IRC-Galleria

nemo-5

nemo-5

mies jota äitisi suositteli

Bishkek, Kyrgyzstan vol IIIKeskiviikko 25.07.2007 20:38

On tämä kyllä aika ihme mesta :) Esim. Tavaratalo koostuu pienistä kopeista joissa jokainen myy vähän mitä sattuu. Samaisia koppeja on tunneleissa ja katujen varsilla vieri vieressä. Valikoimat ovat aika kirjavia.

Eilinen illallinen Four Seasonsissa oli jo huomattavasti parempi kuin Old Edgarsissa nautittu. Sen söin jo kokonaan :)

Tänään kävimme Alamedin kanjonissa patikoimassa. Mesta oli todella upea, sinne on matkaa noin 40 kilometriä. Valintamme oli luonnollisesti taksi, sillä paikalliset bussit ovat Mersun pakettiautoja jotka on aivan tupaten täynnä jengiä. Taksissa oli kyllä turvavyöt, mutta ei niitä vastakappaleita joihin ne voisi kiinnittää. :) Liikenne on aika hätäistä kuten voi odottaakin. Jengi suhailee vähän minne sattuu ja teiden on kunto on mitä on. VUoristossa tie oli paikoin todella heikossa hapessa, hirveitä monttuja joka puolella. Itse kanjoni oli todella mahtava. Kävimme patikoimassa parin tunnin lenkin ja vastaan tuli paljon lehmiä, hevosia, lampaita ja jopa yksi käärme :D Meillä ei vaan ollut mitään karttaa niin vaeltelimme vähän minne sattuu välillä läpi piikkipensaiden ja kivikoiden :) Onneksi ylempänä oli jo viilempää. Lämpötila oli ihan inhimillinen, joskin kiivetessä jyrkempiä kohtia tuli aika hiki.

Paikallisesta hintatasosta pari sanaa. Kaupasta pullo calvadosta, pullo vodkaa ja kartonki tupakkaa 483 somia, eli karvan alle 10 euroa :D Samaisella 500 somilla saa ravintolasta alkupalan, pääruoan ja pari tuoppia olutta. Ravintolat joissa olemme kaupungilla käyneet ovat varmasti kalleimmasta päästä.
Hotellimme on koko valtion hienoin hotelli, joten täällä hintataso on luonnollisesti vähän toinen. Pullo Moet & Chandonia room servicestä 8000som eli n. 160eur. (ei, emme ole tilanneet sitä kun paikallista kuohuvaa saa 650 somia pullo eli ~12eur). Pullo paikallista olutta hotellilta 200 somia, kaupasta tuolla hinnalla saa siis kaksi pulloa vodkaa :) Aamupala kahdelta hengeltä maksoi hotellissa 1000 somia, eli noin 20 eur.

Tänään söimme vuoristossa todella ökykalliissa mestassa. Sama setti (alkukeitto+pääruoat+parit kaljat) maksoi yhteensä kahdelta hengeltä 1500 somia, eli jo huimat 15 euroa per henki :) Paikalliset business manit ajelevat kuulemma sinne viikonloppisin isoilla maastureillaan ja tipauttelevat vodkaa aika huolella.

Huomenna aamulla aikainen herätys ja paluu kohti kotia.

Kirgisia hiljenee tältä erää,

-erikoisseikkailija V-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.