IRC-Galleria

nealaura

nealaura

Ihmisen elämä on niin kuin meri: urheasti ja täysin purjein purjehdittuna se on suuri seikkailu.

lenkkivinkkiPerjantai 27.09.2013 16:47

1. Ota kädet mukaan

Koukista käsivartesi 90 asteen kulmaan ja heiluta niitä kävelytahdissasi mukana. Liikut vauhdikkaammin ja käytät useampia lihaksiasi kävelyssä. Käsien mukana heiluttelu voi polttaa kaloreita jopa 15 prosenttia enemmän.

2. Kiri vauhtia

Kävelyvauhtia kiihdyttämällä poltat luonnollisesti enemmän kaloreita. Yhden lenkin aikana poltettujen kalorien määrä ei tunnu hirveästi lisääntyvän, mutta kun reipastat tahtia jokaisella kävelylenkilläsi, on viikkosaldosi jo huomattavasti suurempi. Kokeile myös intervalliharjoituksia, eli hölkkää minuutti ja kävele neljä minuuttia. Toista kaava lenkin aikana useasti.

3. Vaihda kävelytyylejä

Vaihda askellustasi lenkin aikana. Kokeile pitkiä harppauksia, askelkyykkyjä, polvennostoja, kävele takaperin, pomppien tai loikkien. Käytät useampia eri lihaksia ja teet treenistäsi entistä tehokkaamman.

4. Hakeudu maastoon

Suuntaa metsään ja saat kävelystä enemmän irti. Tasainen asfaltti tai juoksumatto eivät tuo vastusta lainkaan samalla mitalla. Jos lähistölläsi ei ole metsiä, etsi pitkät portaat, joita voit ravata ylös alas.

5. Pidennä kestoa

Pidennä lenkkejäsi muutama minuutti kerrallaan. Jos olet tottunut 45 minuutin kävelyihin, kokeile seuraavalla viikolla lisätä lenkin pituutta viidellä minuutilla. Viikon kuluttua voit pidentää reittiäsi jälleen. Mitä pidempään kävelet, sitä enemmän kulutat. Parin tunnin tehokävely kerran viikossa pitää kilot kurissa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.