IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Voiko vitutukseen kuolla?Maanantai 19.03.2007 09:13

Noin kysyi kaupunkilegendan mukaan Paavo Lipponen neljä vuotta sitten kepun voitettua demarit 6 000 äänellä ja Anneli Jäätteenmäen noustua pääministeriksi.

No nyt toleranssi oli aika paljon reilumpi. Ei jäänyt samanlaista jossiteltavaa kuin viimeksi. Keskusta otti torjuntavoiton, kokoomus rökälevoiton ja me demarit takkiin niin että sattuu dydämeen vielä pitkän aikaa.

Suomi siirtyi oikealle niin että hirvittää. Köyhät ja kipeet jäivät kotiin. Savonlinnassakin näillä "heikompiosaisten" äänestyalueilla äänestysaktiivisuus jäi hieman yli 50 prosenttiin. On siinä meillä demareilla miettimistä.

Yleisesti kun sanottiin, ja itsekin sen allekirjoitan, että nykyinen puoluejohto vei puoluetta pari piirua ihmisen suuntaan. Ja nimenomaan pien- ja keskituloisen, eläkeläisen, opiskelijan ja työttömän suuntaan. Mutta viestiä ei saatu perille, sillä en minä muuten ymmärrä miksi he eivät olisi lähteneet äänestämään.

Onhan syitä tietysti muitakin kuin se, että emme saaneet viestiämme kohderyhmän korviin ja tajuntaan. Ehkä lapsiperheiden köyhtymisestä huolen kantaminen jäi vanhustenhuollosta puhumisen alle. Ehkä myös työelämässä huonosti voivien huoli peittyi huoleen työttömyyden vähentämisestä. Saattoi olla myös niin, että pätkätöistä ja epätyypillisistä työsuhteista periaatteellisella tasolla murehtiminen katosi kokoomuksen matalapalkkatupon jalkoihin. Onhan se melko ainutlaatuista, että me häviämme osin siksi, että kokoomus lupaa pitää meitä paremmin tulopoliittisessa kokonaisratkaisussa huolta matala-palkka aloista. Vaikka todellisuudessa kokoomus kantoikin huolta vain sairaanhoitajien palkoista, ei hoitoalan todellisten matalapalkkaisten työntekijäryhmien palkoista.

Eikä meidän, kuten ei SAK:nkaan mainonta osunut putkeen. Ja kun vielä kokoomus onnistui kääntämän sen lopullisesti päälaelleen niin voi vaan todeta, että niillä euroilla olisi varmaan ollut parempaakin käyttöä.

Perseelleen meni. Varsinkin kotkunnassani Savonlinnassa. Hävisimme 12 prosenttia jola lienee yksi Suomen kärkitappioista.

Voiko tästä päästä muualle kuin ylöspäin?

Valitettavasi voi.

Alamäkeä on helppo jatkaa.

Vanhan laulun sanoin: Antaa mennä kun on alamäki taas...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.