIN, kunnes soitin siihen päivystykseen et onko ne unohtanu mut. Mul oli tosi heikko olo. Sit alko taas tapahtuu, laittoi tiputukseen toisella yrityksellä ku eka meni huti :D Ambulanssi haki mut ja vei turkuun vaihteeks. Siel oli ulkomaalainen lääkäri ja heti sitä mieltä et nää säryt johtuu siit punktiosta. Ja eikun veripaikkaukseen. Eli omaa vertaa otetaan käsivarresta ja laitetaan sillä 'paikka' siihen reikään joka tuli tiistaina selkääni punktion yhteydes. Tasaa painetta.
Se ei sit niinkään sattunut kun puudutettiin. Vaikka sekin oli niin säätämistä siel, anestesia lääkäri oli sitä mielt et turha se on tehä, mut ei siit haittaakaan ole. Jos mun säryt on hellittäny jo ennen punktiota makuuasennossa ni ei se punktiosta ole kyse.
Niskasärky lähti silti pois ja pieni särky ohimoil jäljel. Jes, kotiin pääsin taas.

Lauantai 14.11. : Aamu alkaa pienellä päänsäryllä.. päivää myöden alkaa niskois taas tuntuu semmonen omituinen paine ja kipu.. Ambulanssin soitin kolmen jälkeen paikalle. Sillä terveyskeskukseen. Tiputusta ei onnistuttu laittamaan kahdella yrityksellä. Suonet niin 'käytetty', ja paikat mustelmilla ni lääkäri päätti päästä helpommalla ja laitto kolme piikkii kankkuun, ei ollu kivaa. Terveyskeskus ois lähettänyt mut tyksiin, MUTTA siellä sanottiin et ihan turha tulla ku päänkuvat ja verikokeet yms on hyvät, ni ei ne voi tehä mitään!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KIITTI. Kotiin lähin sit joskus pitkän odottelun jälkeen - tosin samoilla kivuilla.

Sunnuntai 15.11. : Aamu oli ok, mutta alkoi taas tuntuu niskois pientä paineen tuntua.. ja päänsärkyä totta kai. Käytii Pirkon kanssa kaupassa, itse ajoin ja huomasin kyl että en mä kunnossa ole.. pää kääntyy välillä isomman kivun kanssa, vihlova päänsärky, huippas kovasti kaupassa, kassalla olin pihalla kuin lumiukko kun myyjä sanos et ostokset teki 2,60e.. katoin niin tyhmänä sitä ja sanoin et no ei varmaa maksa noin vähän kato ny kui paljon tavaraa tos on :D sit tuttu myyjä vaa sano et sul oli se pullonpalautuskin siinä ;D kiva.. sanos se sit et tervetuloa elävien kirjoille :)
Pirkko lähti takas kotiinsa kolmen jälkeen. Naapuri kävi iltaglögillä täs ja silloi olin taas tuskissani kun olin sitä ennen laittanu pyykit kuivumaan..

Vasta eilen lauantaina alkoi ruoka pysyy sisällä ja on jopa tehnyt mieli syödä. Nyt oon ollut jo pari tuntii ainakin makuuasennossa, mut noustessa se alkaapi taas.. :( Ei kuitenkaan niin paha. Voisin sanoa et se tiistai särky oli pahin, mutta torstai-perjantai päivät olivat aivan järkyttäviä olotiloja.

Eli lääkäreitten mielestä tämä kaikki johtuu migreenistä!!!!!!!!!!!!! Voin kertoa etten ole koskaan tälläistä migreeniä tai edes päänsärkyä kokenut.. Vaikka usein mulla päänsärkyä on, niin oon sentäs päässyt töihin.. Huomenna lekuriin, oma lääkäri saa kyl ny sanoo mielipiteensä siitä migreenin estolääkityksestä jota mulle ei muka suositella kun olen nuori ja kun migreenin pitäs muka melkein invalisoida jotta niitä lääkkeitä saisi reseptillä! Jep jep. Tämä oli yhen lääkärin mielipide perjantaina.

Koitan tässä parannella itseäni ja yritän levätä mahdollisimman paljon!
Rakas poikani tänään puhelimessa sanoi minulle että Äiti, minulla oli huoli sinusta, minulla on kova ikävä <3 Kyl on äidin päässä täl viikol pyöriny paljon asioita ja herkkänä ollut.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.