IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Viisas vaimo, komea miesPerjantai 30.03.2007 10:14

Rakas Vaimo kirjoittelee tuolla omassa päiväkirjassaan niin viisaita ja korkealentoisia, että minunkin on pantava parastani vastatakseni edes jotenkin haasteseen. Muutehan kaikki lukijamme luulevat, että RV on valinnut minut mieheksen vain komeuteni vuoksi. Etenkin kun kosinta tapahtui karkauspäivänä helmikuussa 1992.

Joten kirjoitan tänne yhden viisaan tarinan, jonka aikoinaan koulutuksissani minulle opetti melkoinen opettajani Lindin Olli. Jolta olen oppinut paljon muutakin viisasta.

Siis näin se meni.

Nuori vaimo paistoi paahtopaistia. Ennen paistin uuniin pistämistä hän leikkasi paistin molemmista päistä noin viiden sentin palat pois. Mies tiedusteli syytä moiseen tekoon eikä naisella ollut muuta vastausta kuin se, että näin hän on aina nähnyt oman äitinä tekevän.

Asia jäi vaivaamaan nuorta paria sen verran, että he päättivät soittaa naisen äidille. Jolla hänelläkään ei ollut käytäntöön muuta selitystä kuin se, että niin hänen äitinsäkin aina teki.

Mutta onneksi suvun grand old lady oli edelleen hyvissä ruumiin ja hengen voimissa joten asiaa oli mahdollista tiedustella häneltä. Yksi puhelinsoitto ja suvun vanhin oli langan päässä.

Tyttären tytär kysymään, että vieläkö isoäiti leikkaa paahtopaistista päät pois ennen paistin uuniin laittoa. Johon isoäiti vastasi, että ei tietenkään. Hämmentynyt tyttären tytär tiedusteli, että miksi hänen äitinsä muistaa isoäidin aikoinaan leikanneen paahtopaistin ennen paistamista. Johon isoäiti naurahti, että silloin heidän perheen kaasu-uuni oli niin lyhyt, että jollei paahtopaistista olisi leikannut palaa pois, olisi se paistaessa palanut uunin takaseinään ja luukkuun.

Näin saattavat perinteet kulkea suvussa väärällä tavalla vuosikymmenestä toiseen. Tai perheessä, työyhteisössä, puolueosastossa, urheiuseurassa, koulussa... Jos kukaan ei kyseenalaista, miksi näin tehdään, saatetaan toistaa toimintaa joka ei ole enää tämän päivän tarpeiden mukainen. Lekataan hyvää lihaa vaikka se mahtuisi kokonaisena nykyuuniin.

Mitä tästä opimme? Todennäköisesti emme mitään.

Vaikka pitäisikin oppia, että ne lapset jotka koko ajan kysyvät miksi ovat kehityksen kannalta tärkeitä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.