IRC-Galleria

Tiukkaa harkintaa...Maanantai 22.10.2007 22:57

Nyt on tiukka harkinnan paikka; olisi tarjolla sijaisuus tai opintojen jatkaminen...
Mietityttää oikein todella. Putoan kohta kelan rahoille, eli tulot tippuu todella, vaikka ei nytkään ole päätä huimanneet On mietitty jopa oppisopimusjatkoa nykyisessä paikassa, selvitellään edelleen. Yksi vaihtoehto olisi lopettaa opinnot ja ottaa vastaan sijaisuus; tosin vain helmikuun loppuun...Ei kauhean varma juttu jatkoa ajatellen.
Työhän on nimenomaan sitä mitä haluaisin tehdä. No keikkoja olen luvannut ainakin tehdä. Kai tässäkin taas aika näyttää mitä tapahtuu niinkuin aina ennenkin. Fatalistina on helppo olla!
No torstaina viimeinen top-päivä ja sitten mökille sunnuntaihin asti. Seiskat tulee toivon mukaan sunnuntaina ja pääpä palauttaa sitten kaksikon keskiviikkoaamuna. Ja sitten olisi Yrjänän vuorokin tulla mummaa katsomaan; mahtaako edes tunnistaa enää...?? Hirmu ikävä näitä pikkaraisia.
Pidän luonani yleensä yksitellen näitä pieniä, että saavat kaiken huomion minulta, mutta nyt olen ottanut nämä "kaksoset", kun ovat niin tärkeiä toisilleen ja heillä on paljon yhteisiä juttuja täälläkin.
Eiköhän tästäkin hyvä viikko kehkeydy!

aina vaan suhiseeLauantai 20.10.2007 00:43

Joo aika kiitää todella, yli viikko edellisestä. On ollut paljon niinsanottuja välivuoroja; eli aamupäivällä töihin ja alkuillasta kotiin, ja vaikka koikut on papan kanssa mökillä lomailemassa, tai ehkä siitä johtuen, ei tunnu olevan aikaa/voimia paljon kirjoitella. Valtavasti on ollut toimintaa ja tapahtumia ryhmiksessä.
Viime sunnuntaina oli seutukunnan kehitysvammaisten kirkkopyhä ja vaikka en kauhean uskonnollinen olekaan niin hieman jännitti josko taas itken kirkossa niinkuin viime vuonna lasten joulukirkossa; johtuen siitä, että JP:n mummo on siunattu haudanlepoon tässä kirkossa ja joulukirkko oli eka kerta kun tässä kirkossa kävin sen jälkeen. Oli suora katse alttarille ja näin vain mummon arkun siinä...Ja onhan muutenkin lasteen kirkkotapahtumat tai siis mitkä vaan juhlat, siis ainakin minulle, ihania ja liikuttavia.. No nyt en itkenyt kuin ehtoollisella yhdessä erään asukkaan kanssa...itkupilli mikä itkupilli...
No kirkon jälkeen aivan ihastuttavia esityksiä srktalolla ja tosi hyvä ruoka. Nyt olen etsinyt netistä runoa, joka kertoo vammaisesta lapsesta, josta tulee vanhemmilleen aurinko, mutta en ole mistään löytänyt. Eräs poika lausui sen siellä juhlassa ja meidän ( siis oikeasti heidän) henkilökunnastakaan ei kukaan tiennyt kuka runon olisi kirjoittanut...Poika ei ollut Sysmästä...Jos joku moisen teoksen tietää niin viestiä tulemaan, tämäkin pisti ajattelemaan ja sai kyyneleet silmiin. Siis itkupilli mikä itkupilli. Toivoton tapaus!
Tänään olin työkeskuksessa ompelemassa naisten kanssa mollamaijoja; tosi ihanaa, kumpikaan ei ollut koskaan ommellut ompelukoneella ja mollista tuli tosi hienot; olin tosi ylpeä, kun osasin opastaa! Valmiiksi eivät vielä tulleet, mutta ristiäiset pidettiin jo. Toinen on tyttö nimelttään Kaisa Lotta Satu, joka kastettiin oikein ristinmerkein ja Raamattu pöydällä, toisesta tuli Pertti, hänelle keksittiin nimi henkilökunnan kahvitauon aikana eikä mitään kirkollisia menoja ollut.
En malttaisi pois lähteä, mutta ei ole enää kuin ensi viikon torstaihin toppia jäljellä...
Onneksi on yksi työilta ryhmäkodissa edessä ja laivakellon kehyksen teeettäminen työkeskuksessa, joten on ihan oikeaa asiaa mennä käymään.

Ja ensi viikon sunnuntaina toivon mukaan saan maailman ihanimmat seitsenvuotiaat luokseni muutamaksi päiväksi ja sen vitosenkin jossain vaiheessa mahdollisimman pian; välillä ikävä suorastaan pakahduttaa!!!
Vaikiaa on kaukomumman elämä, kun aikanaan tottui siihen, että lapset ja pienet oli puolentunnin päässä. Nyt viikonloppua kaikille, minä menen huomenna ryhmiksen kanssa uimahalliin ja raakas siippa ja koirulitkin kotiutuu sunnuntaina; keskiviikkona aamulla viimeksi nähty, ett onhan niitä koiria jo ikävä...ja vähän kai ukkokultaakin...

siivet suhisee edelleenTorstai 11.10.2007 20:10

Kylläpä immeisen aika rientää, kun tekee duunia, josta nauttii. Touhua ja tapahtumia on riittänyt. Eilen oli Palvelukeskuksen ja Vanhainkodin syysjuhla. Oikein itku meinas tulla silmään, kun ilta kuudelta lähdin ja katsoin, kun koristeluja ja muuta rekvisiittaa korjattiin. Henkilökunnat tehneet hirmu duunin (itsekin eilen kolmisen tuntia uurastamassa) parin tunnin sessiota varten ...Hauskaa siellä oli ja tosi hyvää lihasoppaa, arpaonnikin suosi, ostin kaksi ja molemmilla voitin; toisella tossut ja toisella kaffen ja pullan paikallisessa kaffilassa. Asukkaat nauttivat ja mukana olleet omaiset. Hauska seurata näin uuspaikkakuntalaisena kuinka tutut tapaavat ja seurustelevat.

Tänään olin tutustumassa Sysmän Työkeskuksen toimintaan ja ei voi muuta sanoa kun WAU!!! Upeita kudonnaisia, puutöitä jaa vaikka mitä upeaa. Ja näitä esineitä tekevät ihmiset, joita usein kadulla karsastetaan ja väistetään; siis kehitysvammaiset, mielenterveysongelmaiset, alkoholistit jne... Kunka upeaa työtä tekevät ohjaajat tällaisissa paikoissa, ei voi kuin ihailla!

Viikonlopuksi myös vilinää tiedossa, kerron lisää ensi viikolla, nyt koirien ruokintaan!

työssäoppimassaTorstai 04.10.2007 01:23

Tässä on nyt aika hurahtanut kuin siivillä työssäoppimassa kehitysvammaisten aikuisten ryhmäkodissa. Välittömästi kun viime tiistaina aloitin tunsin tulleeni kotiin...Aivan eri kuin mennessäni vanhainkotiin. Vaikka en paljoa aikuisten kehareitten kanssa ole ollut tekemisissä vaan lasten niin silti olo oli heti jotenkin tutumpi. Downit halii ja joku vaan örisee...tuttua ja turvallista. Aivan mahtavat työtoverit ja kun ollaan kodissa niin päivittäiset toimet ovat tuttuja; puuronkeitosta alkaen, joka ei todellakaan ole vahvin puoleni...Kas kun ollut kaksi miestä, jotka ovat lähes aina muunkin ruuan kuin puuron laittaneet, siinä suurin haasteeni tälle jaksolle, tosin ainoata tähän mennessä keittämääni puuroa ei tunnistettu kurapuuroksi, mutta kiiteltiin maukkaaksi, ehkä jotain taipumuksia tällekkin saralle sitten on...heheheh.....

Ihanaa, kun pystyy ulkoilemaa ja poimimaan kukkia, yleensäkin toimimaan asukkaiden kanssa verrattuna vanhainkotiin, jossa rumasti sanottuna tyyö on p-vaippojen vaihtamissta ja ruokkimista.

Tänään erään asukkaan kanssa Vierumäen Urheiluopistolla lenkkeilemässä ja vesijumpassa; teki muuten meikänkin lihaksille(jos niitä nyt niin kutsua) todella hyvää! Tätä lisää!!!
Taidan perustaa yrityksen, jossa kuskaan avustettavia terapiaan ja nautin siitä itsekin, oisko itsekästä?

Tällä seudullahan varsinkin kehitysvammaisia on todella paljon, johtuen sukupolvia kestäneistä sukuunnainneista, joka jatkuu edelleen. Lakihan nykyään sallii serkkuavioliitot, mutta näillä main ne ovat jo ihan riskitekijä. Siis aivan tieteellistenkin tutkimusten mukaan näillä main on eniten kehareita Suomessa ja jos kehitys jatkuu hoitopaikoista tulee pula tai siis lasten lyhytaikaispaikoista on jo nyt pula, samoin aikuisten kehareitten(lievien) asumisesta ja tukimuodoista.

Ja Suomi kouluttaa kaikki lähärit vanhuksille...No asioista voi olla montaa mieltä, mutta mä nyt oon sitä mieltä, että myös vammaiset tarvitsevat hoitajia. Tää vanhusjuttu on ihan totta, mutta kaikki eivät sille alalle sovi. Ja tästä tuli nyt sitten mieleen tää Filippiniiläis hoitajien "tuonti"...Tarttis olla aika pitkä suomenkielen koulutus ja murteet päälle, että pärjäis on mun mielipide. Mitetippäjos mamma sanooo: "Miulla tota klappii jounii ja on muutenki konu olo." Mitäs siihen mahtas filippiitär, vaikkakin ammattitaitoinen osata vastata, kun ei taida kaikki äidinkielenäkään suomea osaavat osata vastata......

aurinko paistaa...Maanantai 24.09.2007 19:56

Ihana myrskyinen ja aurinkoinen viikonloppu mökkeröllä. Nukuttu on oikein urakalla, lauantaina kolme tunnin päikkärin ja saunan jälkeen tunnin tirsat ja silti sunnuntaina melkeen yhdeksään vaikkei kovin myöhään valvottukaan. Siellä vaan maistuu niin makealle ja kiitos Ellun tekemän unisiepparin ei pahoja unia näy ollenkaaan.

Lauantaina nautiskeltiin sateesta ja myrskystä päivällä ja illalla upeasta auringonlaskusta ja sen jälkeen ihanasta pimeydestä kynttilälyhtyjen kera... kyllä syysillat on ihania vaikka kesä on mun aikaa ja kevät, niin ja talvi, siis sellainen kunnon lumitalvi ja max kymmenen pakkasta. Siis ei kai sitä kuitenkaan osaisi elää ilman vuodenaikoja. Ensimmäisellä Kreetanmatkalla vuonna yksi ja kaksi, kun tytötkin oli vielä pieniä, sanoin, että muutan Kreetan vuorille erakoksi isona, mutta kuinkas ikävä sitten olisikaan noita omia tylleröitä ja niiden pikkaraisia, kun nytkin tuntuu että on liian kaukana. Toisaaalta voisihaan sitä osan vuotta auringossa viettää, no täytyy kai kuitenkin tänä talvena köyhänä opiskelijana tyytyä vähän kylmempään aurinkoon...Tulee nimittäin kohta liiton päivät täyteen jaa putoan kelan korvauksille, onneksi on töissä käyvä mies...hehheh...eli ei edes viikon matkaa varmaankaan tulevana talvena. Kummasti se vaan aina on ladannut energiaa, jos vaikka viikon on saanut lämmitellä. No positiivisesti ajatellen kaikilla ei ole sitä mahdollisuutta ollut, vaikka olisi ollut haluja moiseen, että mitäs tässä rutisemaan, kun on kuitenkin saanut jonkinverran maailmaa kiertää.

Olenpas mä nyt positiivinen ja synkin syksy edessä, toivottavasti ei kostaudu syysmasennuksena....näin ajattelee peruspessimisti niinkuin minä!

No nyt kuitenkin arska pilkistelee ja metsät pullolaan sieniä, siispä sinne koirien kanssa nauttimaan, kun kerrankin ei sada! Nautitaan siis siitä mitä saadaan!

näyttö läpi, jeeeeeeeeeeTorstai 20.09.2007 21:51

Eilinen on onneksi ohi! Ei yhtikäs jännittänyt koko arviointikeskustelu etukäteen, mutta olikin tiukka täti se näytönarvioija...huhhuh....Olisi pitänyt sitä ja tätä keskustella ja osoittaa, kun ei työssä pysty näyttämään...blaablaa...missä välissä vanhainkodissa keskustelet, kun kellot soi koko ajan?! Sanoinkin, että eiköhän kuitenkin asukkaiden hyvinvointi ole ensisijainen ja sitten vasta näyttöön liittyvät asiat, no onnelisesti ohi ja olen tosi ylpeä itsestäni, että tämän osion sain kunnialla ja kolmosella (jopa) läpi. Oli niin vaikea ja vieras alue alunperin; en nukkunut viikkoon ennen harjoittelujaksoa, niin paljon pelotti! Mutta hyvä minä!!! nyt saatan jopa ajatella työtä vanhustenkin parissa, kiitos mahtavalle vanhainkodin henkilökunnalle!!! Taidan viedä kakun ensi viikolla, kun aloitan naapurissa kuntoutuksen jakson kehitysvammaisten aikuisten ryhmäkodissa; vähän tutumpaa toimintaa, tosin lasten puolelta, mutta kuitenkin tietoa tältä saralta enemmän kuin oli vanhuksista.

Nyt taas tuntuu, että opiskelu menee kuitenkin ihan mukavasti eteenpäin syksyn sateista huolimatta!!

sanojaKeskiviikko 19.09.2007 00:13

mitä sinä sanoisit?

Annan sinulle mahdollisuuden sanoa YHDEN sanan. Se on viimeinen sana mitä voit minulle koskaan sanoa. Sen jälkeen et voi sanoa minulle mitään, koskaan.
Minkä sanan sinä sanoisit?

Vastauksesi jälkeen kopio tämä omaan päiväkirjaasi, ja katso mitä muut sinulle sanoisivat
[Ei aihetta]Tiistai 18.09.2007 18:13

Juhlat onnistuivat mainiosti, vaikka aamupäivällä pelotti, että toivunko vuosisadan krapulasta juhliin lainkaan. Se on sellaista, kun harvoin itse käydään kuppilassa ja meillä harvoin käy ketään niin sitten sitä pitää kaikki kaksi Hartolan kuppilaa käydä, ja tietty Mersin Pizzeria, josta Petran mukaan saa Suomen parhaat pizzat.

Juhlista ei sen kummempaa, hauskaa oli, kuten kuvistakin varmaan huomaa!!!
Oli tosi kiva tavata ihmisiä, joita ei ollut aikoihin nähnyt, me kun ollaan oikeita koti/mökkikoiria(JP ei tykkää kissoista kamalasti), eikä missään oikein liikuta, mutta eipähän meillekään kovasti tunkua ole ollut. Sellasta se taitaa olla kaikilla nykyään, omat "kiireet"...

Tämä viikko meneekin tässä etäillessä, perjantaina ja maanantaina Lintaan ja sitten viisi viikkoa Sysmässä Ryhmiksessä, pieni lomanpätkä ja kouluun. Ja sittenhän onkin jo
melkeen Joulu.

Huomenna näytön arviointikeskustelu, kai tuo läpi menee, olettaisin, kun ei mitään negatiivisia kommentteja näyttöviikon aikana pahemmin tullut (yksi unohtunut sängynlaidan nosto).

Koikkujen kanssa kun metässä olin niin siellä haisee jo ihan syksyn mädälle, toisaalta ihan hyvä haju, mutta mä kun en oo syssy, en ainakaan sadesyssyimmeinen, niin tulee mieleen monenmoista kuolemaa... Voi kun tulis arska esiin ja kirkastais vielä hetkex ennen pimeyttä värit jaksais paljon paremmin. Kohta se iskee ja LUJAA, SYYSMASENNUS, apua!!!! Minähän en kevätmasennusta pode, kauhistuttaa kun on kohta jo marraskuu...kaipuun kaljakori kilisee...Aiheuttaako muuten syysmasennus yhtä paljon alkoholismia ja itsemurhia kuin kevätmasennus? Oisko kukaan lukenut tutkimuksia?

No eipänyt vielä masennuta, nyt syyskuu vasta, mulla aina taipumus liioitella asioita.
Tulee vielä jollei kauniita kesä- niin ainakin syyspäiviä, aurinko paistaa ja luonto näyttää kauniilta, kurkiaurat ja jouttenet lähtee upeina parvina jne jne... paljox lohduttaa...
Otetaan kynttelit ja lyhdyt esiin ja valaistaan maailmaa!!!!

Think positive!! Ja viikonlopux kuiteski mökille, uskaltaiskohan viel pulahtaa...

Niin ja sitten meinas unohtuu kiittää omia lapsosia ja niiitten ukkeleita ja serkkulikkaa juhlien hyvästä fiiliksestä, pojat keräs hyvin plopploppeja ja Pera teki upeen kakun, muutenkin jäi bailuista hyvä mieli, trttis nähdä vähän useemmikin, meinaan tulee ikävä aina välillä!!!!


Ens syssynä sitten miun valmistuijaiset ja Elölun kolmekybäset, onx muuta tiedossa? Parit häät ei yhtään haittais....

väillä ahdistaa...Perjantai 14.09.2007 00:15

Eilen aamulla luulin saaneeni aivoinfarktin... karmeeta, koko vasen puoli päästä tunnoton, mutt samalla niin hirvee särky, ettei voi sanoin kuvailla, vasen silmä ei kestänyt yhtään valoa...luulin oikeesti, että nyt se tuli...Raahauduin kaiteesta kiinni pitäen koiria aamupissattamaan (asutaan tokassa), eikä oikein aavistustakaan kuinka se onnistui, samoin textari koulukaverille sattui simmuun niin etten tiedä mitä sinne onnistuin väsään, kolme panadolii namaan ja kuus tuntii unta ja kaikki oli ohi. Siis ei ollut kai kun migreenikohtaus, joita mulla ei ole ollut vuosiin noin rajuna. Olo kyllä melko hutera koko loppu päivän.

Tänään taas opinahjossa järkyttämässä opiskelutovereita esityksellä huumekuntoutuksesta...Jotkut ne on eläneet niiiiin pumpulissa että oikein hirvittää!!!

Eräskin on sanonut, että juopot, narkit ja vangit pitäis heittää kuoppaan ja jättää sinne;koirille hän lämmittää ruuan, mutta näille ei kuin perrnankuoria ja vettä....nätisti sanottu vai mitä? Toki tulee hieman eri kulttuurista, eli tuosta eteläisestä naapurimaasta, mutta, mutta...Ja näillä periaatteilla lähäriksi, no muuten ihan ok tyyppi.

Tänään kävi elämästään kuulovammaisena kertomassa nainen, jolta ensin kuuroutui toinen korva 9 vuotta sitten ja 3 vuotta sitten myös toinen, selkeää syytä ei ole löydetty. Käyttää kuulokojetta, "mummomallia". Ihana positiivinen ja elämänmyönteinen immeinen; totesi, että monesti hyötyä, kun voi napsauttaa "korvat" pois päältä (perheessä kaksi teiniä/kova musiikki). Ilo nähdä tällaisia tyyppejä!

Nyt voi keskittyä lauantain bileisiin...Kivaa jengiä tulossa, muutamia joita ei ole nähnyt aikoihin ja tietty noi omat rakkaat tyttäret ukkoineen, joita harvoin näkee ja tietty mestarileipuri Petra, jolla taas upea kakkusuunnitelma...tartee ottaa kuvia, että saa tänne.

käytiin LahesTiistai 11.09.2007 23:29

Alkaa pikkuhiljaa oppia tätäkin murretta, käytiin siis tänään Lahes (suom.huom.Lahdessa). Pikku shoppailut ja sitten Invalidisäätiön asuintalossa tutustumassa Bliss-kommunikointiin. Lähes viiskymppinen CP-vammainen herrashenkilö esitteli meille opiskelijoille upeaa tieotokoneohjelmaa, jolla hän kommunikoi käyttäen bliss-symboleja rkentaen niistä lauseita, jotka tietsikka sitten toistaa (tietty sillä ällöllä tietsikkaäänellä), mutta kuitenkin hieno juttu. Hänellä on myös manuaalisia bliss-karttoja, joita hän käyttää tulkin avulla asioidessaan kaupungilla. Suomessa ei kuin noin 100 puhevammaista, jotka käyttävät näitä blissejä. Oli tosi mielenkiintoinen päivä. Käykää kurkkimassa Papunettiä, siellä lisää tietoa.
Eipä shoppailukierroksella löytynyt mökin parvelle lipastoa, oisko kellään myyrä? Noin 40 cm korkee ja vaik metrin levee...
Sain tehtyä huomisen kuntouksen tehtävän ja nyt voi mennä hyvillä mielin vaikka sänkyyn löhöömään tai surffailla hetken, koikutkin on metsätetty! Ötyä!!!