IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Hyvää, hienoa ja hauskaa oliSunnuntai 25.02.2007 22:37

Olisittepa olleet tänään Käärmelahden kartanon ruokapöydässä.

Ensinnäkin pöytä oli aivan upean hieno. Kaunis valkoinen pöytäliina, kaunis punainen kukka-asetelma, ihanasti askarrellut plaseerauskortit ja kauniisti taitetut punaiset lautasliinat. Sansku ja Mikko olivat nähneet vaivaa jotta saisimme nauttia myös visuaalisesti loistavasta päivällisestä.

Alkuruokakin onnistui hyvin vaikka itse sanonkin. Appelsiinin kuorella höystetty porkkanakeitto ei ole kovin vaikea alkuruoka, mutta emmepä minä ja Tillikään ole kovin kokeneita kokkeja. Mutta valkosipulipatongin kanssa keitt mastui oikein hyvältä. Myös pääruokaparin eli Rakkaan Vaimon ja Tiituksen valitsemat viinit sopivat jo alkuruokailuun oikein hyvin. Alkoholitonta valkoviiniä lapsille, hieman tujumpaa RV:lle ja minulle. Musiikkina jo alkuruokailusta lähtien soi taustalla Katriina Honkanen. Ihan hyvä valinta Tilliltä tuokin.

Pääruoka oli aiheuttanut tekijöissään eli Tiituksessa ja Rakkaassa Vaimossa yhden pettymyksen. Pataattiveneet kiehahtivat hieman liikaa ja veneen muoto soistui soseeksi. Joten pääruoan pääemäntä otti sovellukset peliin ja teki pataatista laatikon. Ja hyvän laatikon tekikin.
Pääruokailun liha oli ihanaa. Possua käärittynä possuun, välissä sipulia, sinappia ja pippuria. Siis possun filettä, mausteet ja pekonista käärinliinat. Muumioitu possu maistui loistavalle.
Myös kastike oli aiheutanut etukäteispohdintaa ja aprikoivia ilmeitä keittäjiensä naamalla mutta ruokailu osoitti, että reippaasti valkoista vermuttia sisältävä kastike sopi possumuumion kanssa loistavasti.

Jälkiruoka oli Jannan ja Jussin varma ja turvallinen valinta, kuningatarrahka. Sopivan kylmä, sopivan makea, kruunasi ruokailun.

Jälkiruoan aikana avattiin myös perheen lahja jonka olivat työnjaon mukaisesti hankkineet Sansku ja Mikko. Pari hyvää kirjaa keittiöön, toinen piiraista ja toinen mansikan ja raparperin yhdistämisestä. Suu vedellä odotan näiden kirjojen ohjeiden käyttöä.

Koko liki puolitoistatuntinen päivällistapahtuma oli ainakin minun mielestäni todella hieno hetki. Mukavaa rauhoittumista hyvän ruoan, hauskan seuran, vilkkaan keskustelun ja hyvän musiin parissa. Kyllä tällaisen eteen kannattaa nähdä vaivaa.

Niin hyvin kaikki sujui että päätimme tehdä Käärmelahden Ritaripäivällisestä perinteen. Kahden viikon päästä alkuruokavastuu on Sanskulla ja Mikolla, pääruokavastuu Tilillä ja minulla, jälkiruokavastuu Rakkaalla Vaimolla ja Tiituksella sekä kattamisvastuu Jannalla ja Jussilla.

Menisipä kaksi viikkoa nopeasti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.