IRC-Galleria

6 dl maitoa
100g sokeria sekä 4 rkl karamellikuorrutukseen
hyppysellinen sahramirihmoja
1/2 tl kardemumman siemeniä
1-2 rkl ruusuvettä
4 kevyesti vatkattua kananmunaa
4 rkl kiehuvaa vettä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna maito, sokeri, sahrami ja kardemumma kasarissa melkein kiehuvaksi. Siirrä kasari pois liedeltä jäähtymään. Lisää ruusuvesi ja kaada seos vähitellen ja koko ajan vatkaten munien joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.

Kuumenna karamellikuorrutusta varten 4 rkl sokeria pienessä paksupohjaisessa kasarissa, kunnes se on sulanut ja väriltään tummanruskeaa. Lisää sokeriin vesi- pitele kattilaa käsivarren mitan päässä sillä paahdettu sokeri räiskähtelee. Anna seoksen kuplia hetki ja jaa se sitten annosvuokiin. Kierittele vuokia niin, että paahdettu sokeri leviää tasaisesti pohjalle ja reunoille. Jäähdytä vuoat.

Kaada vanukas vuokiin ja aseta vuoat uunipannulle. Kaada uunipannulle kylmää vettä niin paljon, että kaksi kolmasosaa vuokien reunoista peittyy. Paista vuokia uunissa tunnin verran, kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä vuoat ja siirrä ne jääkaappiin useaksi tunniksi tai yön yli.

Pyöräytä veitsellä paahtovanukasvuokien reunoja pitkin ja kumoa vanukkaat lautasille. Tarjoa heti.

(kannattaa käyttää esim. silikonivuokaa, niin ei vanukasta ehkä ole niin vaikea saada pois kuin keraamisesta. Vaikka ohjeessa lukee, että sokeri pitää paahtaa tumman ruskeaksi jättäisin sen kuitenkin hiukan vaaleammaksi, niin se maistuu paremmalta)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.