IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

vauvan tuhinaaPerjantai 23.09.2011 13:19

Meille syntyi pieni tyttö viikko sitten 16.9 rv 39+1 klo. 8.12. synnytys kesti n. 10.5 tuntia ja oli melkoisen rankka. epiduraali oli taivas, kun sen viimein sain. ponnistusvaihe kesti 1h 12min, eli todella pitkään, ja toinen kätilökin kutsuttiin jo apuun kun tytön sykkeet alkoi laskea. mutta kaikki meni hyvin ja syntyi terve virkeä tyttö. <3 3145g/49cm/34cm

sunnuntaina jo kotiuduttiin ja nyt on ollut melkoinen opettelu pienen ihmisen kanssa. alkuviikko oli yhtä itkua imetyksen kanssa, mutta nyt alkaa jo päivä päivältä sujumaan paremmin. sitä kun ajatteli, että mitäs tuossa nyt on, tissi vain suuhun ja menoks, mutta ei se ihan niin menekään. pienen täytyy opetella oikea ote ja äidin täytyy myös opetella oikea asento.. rinnat rikki ja kipeät ovat olleet jo monta kertaa ja itkun kanssa oon saanu yrittää. ja kamalat huonommuuden tunteet, kun on täytynyt parina iltana ja yönä turvautumaan korvikkeeseen.
mutta ehkä se tästä alkaa sujumaan. :)
yöt vain menee melkoisesti valvoessa. viime yönäkin varmaan sain valvoa kahteen asti. joko oli nälkä tai mahaa kiersi niin mahottomasti pienellä ja sitten taas nälkä. nukahdettiin sitten loppujen lopuks vierekkäin sänkyyn ja herattiin vasta puol kuus seuraavan kerran syömään. siitä sitten äiti jaksoikin siirtää pienen omaan sänkyyn ja taas nukuttiin puol ysiin, syötiin ja jälleen ollaan unten mailla. :)

onneksi Vesa on isyyslomalla heti kolme viikkoa. ei tästä muuten tulisi mitään, en varmana muistaisi syödä, syöttää kissoja, puhumattakaan muista kotitöistä. Iskä on ollut iso apu, käynyt kaupassa, tehnyt ruokaa, tuonut vettä ja mehua juotavaksi ja syötävää samoin. auttanut imetysasennoissa ja ollut korvaamaton henkinen tuki kaiken keskellä. <3

keskiviikkona kävi terkka jo kotikäynnillä ja hienosti oli paino alkanut nousemaan tytöllä. yksi huoli vähempi siis. ensi viikolla mennäänkin sitten neuvolaan, katsotaan painoa uudestaan. ihanaa, kun on niin usein tähän alkuun näitä neuvolakäyntejä, on helpompi olla itselläkin, kun pääsee usein ammattilaiselle kyselemään tyhmiä ja saa mielenrauhan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.