IRC-Galleria

muppa

muppa

muokkaa mieltäsi

ernolta copypastea. lukekaa!Tiistai 18.12.2007 14:46

Kunigas armahti raiskatun naisen

Saudi-Arabian kuningas Abdullah on armahtanut joukkoraiskatuksi joutuneen naisen, kertoo al-Jazeera-sanomalehti.

Saudiarabialainen oikeusistuin määräsi marraskuussa 200 ruoskaniskua 19-vuotiaalle saudinaiselle, jonka miesjoukko raiskasi 14 kertaa. Nainen sai myös puolen vuoden vankeustuomion.

Tuomio herätti laajaa huomiota ja arvostelua ulkomailla.

Raiskaukset tapahtuivat puolitoista vuotta sitten Qatifin kaupungissa, kun nainen oli autossa entisen poikaystävänsä kanssa. Paikalle rynnisti seitsemän miestä, jotka raiskasivat niin naisen kuin tämän entisen poikaystävän.

Uhrit joutuivat syytetyiksi, koska Saudi-Arabian lain mukaan naiset saavat olla kahden kesken vain miesten kanssa, jotka ovat heidän aviomiehiä tai sukulaisia.

Aluksi oikeus antoi naiselle ja ex-poikaystävälle tuomioksi 90 ruoskaniskua. Tuomarit korottivat naisen tuomiota myöhemmin, koska syyttivät, että tämä yritti käyttää tiedotusvälineitä hyväkseen saadakseen lievemmän rangaistuksen.

Seitsemän raiskaajaa saivat 2-9 vuoden vankeusrangaistukset. Asiantuntijoiden mukaan miesten rangaistukset olivat lievät, koska heidät olisi voitu tuomita myös kuolemaan.

Naisen asianajajan Abdul-Rahman al-Lahemin mukaan tapaus kertoo syvistä ongelmista Saudi-Arabian oikeusjärjestelmässä, jonka uudistamista maan ihmisoikeusaktivistit toivovat kuningas Abdullahilta.

Ruoskimisrangaistukset ovat varsin yleisiä Saudi-Arabiassa, ja niitä annetaan muun muassa homoseksuaalisuudesta, alkoholin nauttimisesta ja aviorikoksista tuomituille.o_o

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.

Yksityisyys