IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

mrtommy

mrtommy

The Joulupukki..

Perustelua..Tiistai 09.12.2008 19:45

Tämä kysymys on koekysymys, joka annettiin Washingtonin Yliopiston kemian välitentissä. Vastaus on niin hyvin perusteltu, että professori päätti julkaista vastauksen tiedepiireissä. Siksi meilläkin on nyt mahdollisuus nauttia siitä..

Bonuskysymys: Onko Helvetti eksoterminen (lämpöä tuottava) vai endoterminen (lämpöä sitova)?

Useimmat opiskelijat perustivat vastauksensa Boylen lakiin, jonka mukaan kaasu jäähtyy laajetessaan ja lämpenee supistuessaan, tai johonkin sen lain johdannaiseen.

Yksi opiskelija perusteli kuitenkin syvällisemmin:
- Aluksi pitää tietää muuttuuko Helvetin massa ajan kuluessa. Tätä tietoa varten meidän pitää tietää sielujen liikkeestä Helvettiin ja sieltä pois. Luullakseni voidaan turvallisesti olettaa, että jos sielu joskus päätyy Helvettiin, se myös pysyy siellä. Täten poistuvaa liikennettä ei ole. Kun taas puhutaan sisään tulevasta liikenteestä, katsokaamme maailman eri uskontoja. Osa näistä uskonnoista toteaa, että ellet usko heidän Jumalaansa, joudut Helvettiin. Koska näitä uskontoja on useampia, kuin yksi ja koska ihminen uskoo vain yhteen uskontoon kerralla voimme siis johtaa tästä, että kaikki ihmiset joutuvat Helvettiin.
Koska syntyvyys ja kuolleisuus maailmassa kehittyvät niinkuin ne tekevät, voimme päätellä, että Helvetissä olevien sielujen määrä lisääntyy eksponentiaalisesti.
Jos nyt tarkastelemme Helvetin tilavuutta ja sen muutosta, voimme soveltaa Boylen lakia: Jotta Helvetin lämpötila ja paine pysyvät vakiona on Helvetin laajennuttava, kun uusia sieluja lisätään. Tämä antaa meille kaksi vaihtoehtoa:
1. Jos Helvetti laajenee hitaammin, kuin mitä sielujen lisäys edellyttää, paine ja lämpötila Helvetissä nousee, kunnes paukahtaa niin, että on kuin "Helvetti olisi päässyt valloilleen"
2. Jos taasen Helvetti laajenee nopeammin kuin mitä sielujen lisäys edellyttää, paine ja lämpötila Helvetissä laskee kunnes "Helvetti jäätyy".

No, kuinka käy?
Jos tarkastelemme lausuntoa, jonka neiti Teresa Banyan antoi minulle fuksivuonna, "helvetti jäätyy ennen kuin minä suostun kanssasi sänkyyn", ja koska en ole vielä häntä sänkyyni saanut, kohta 2 ei voi pitää paikkaansa. Täten siis Helvetti on eksoterminen (lämpöä tuottava), eikä siten voi jäätyä.

:D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.