IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Meitä on jo liki neljännesmiljoonaLauantai 27.05.2006 10:54

Aamun ensimmäinen homma netissä on tsekata, paljonko meitä tänä aamuna on. Nyt luku oli yli 230 000. Se on saamarin paljon. Tämä joukko on sitoutunut boikotoimaan 7 päivää lehteä sen typerän Putaansuu kuvaepisodin vuoksi.

Minusta asiassa pitäisi mennä pidemmälle. Ensinnäkin itse aion boikotoida niitä yrityksiä, jotka ilmoittavat seiskassa. Toivon myös, että meidän Kääpiötkään eivät jatkossa tilaa esimerkiksi kännykkäsälää firmoista, jotka ilmoittavat tuossa lehdessä. Siihen luotan, että seiskan lukeminen ei tule jatkossa mieleenkään meidän Kääpiöille.

Boikotti ulottuu myös kustantajan muihin lehtiin. Sieltä muuten löytynee selitys lehden kuvien julkistamisvimmalle. Eikös lehden takana ole ruotsalainen kustantaja? Eikös se ruotsin viisu jäänyt kauas Lordin takse? Eivätkös ruotsalaiset aina ole olleet huonoja häviäjiä?

Mutta ei tässä vielä kaikki. Minusta pitäisi myös pohtia ihmisen oikeutta omaan kuvaansa. Ymmärrän, että lehdistön on saatava julkaista kuvia julkisuuden henkilöistä. Sen on oltava sallittua. Mutta eihän tässä tapauksessa julkisuuden henkilö ole herra Putaansuu vaan Mr. Lordi. Lordin kuviahan kukaan ei ole kieltänyt julkaisemasta mutta omaa kuvaansa herra Putaansuu ei julkisuuten halunnut. Eikö ihmisellä tällaisessa tapauksessa pitäisi olla oikeus kieltää kuvansa julkaiseminen?

Toivottavasti tämä episodi sa meidät myös laajemmin miettimään, mitä lehdistöstä haluamme todella lukea. Viimeaikainen kehitys, jossa entisistä perhe- ja televisiolehdistäkin on kuoriutunut sosiaalipornon ja paljastusten keltaisia foorumeita on mielestäni hälyttävä. Se kertoo siitä, mitä me haluamme lukea. Ja se taas kertoo kulttuuritasostamme. Sekä kansalaisten jakautumisesta entistä selkeämmin kulttuuri- arvo- ja sosiaaliluokkiin.

No, tää aamu meni nyt tällaiseksi pohdinnaksi. Mutta muistetaanpa pääasia. Eli allekirjoittaa Lordi-vetoomus osoitteessa: http://www.adressit.com/ansku69

Se on kulttuuriteko.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.