IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Jo oli melankolista mättöäSunnuntai 09.12.2007 11:17

Luin muutaman viimeisimmän päiväkirjani. Eipä noita montaa ole puolentoista kuluneen kuukauden aikana kertynyt. Mutta nekin sitten sitä melankolisempia vuodatuksia. Ei oo ollut lääkitys kohdallaan.

Tai oikeastaan lääkitys on ihan kohdallaan mutta tutun Tuomo-sedän sanojen mukaan mielen reikäleivässä on kolme palaa. On se johon voi yrittää auttaa lääkkeillä mutta se ei paljon auta mikäli ei kajota myös nykyiseen elämäntilanteeseen ja menneisiin murheisiin.

Nykyiseen elämäntilateeseen käski Kirsti-tätikin kajota. Kunto on rapistunut mutta paino sentään noussut. Hyvät aikomukset eivät enää riitä, pitää tehdäkin jotain. Askel kerrallaan, pienissä paloissa, ei niin että tukehtuu.

Menneet murheet on surtava pois mutta niihin ei saa jäädä rypemään. Se on se reikäleivän kolmas sektori. Se sopii tietysti hyvin tähän synkkien metsien miehen mielenlaatuun. Senhän tunisti jo Leinon Einokin.

Ne tulevat niinkuin kotihin,
ne tuovat uusia vieraitakin,
jotka nimeltä tunnen ma juuri.
Se murhe, mi eilen mun murtaa oli,
suli hymyks, kun tänään suurempi tuli -
koska tulee se suurin, se suurin?

Kyllä se on hienoa, että pystyy noin hyvin ennakoimaan ja odottamaan tulevaa. Jos ei muuten niin pohtimalla milloin tuleekaan se suurin murhe. Kun ei nykyiset riitä.

Mutta minulle riittää. Meinaan menneet murheet. Kuolleet eläimet, kadonneet lapset, tyhmät ihmiset, oman napansa tuijottajat, unohtuneet ja unohtaneet ystävät jotka hiipuvat kavereiksi, tutuiksi ja lopulta muistoiksi menneisyydestä.

Minusta tulee nyt parempi ihminen. Sillä minä ja kaikki Rakkaani ovat sen ansainneet.

Ihan ensimmäiseksi minusta tulee Jouluihminen. On nimittäin enää kaksi viikkoa aikaa ja niin paljon mukavia asioita tekemättä. Lahjoja hankkimatta, koristuksia tekemättä, valoja asentamatta, ihmisiä muistamatta, herkkuja hankkimatta...

Sitten viikoksi lomaihminen, hauskanpitoa Rakkaan Vaimon, lasten ja toivottavasti joulun jälkeen monta päivää myös Rinsessa Aavan kanssa.

Tuon jälkeen onkin vuorossa Uuden Vuoden aloittaminen. Raketteja, pommeja, tulipatoja, tinoja, hauskanpitoa ja kaikkea sellaista vuoden vaihtumiseen liittyvää.

Ja sittenhän käynnistyykin jo juhlavuosi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.