IRC-Galleria

Ärgh.Lauantai 03.06.2006 16:35

http://www.1530.fi/omaprofiili.php

Parhaiten sinua kuvaava elämäntapaprofiili on älyköt.
Tämän profiilin sopivuus sinuun on 51 %.


Muut sinua kuvaavat profiilit

Maailmanparantajat 47 %.
Kapinalliset 2 %.
Perinteiset 1 %.



ÄLYKKÖ

Arvo-ja asennemaailmastaÂ…

Älyköt ovat uteliaita ja tiedonjanoisia. Heidän elämänsä pääasiallisena näyttämönä ovat abstraktit areenat. Heidän arkensa sijoittuu usein ajatuksiin, ideoihin, keskusteluihin ja muihin henkisen maailman ilmentymiin.

Itsensä toteuttaminen ja oman itsen kehittäminen ovat keskeisillä sijoilla älyköiden arvomaailmassa. Heille ovat ominaisia jatkuvat projektit, jotka liittyvät omien taitojen tai tietämyksen kehittämiseen. Joskus projektissa on kysymys klassikkokirjasarjan lukemisesta, joskus taas jostakin paljon pitkäaikaisemmasta kuten omien valokuvaus-, kirjoitus- tai ohjelmointitaitojen kehittämisestä. Älyköillä on usein jokin erikoisala tai erityinen kiinnostuksen kohde, joka herättää heissä suurta mielenkiintoa. He eivät säästä aikaa tai energiaa tullakseen spesialisteiksi valitsemallaan alalla.

Älyköt ovat humanisteja. Heidän arvomaailmaansa hallitsevat pehmeät arvot. Heitä kiinnostavat ihmiset niin lähipiirissä kuin sen ulkopuolellakin. He ovat universalisteja, jotka ovat kiinnostuneita oman ja lähipiirinsä onnellisuuden lisäksi myös muiden ihmisten hyvinvoinnista. He suhtautuvat avoimen positiivisesti kaikenlaisiin ihmisiin. He suvaitsevat hyvin erilaisia ajatuksia, arvomaailmoja ja kulttuureja. Älyköt eivät juuri kannata taloudellista liberalismia, vaan kokevat ongelmaksi varallisuuden epäoikeudenmukaisen jakautumisen ja yleisen piittaamattomuuden luonnon heikkenevästä tilasta.

Kiinnostuksen kohteistaÂ…

Älyköt ovat erityksen kiinnostuneita oppimisesta ja itsensä kehittämisestä. Suuri osa merkittävimmistä kiinnostuksen kohteista liittyy tavalla tai toisella älyllisyyteen. Kiinnostuksikseen he mainitsevat mm. tieteen, elokuvat, tietokoneet, uutiset, kirjat ja lukemisen, filosofian, kulttuurin ja taiteen sekä historian. Myös luonto ja elämykset koetaan kiinnostaviksi asioiksi. Suosituimmiksi harrastuksikseen älyköt mainitsevat musiikin, lukemisen ja lenkkeilyn.

Älyköiden musiikkimakua voisi luonnehtia melko keskimääräiseksi erästä poikkeusta lukuun ottamatta. He pitävät paljon rockista ja popista, mutta kolmen tärkeimmän musiikkityylin joukkoon on edellisten lisäksi kiilautunut myös klassinen musiikki.

Voimakas kiinnostus tietoa ja oppimista kohtaan korostuu myös lukutottumuksissa. Aikakauslehtityypeistä heitä kiinnostavat selkeästi eniten tiedelehdet, tietokone- ja konsolilehdet sekä asialehdet. He rentoutuvat usein myös sarjakuvalehtien parissa. Yksittäisistä lehdistä heidän mielenkiintonsa herättää mm. Tieteenkuvalehti, Mikrobitti ja Suomen kuvalehti. Älyköt lukevat paljon sanomalehtiä, mutta eivät ryhmänä kuitenkaan ole sanomalehtien suurimpia kuluttajia.

Internetillä on keskeinen rooli älyköiden elämässä. He kokevat internetin tärkeämmäksi omassa elämässään kuin nuoret keskimäärin. He ovat kiinnostuneita informaatiosta ja sitä he verkosta myös etsivät. He osaavat kaiken kaikkiaan hyödyntää internetin ominaisuuksia monipuolisesti.

Tähän ryhmään kuuluu noin 13 % suomalaisista 15-25-vuotiaista. Ryhmään kuuluvista miehiä on 59 %.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.