IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Blogimerkintä

- Vanhempi »

Kuulumisia UgandastaSunnuntai 16.09.2007 15:05

8.9

Tanaan kaytiin buganda heimon (varmaan isoin heimo) kuninkaiden haudoilla, oli mielenkiintonen paikka ja hyva opas, kerto myos paljon heimo ja klaani jutuista.

Ihmiset on mukavia, taala ollaan ku jotain julkkiksia ku kaikki kattoo ja lapset huutaa vaan Mzungu! Mzungu! (valkoihoinen) ja heiluttaa. Toisaalta aika ahdistavaa olla niin silmatikkuna, mut kai siihi tottuu.

Majapaikka ihan hyva. Sahkoa ei tuu pistorasiasta eika aina vetta, mut ihan ok. Aamupalalla saa teeta,kahvia, puuroa, melonia ja ananasta seka valkosta paahtoleipaa.

Ilmatkin on suosinut melko hyvin, tanaan vasta ekan kerran tosi kuuma. Satelee pari kertaa paivassa enemman tai vahemman. Vareja ja tuoksuja on paljon, liikenteessa kauheesti polya ja pakokaasua. Joka puussa ja pensaassa kukkii erivarisia kukkia. Paikalliset on pukeutuneet aina hyvin ja ovat huoliteltuja, me naytetaan siis aika rahjaisilta verrattuna heihin.

Eilen nahtiin pikaisesti afrikkalaista kasityotoria, mista ois voinu kaiken ostaa. Myytavana koruja, sandaaleita, kasseja,mattoja, koreja... Aivan ihania tavaroita, et ei kysymysta siita milla laukkunsa tayttaa. Ostin tanaan jo yhden taulun joka oli tehty fiikuksen kaarnasta tehdylle pohjalle (huopamaista).

Mut nyt kohta syomaan, kokeillaan guesthousen paivallinen. Pari paivaa ollaan kayty hienoissa intialaisissa (hyvaa ruokaa!). Majoitus maksaa 20 000 Ugandan shillinkia/yo. Euro = 2400 US. Aamiainen kuuluu hintaan.

15.9

No Heips!

Tanaan kaytiin Niilin alkulahteella, siella, mista se lahtee nousemaan valimerea kohti, aika turistirysa, mut ihan hieno oli. Taa alku tassa on nyt ollut orientoitumista afrikkalaiseen kulttuuriin ja turistiloimista ympariinsa. Huomenna siirrymme maalle Mpigiin, jossa olemme toissa seuraavat nelja viikkoa terveyskeskuksessa ja koululla lahinna.

Suunnitelmissa on reissu Sese saarille (Viktorian jarvella) 21.-23.9.Mpigista palaamme Kampalaan luultavasti 17.10 ja lahdemme Keniaan, Mombasaan 19.10 lomaviikoksi. 28.10 olemme taas Kampalassa ja majotumme Cardinal hostelliin. Sit menen 2 viikoksi Home care- yksikkoon missa hoidetaan aids-potilaita lahinna, seuraavat 3 viikkoa olen liikuntavammaisten lasten koululla ja viiimeisen viikon Nsambyan sairaalassa lasten osastolla. Tama suunnitelma ainakin tassa vaiheessa.

Uutisissa koko ajan tulvista, mutta eivat tosiaan tanne asti ulottuneet. Ebolaa ja Marburg-verenvuotokuumettakin kuulemma Gongon puolella, mutta ei viela hataa, ei ole Ugandan puolella. Meillehan tulee lahto heti jos vaaraa on, et ei kannata huolehtia.

Nyt tarvis menna pakkaileen kun huomenna lahto maalle. Letit makso 50 000 eli joku alle 25e. Paanahka jo kutisee, taidan menna nyt pesemaan jos ei maalla tuu vetta (taalakin on ja off).Melkein terveita ollan oltu, kaikilla vahan vatsan sopeutumista menos :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.