IRC-Galleria

myyra

myyra

Katselmuksen tiellä, on totuus unohtuva unohtava

-------Perjantai 03.10.2008 18:00

Ken vanhoja muistelee, sitä sikulla silmään.

Palatakseni kuitenkin vanhoihin tapahtumiin, niin valitetaan että ei ole kaupungilla rahaa, ei tarpeeksi veroäyrejä, ei valtiolta tukea yms. Voidaanko katsoa itseä peiliin ja miettiä uudestaan?!

Kuinka se vaikuttaa talouteen, kun 100 000 nuorta aikuista ajetaan pois kaupungista tuhlaamaan rahojaan. Ei tietenkään mitenkään, ei sillä ole vaikutusta talouteen tippaakaan.

Ajetaan muutama koulu alas, tehdään kuntaliitoksia yhdistetään kaikki lukiot yhdeksi jättikompleksiksi. Luokat pois, kellään ei enää ole samaa ryhmäytymistä, tuttuja naamoja yms.

Mitä tulee nuorten käyttäytymiseen, ikävimmät tapaukset on kun jo Ala-asteelaiset on viikonloppusin örveltämässä kaljapullo kädessä. Mihin tämä on menossa? Miten asiaan puututaan? Voiko koulu irtisanoa itsensä kasvattajan tehtävästä, pitäisikö kouluille antaa omat nuorisotyöntekijät jo Ala-asteille. Ylä asteilla ne on onneksi jo yleistymässä.

Kuinka vanhemmat saadaan mukaan kasvatukseen, kun paineet työmarkkinoilla on mitä on? Onko oikein lastakohtaan, että lapsi menee kouluun 08.00 pääsee sieltä 12.00 jälkkäriin siitä suoraan ja vanhemmat hakee 17.00. Ruoka, sitten harrastukseen ja kotona 20.00. Lapsi tekee 12 tuntista päivää, niin ei ihmekkään että on keskittymisongelmia, vaikeuksia yms. Koulussa.

Saati niinpaljon puhuttu "vanhempien ja lasten laatuaika" Katin kontit, minä sanon. Se että väen vängällä pyritään pitämään yhteistä aikaa, otetaan kissat pöydälle ja "keskustellaan" Ei se toimi. Sen pitää tapahtua huomaamatta, sitä suuremmin stressaamatta siinä iltapäivä/ilta askareiden ohella.

Koulukiusauksestakin tekisi mieli sanoa muutama sananen, mutta se jääköön seuraavaan kertaan

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.