IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Työn orjat...Maanantai 01.05.2006 09:34

Se on meitin juhla. Eikä minulla ole valkolakkia... joten arvaatte, mihin joukkoon kuulun.

Vappu on kauan (sitten) merkinnyt minulle työläisten juhlana paljon. Mutta nyt sitä seuraa ikäänkuin sivusta. Ja vielä muiden pakottamana sivusta. Kyllähän sitä olisi mielellään Savonlinnan vappumarssilla ja torijuhlassa kuuntelemassa Liittojohtajaa. Mutta kun sinne ei saa viedä Kääpiöitä erään Käpiöiden vanhemman valitusten johdosta. Ja vielä soskun työntekijäkin asettui hänen kannalleen, niin tässä sitä on oltu jo vuosikausia. Meiltä kielletään oikeus aatteeseen tai ainakin sen erääseen keskeiseen ilmenemismuotoon osallistumiseen.

Joskus sitä miettii, millaista nöyristelyä tämä sijaisvanhemmuus oikein on. Ja miksi minä suostun siihen. Pitäisköhän katsoa, mitä tapahtuisi vaikka tehtäisiin tässä asiassa vasten biologisen vanhemman ja sosiaalityöntekijän kantaa. Todettaisko meidät kasvatustehtävässä kykenemättömäksi ja otettaisiin lapset pois???

Tuskinpa sentään. Mutta silti sitä kyykistelee ja nöyristelee näiden ihmisten edessä. Sellaisten biologisten vanhempien, jotka eivät ole onnistuneet kasvatustehtävässään mutta pystyvät estämään meiltä ihanteidemme toteuttamisen. Ja sellaisten sosiaalityöntekijöiden, jotka Kääpiöiltä tai meiltä kysymättä asettuvat tässäkin asiassa näiden biologisten vanhempien puolelle.

Anteeksi nyt vaan tämä purkaus, mutta samaan aikan kun kaltaiseni ateisti kuskailee lapsia seurakunnan leireille ja tapahtumiin, istuu lasten kanssa kirkossa milloin mistäkin syystä, järkkää seurakunnan työntekijöiden kanssa kesätoimintapäivää pihapiiriinsä sekä touhuilee lasten hyväksi kaikenaista muutakin uskonnollisen vakaumuksensa vastaista, tullee pari viisasta ihmistä ja kieltää minulta julkisen aatteeni tunnustamisen. Tai ainakin lasten mukaanottamisen tähän. Ja kun lapsia ei vielä voi jättää vappumarssin ja -juhlan ajaksi omiin oloihinsa, on jättäydyttävä juhlan ulkopuolelle.

Tämä on niitä hetkiä, jolloin mietin, miksi tätä työtä teen. Mutta jahka lapset tuosta heräävät, niin kyllä uskoni taas vahvistuu. Kotona on kuusi ja maailmalla yksi hyvä syy siihen, miksi teen tätä työtä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.