IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Lisää ikääSunnuntai 09.09.2007 09:45

Kirjoitin jokunen päivä takaperin (on muuten helvetin vaikeaa kirjoittaa takaperin) elämänikäennusteesta. No tänä aamuna menin itse testaamaan oman ikäennusteeni YLEn sivuilla.

Päätin olla rehellinen ja tässä tulos: Sadasta juuri Sinun kaltaisestasi ihmisestä tuskin yksikään saavuttaa toivomasi 85 vuoden ikää. Sinun kaltaisesi ihmiset elävät keskimäärin 60 vuotta ja 7 kuukautta.

Ja sitten vielä joku sanoo, että rehellisyys kannattaa.

Päätin muuttaa elämäni (ainakin tuossa testissä). Kuinka helposti se onnistuikaan. Laihdutin hetkessä sataan kiloon, ryhdyin syömään kasviksia ja hedelmiä päivittäin, tappelin vähemmän lasten ja Rakkaan Vaimon kanssa, lisäsin liikuntaa niin, että vähintään kolme kertaa viikossa käyn kävelyllä, uimassa tai teen ruumiillista työtä sen verran, että pulssi nousee ja hiki pakkaa pintaan. Lisäsin hieman viinin juontia, päätin käydä muutaman kerran enemmän vuodessa elokuvissa ja teatterissa sekä päätin stressata asioista hieman nykyistä vähemmän.

No mitä sanoi YLEn kone nyt:
Sadasta muuttamiesi tietojen mukaisesta ihmisestä noin 34 saavuttaa toivomasi 85 vuoden iän. Muuttamiesi tietojen mukaiset ihmiset elävät keskimäärin 78 vuotta ja 3 kuukautta.

Tämähän vaikutta ajo paremmalta. Joka kolmas kaltaisistani elää 85-vuotiaaksi ja omakin ennusteeni nousi jo hieman yli 78 vuoteen. Yksi risti siirtyi lähes 20 vuotta kauemmas vain muutamaa rastia siirtämällä.

Nyt nuo uudet rastit siirretään laboratorio-olosuhteista oikeaan elämään.

Ans kattoo, miten äijän käy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.