IRC-Galleria

synnytyskertomusTiistai 12.08.2008 01:17

5.8.2008

Kävin neuvolassa aamupäivällä, tuomio: vauva noussut kuopastaan, ei synny ihan hetkeen, uusi aika seuraavalle maanantaille jolloin varataan ya-kontrolli.

Puolenpäivän maissa tulee verta ja tulppaa, tulee sit pitkin päivää enempi ja vähempi, illalla käydään vielä toistamiseen lenkillä ja anoppilassakin, siellä olikin sitten miehen serkku perheineen joille sanottiinkin että ei kyllä ole hetkeen tämä lapsi tulossa, ei siis oireita lähenevästä synnytyksestä.

6.8.2008

menin edellisen päivän puolella jo nukkumaan, joskus puolenyön jälkeen heräsin ensimmäiseen kipeään supistukseen, niitä tuli aina sillointällöin, en katsellut kelloa, joskus 2 jälkeen taisin nousta sängystä hetkeks ihmettelemään että supistaako mua oikeesti, palasin kuitenkin aika nopeesti sänkyyn ja pystyin hyvin torkkumaan supistusten välillä vaikka aikasta napakoita olikin, en kellottanut vieläkään..

kuudelta miehellä soi kello, nousin ylös samaan aikaan kun en kuitenkaan erityisen hyvin pystynyt nukkumaan. kerroin miehelle että koko yön on supistellut vähänväliä, mutta käskin sen kuitenkin töihin kun tuntui että ei tämä tästä etene..

puoli 8 hälytin miehen takasin töistä, supistukset napakoitui ihan yhtäkkiä toden teolla, kirjoittelin nettiin aina kun tuli supistus, väliä oli heti 3-5min. mies oli soittanut vanhemmilleen, anoppi tuli meille ja appi lähti hakemaan miestä, se kun oli mennyt tänään juuri kyydillä töihin..

supistaa ja sattuu jos tosi paljon, pakkailen sairaalakassia ja anoppi pukee esikoiselle vaatteita ja leikittää sitä, äiti ei enää pysty :lol:

vähän ennen ysiä mies ja appi kaartaa pihaan, mies tulee sisältä hakemaan mut, sairaalakassin ja kameran ja lähdetään samantien sairaalalle.

sairaalaan meidät kirjattiin klo.9.10 :) istuin käyrällä siinä varmaan n.20min jona aikana kätilö kirjaa tietoja ja kyselee hätäkastenimiä..joo tosiaan, väkisin tenttas ja koita siinä kivuissa sit miettiä! no, saatiin jotkut nimet ylös kuitenkin..pyysin tässä vaiheessa jo jotain kipuihin mutta vielä en saanut..

nousin tutkimuspöydälle ja mies lähti siirtämään autoa. kätilö toteaa että 9cm auki ja pikaisesti pesulle ja sairaalavaatteet päälle..samaan syssyyn totesi että jos vedet menee niin varmaan alkaa samantien ponnistuttamaan ja katosi huoneesta :blink: no, minä suihkuttelen ja vaihdan vaatteet. kätilö tulee hakemaan ja sanoi että mies odottaa jo salissa. sinne siis pikapikaa, salissa oltiin suunnilleen klo:9.45.

kätilöt esittelee itsensä, synnytyksen hoitaa harjoittelija, en pistänyt pahakseni, kaikki oli kuitenkin ihan mallillaan ja kunnon kätilö paikalla koko ajan.

todettiin tässä että synnytys on edennyt tosiaan niin pitkälle että kivunlievitystä en saa ja päätettiin että puhkaistaan kalvot niin pääsen nopeammin ponnistamaan ja eroon kivuista. kalvot puhkaistiin klo:9.55, seuraavalla supistuksella aloin ponnistamaan, pää syntyi ensimmäisellä työnnöllä, napanuora kerran kaulan ympäri, se saatiin löysättyä ja heti seuraavalla työnnöllä syntyi loput tytöstä.

jälkeisiä jouduttiin hetki odottelemaan, mutta syntyi se sieltä kuitenkin. mies sai leikata napanuoran tietenkin.

Siinä sitten ihmeteltiin pientä pimua, sain lounaankin saliin ja kahvit myös. itse kävelin suihkuun ja sieltä takaisin, olo oli todella hyvä. alapäässä ei mitään vaurioita joten tikkejäkään ei tullut. heti salissa pystyin istumaan ja olemaan jo normaalisti. itse käveltiin osastollekin, ei tarvittu pyörätuoli- tai sänkykyytiä!


Tyttö sai pisteitä 9 - 9 - 9!

rv. 40+3
mitat: 3570g/49cm, päänympärys 34cm.

Synnytyksen kesto:

I vaihe: 2h25min
II vaihe: 3min
III vaihe: 15min

yht. 2h43min


Synnytys oli tosi hieno kokemus, paremmin ei olisi voinut mennä! tyytyväinen olen ettei kivunlievitystä tarvittu. Ei todellakaan jäänyt minkäänlaista kammoa :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.