IRC-Galleria

Blogi

- Vanhemmat »

aurinko paistaa...Maanantai 24.09.2007 19:56

Ihana myrskyinen ja aurinkoinen viikonloppu mökkeröllä. Nukuttu on oikein urakalla, lauantaina kolme tunnin päikkärin ja saunan jälkeen tunnin tirsat ja silti sunnuntaina melkeen yhdeksään vaikkei kovin myöhään valvottukaan. Siellä vaan maistuu niin makealle ja kiitos Ellun tekemän unisiepparin ei pahoja unia näy ollenkaaan.

Lauantaina nautiskeltiin sateesta ja myrskystä päivällä ja illalla upeasta auringonlaskusta ja sen jälkeen ihanasta pimeydestä kynttilälyhtyjen kera... kyllä syysillat on ihania vaikka kesä on mun aikaa ja kevät, niin ja talvi, siis sellainen kunnon lumitalvi ja max kymmenen pakkasta. Siis ei kai sitä kuitenkaan osaisi elää ilman vuodenaikoja. Ensimmäisellä Kreetanmatkalla vuonna yksi ja kaksi, kun tytötkin oli vielä pieniä, sanoin, että muutan Kreetan vuorille erakoksi isona, mutta kuinkas ikävä sitten olisikaan noita omia tylleröitä ja niiden pikkaraisia, kun nytkin tuntuu että on liian kaukana. Toisaaalta voisihaan sitä osan vuotta auringossa viettää, no täytyy kai kuitenkin tänä talvena köyhänä opiskelijana tyytyä vähän kylmempään aurinkoon...Tulee nimittäin kohta liiton päivät täyteen jaa putoan kelan korvauksille, onneksi on töissä käyvä mies...hehheh...eli ei edes viikon matkaa varmaankaan tulevana talvena. Kummasti se vaan aina on ladannut energiaa, jos vaikka viikon on saanut lämmitellä. No positiivisesti ajatellen kaikilla ei ole sitä mahdollisuutta ollut, vaikka olisi ollut haluja moiseen, että mitäs tässä rutisemaan, kun on kuitenkin saanut jonkinverran maailmaa kiertää.

Olenpas mä nyt positiivinen ja synkin syksy edessä, toivottavasti ei kostaudu syysmasennuksena....näin ajattelee peruspessimisti niinkuin minä!

No nyt kuitenkin arska pilkistelee ja metsät pullolaan sieniä, siispä sinne koirien kanssa nauttimaan, kun kerrankin ei sada! Nautitaan siis siitä mitä saadaan!

näyttö läpi, jeeeeeeeeeeTorstai 20.09.2007 21:51

Eilinen on onneksi ohi! Ei yhtikäs jännittänyt koko arviointikeskustelu etukäteen, mutta olikin tiukka täti se näytönarvioija...huhhuh....Olisi pitänyt sitä ja tätä keskustella ja osoittaa, kun ei työssä pysty näyttämään...blaablaa...missä välissä vanhainkodissa keskustelet, kun kellot soi koko ajan?! Sanoinkin, että eiköhän kuitenkin asukkaiden hyvinvointi ole ensisijainen ja sitten vasta näyttöön liittyvät asiat, no onnelisesti ohi ja olen tosi ylpeä itsestäni, että tämän osion sain kunnialla ja kolmosella (jopa) läpi. Oli niin vaikea ja vieras alue alunperin; en nukkunut viikkoon ennen harjoittelujaksoa, niin paljon pelotti! Mutta hyvä minä!!! nyt saatan jopa ajatella työtä vanhustenkin parissa, kiitos mahtavalle vanhainkodin henkilökunnalle!!! Taidan viedä kakun ensi viikolla, kun aloitan naapurissa kuntoutuksen jakson kehitysvammaisten aikuisten ryhmäkodissa; vähän tutumpaa toimintaa, tosin lasten puolelta, mutta kuitenkin tietoa tältä saralta enemmän kuin oli vanhuksista.

Nyt taas tuntuu, että opiskelu menee kuitenkin ihan mukavasti eteenpäin syksyn sateista huolimatta!!

sanojaKeskiviikko 19.09.2007 00:13

mitä sinä sanoisit?

Annan sinulle mahdollisuuden sanoa YHDEN sanan. Se on viimeinen sana mitä voit minulle koskaan sanoa. Sen jälkeen et voi sanoa minulle mitään, koskaan.
Minkä sanan sinä sanoisit?

Vastauksesi jälkeen kopio tämä omaan päiväkirjaasi, ja katso mitä muut sinulle sanoisivat
[Ei aihetta]Tiistai 18.09.2007 18:13

Juhlat onnistuivat mainiosti, vaikka aamupäivällä pelotti, että toivunko vuosisadan krapulasta juhliin lainkaan. Se on sellaista, kun harvoin itse käydään kuppilassa ja meillä harvoin käy ketään niin sitten sitä pitää kaikki kaksi Hartolan kuppilaa käydä, ja tietty Mersin Pizzeria, josta Petran mukaan saa Suomen parhaat pizzat.

Juhlista ei sen kummempaa, hauskaa oli, kuten kuvistakin varmaan huomaa!!!
Oli tosi kiva tavata ihmisiä, joita ei ollut aikoihin nähnyt, me kun ollaan oikeita koti/mökkikoiria(JP ei tykkää kissoista kamalasti), eikä missään oikein liikuta, mutta eipähän meillekään kovasti tunkua ole ollut. Sellasta se taitaa olla kaikilla nykyään, omat "kiireet"...

Tämä viikko meneekin tässä etäillessä, perjantaina ja maanantaina Lintaan ja sitten viisi viikkoa Sysmässä Ryhmiksessä, pieni lomanpätkä ja kouluun. Ja sittenhän onkin jo
melkeen Joulu.

Huomenna näytön arviointikeskustelu, kai tuo läpi menee, olettaisin, kun ei mitään negatiivisia kommentteja näyttöviikon aikana pahemmin tullut (yksi unohtunut sängynlaidan nosto).

Koikkujen kanssa kun metässä olin niin siellä haisee jo ihan syksyn mädälle, toisaalta ihan hyvä haju, mutta mä kun en oo syssy, en ainakaan sadesyssyimmeinen, niin tulee mieleen monenmoista kuolemaa... Voi kun tulis arska esiin ja kirkastais vielä hetkex ennen pimeyttä värit jaksais paljon paremmin. Kohta se iskee ja LUJAA, SYYSMASENNUS, apua!!!! Minähän en kevätmasennusta pode, kauhistuttaa kun on kohta jo marraskuu...kaipuun kaljakori kilisee...Aiheuttaako muuten syysmasennus yhtä paljon alkoholismia ja itsemurhia kuin kevätmasennus? Oisko kukaan lukenut tutkimuksia?

No eipänyt vielä masennuta, nyt syyskuu vasta, mulla aina taipumus liioitella asioita.
Tulee vielä jollei kauniita kesä- niin ainakin syyspäiviä, aurinko paistaa ja luonto näyttää kauniilta, kurkiaurat ja jouttenet lähtee upeina parvina jne jne... paljox lohduttaa...
Otetaan kynttelit ja lyhdyt esiin ja valaistaan maailmaa!!!!

Think positive!! Ja viikonlopux kuiteski mökille, uskaltaiskohan viel pulahtaa...

Niin ja sitten meinas unohtuu kiittää omia lapsosia ja niiitten ukkeleita ja serkkulikkaa juhlien hyvästä fiiliksestä, pojat keräs hyvin plopploppeja ja Pera teki upeen kakun, muutenkin jäi bailuista hyvä mieli, trttis nähdä vähän useemmikin, meinaan tulee ikävä aina välillä!!!!


Ens syssynä sitten miun valmistuijaiset ja Elölun kolmekybäset, onx muuta tiedossa? Parit häät ei yhtään haittais....

väillä ahdistaa...Perjantai 14.09.2007 00:15

Eilen aamulla luulin saaneeni aivoinfarktin... karmeeta, koko vasen puoli päästä tunnoton, mutt samalla niin hirvee särky, ettei voi sanoin kuvailla, vasen silmä ei kestänyt yhtään valoa...luulin oikeesti, että nyt se tuli...Raahauduin kaiteesta kiinni pitäen koiria aamupissattamaan (asutaan tokassa), eikä oikein aavistustakaan kuinka se onnistui, samoin textari koulukaverille sattui simmuun niin etten tiedä mitä sinne onnistuin väsään, kolme panadolii namaan ja kuus tuntii unta ja kaikki oli ohi. Siis ei ollut kai kun migreenikohtaus, joita mulla ei ole ollut vuosiin noin rajuna. Olo kyllä melko hutera koko loppu päivän.

Tänään taas opinahjossa järkyttämässä opiskelutovereita esityksellä huumekuntoutuksesta...Jotkut ne on eläneet niiiiin pumpulissa että oikein hirvittää!!!

Eräskin on sanonut, että juopot, narkit ja vangit pitäis heittää kuoppaan ja jättää sinne;koirille hän lämmittää ruuan, mutta näille ei kuin perrnankuoria ja vettä....nätisti sanottu vai mitä? Toki tulee hieman eri kulttuurista, eli tuosta eteläisestä naapurimaasta, mutta, mutta...Ja näillä periaatteilla lähäriksi, no muuten ihan ok tyyppi.

Tänään kävi elämästään kuulovammaisena kertomassa nainen, jolta ensin kuuroutui toinen korva 9 vuotta sitten ja 3 vuotta sitten myös toinen, selkeää syytä ei ole löydetty. Käyttää kuulokojetta, "mummomallia". Ihana positiivinen ja elämänmyönteinen immeinen; totesi, että monesti hyötyä, kun voi napsauttaa "korvat" pois päältä (perheessä kaksi teiniä/kova musiikki). Ilo nähdä tällaisia tyyppejä!

Nyt voi keskittyä lauantain bileisiin...Kivaa jengiä tulossa, muutamia joita ei ole nähnyt aikoihin ja tietty noi omat rakkaat tyttäret ukkoineen, joita harvoin näkee ja tietty mestarileipuri Petra, jolla taas upea kakkusuunnitelma...tartee ottaa kuvia, että saa tänne.

käytiin LahesTiistai 11.09.2007 23:29

Alkaa pikkuhiljaa oppia tätäkin murretta, käytiin siis tänään Lahes (suom.huom.Lahdessa). Pikku shoppailut ja sitten Invalidisäätiön asuintalossa tutustumassa Bliss-kommunikointiin. Lähes viiskymppinen CP-vammainen herrashenkilö esitteli meille opiskelijoille upeaa tieotokoneohjelmaa, jolla hän kommunikoi käyttäen bliss-symboleja rkentaen niistä lauseita, jotka tietsikka sitten toistaa (tietty sillä ällöllä tietsikkaäänellä), mutta kuitenkin hieno juttu. Hänellä on myös manuaalisia bliss-karttoja, joita hän käyttää tulkin avulla asioidessaan kaupungilla. Suomessa ei kuin noin 100 puhevammaista, jotka käyttävät näitä blissejä. Oli tosi mielenkiintoinen päivä. Käykää kurkkimassa Papunettiä, siellä lisää tietoa.
Eipä shoppailukierroksella löytynyt mökin parvelle lipastoa, oisko kellään myyrä? Noin 40 cm korkee ja vaik metrin levee...
Sain tehtyä huomisen kuntouksen tehtävän ja nyt voi mennä hyvillä mielin vaikka sänkyyn löhöömään tai surffailla hetken, koikutkin on metsätetty! Ötyä!!!

pulpetissa taasMaanantai 10.09.2007 20:45

Näyttöviikko takana; kai tuo hyvin meni...arviointikeskustelu vasta 19 pvä, no onpa aikaa väsätä itsearviointi lopulliseen muotoon. Sunnuntaina olin koko aamuvuoron dementiaosastolla, harjoittelussa keväällä olin siellä vain muutaman tunnin ja vähän jännitti. On se jotenkin pelottava sairaus; eräskin asukas oli ollut edellisenä päivänä joissakin sukujuhlissa ja aamulla, kun hoitaja kysyi oliko juhlissa ollut mukavaa, ei hän muistanut missään olleensakaan ja valitteli kun ei enää ihan kaikkea muista, muuten hoitaa itsensä pesuja ja wc-käyntejä myöten. Joku on menossa lypsylle ja toinen hevosia hoitamaan...pyydetään ruokaa, vaikka vasta on syöty jne, jne...Toisaalta mielenkiintoista..
Tänään siitten taas takaisin koulunpenkille, ihan kiva oli kuulla muiden viikon kuulumiset, joillakin näyttö vielä kesken ja joillakin vasta myöhemmin syksyllä. Nyt opiskellan kuntouksen jaksoa, joka minulla tietysti tutumpi kuin vanhukset entisistä töistä ja harrastuksista johtuen.
Pari tehtäävää pitäis tässä väsätä ennenkuin voi alkaa keskittyä JP:n lauantaisiin juhliin, ukkokulta täyttää 40 v tällä viikolla!!!! ja näkee juhlissa sitten taas nuo armahaisett tyttäretkin, ikävä vaan kun ei pikkaraiset tule mukaan...Mummalla alkaa olla jo kova ikävä...

[Ei aihetta]Torstai 06.09.2007 19:43

Eilen ei iltavuoron jälkeen jaksanut paljoa eväänsä liikuttaa...Tiesipä taas tehneensä töitä!
Elämäni ensimmäisen kerran kosketin eilen kuollutta ihmistä, aika erikoinen fiilis...Hän oli yöllä kuollut ja minun piti päästä mukaan laittamaan arkkuun, mutta hautaustoimisto haki juuri päiväraportin aikana ja jäi valitettavasti tämä kokemus väliin.
Kauniin kiitoksen sain tänään yhdeltä papalta: "Sinä olet oikea enkeli, vaikka jalat raapiikin maata." Voiko parempaa kiitosta saada istumaan auttamisesta?
Nyt koikkuliien kanssa metsään ja saunaan voimia kerämään, että jaksaa herätä taas aamuvuoroon.
Jatkanpa tähän vielä tästä maailman ihannimmasta tyttärentyttärestä eilisen puhelinkeskustelun: Minä: - Olin vanhainkodissa töissä.
Tytti: - Mä en ainakaan mee vanhainkotiin töihin...
Minä: - Ei sun tarviikkaan, mutta täytyy ne vanhatkin hoitaa, että niillä on hyvä olla, kukas mahtaa mumman hoitaa sitten kun mumma niin vanha, ettei pysty enää itse syömään ja kävelemään?
Tytti: - Sitten mä kyllä tuun ihan niin nopeesti kipinkapin kun pääsen! Sä hoisit mua kun mä olin pieni niin mä hoidan sit sua kun sä oot tosi vanha!
ON NE VAAN NIIN IHANII NUO LASTENLAPSET!!!!!! Suosittelen isovanhemmuutta kaikille!!!!Jos se ei oo omilla mahdollista niin maailma on pullollaan lapsia, jotka "varaisovanhempia" kaipaa.

[Ei aihetta]Tiistai 04.09.2007 23:22

Tämä nyt vähän kestää tämä sivujen laatiminen; opiskelu kun vie osansa ja niin kuin Myttöseni sanoi myös mökkeily. Tässä viimeiset kaksi viikkoa hiki päässä pakerreltu näyttösuunnitelmaa ja mitä varten? Opiskelen siis lähäriksi ja välillä tuntuu, että meitä koulutetaan kirjailijoiksi...lisää, laajenna, supista ja tiivistä...blaablaablaa....näyttösuunnitelma on sanonko mistä!!!! Alkuaanhan käsittääkseni näytön tarkoitus oli osoittaa käytännössä mitä ja kuinka osaat, vai mitä? Nyt tuntuu, että suunnitelma on kaikkein tärkein. No joka tapauksessa huomenna alkaa viiden vuoron rutistus vanhainkodissa...pitäkää peukaloita ja varpaitakin pystyssä mulle!!!
Onneksi tänään sain nauttia ihanien lapsosten seurasta maailman parhaassa päiväkodissa Pikku Lintassa Sysmässä, virkisti taas mielen! minähän olen perus laitosvastainen immmeinen, varsinkin lasten kohdalla, mutta Linta on jotain ihan muuta; todella ihastuttava kahden upean tyypin vetämä yksityinen päiväkoti ihanassa vanhassa puutalossa.
Nyt koikkulit iltapisullepäin ja pikkuhiljaa sängynpohjalle keräämään voimia seuraavia päiviä varten.
- Vanhemmat »