IRC-Galleria

Jokelan koulun ampumiskohtaus 7. marraskuuta 2007

Tuusulassa Jokelan koulussa ammuttiin 5 poikaa, 2 tyttöä ja aikuinen nainen. Poliisi vahvistaa, että aikuinen nainen on koulun rehtori. Tekijäksi epäilty ampui itseään päähän ja loukkaantui kriittisesti.
Onko nyt tässä mitään järkeää ?

Kun luet tämän viestin, vietä muutaman minuutin hiljaisuus heille, ketkä menehtyivät Jokelan ampumakohtauksessa. Kun olet viettänyt hiljaisuutta, kopioi tämä viesti ja lisää se omaan päiväkirjaasi. Menehtyneet ansaitsevat hiljaisuuden.

Joku tyypin tuntenut, kommentoi asiaa näin.
Lainaa:

"Kännykkään tuli tekstiviesti iltapäivällä, että Jokelassa on tapahtunut kouluammuskelu. Arvasin heti, että Auvinen olisi asialla. Kyseessä kuitenkin on Messenger-tuttuni kahden vuoden takaa. Hän linkitteli aina sairaita YouTube-luomuksiaan, joita en jaksanut noteerata sen kummemmin. En tosin olisi uskonut, että masentuneesta, hiljaisesta tietokonenörtistä kehittyy vihan kautta massamurhaajapsykopaatti. Auvinen oli hyvin tasapainoton persoona ja tämä viha lähti kumpuilemaan vasta noin vuosi sitten kun hän sairastui masennukseen. Omassa päässään hän kehitteli itselleen utopistisen yhteiskunta-aatteen, luomuksen, joka ei toimisi mitenkään käytännössä ja joka oli muutenkin järjetön. Epäilen koulukiusaamisen, syrjäytymisen, ja vähien valinannvapauksien olleen syynä tähän.

Ruotsalaisessa mediassa tosin puhutaan, että hänen tyttöystävänsä olisi jättänyt hänet vain päiviä ennen verilöylyä, mutta tietääkseni hänellä ei edes tyttöystävää ollut. Valitettavasti hänen mielenterveytensä heikko laatu huomattiin liian myöhään. En minä itse olisi voinut arvata, että jäyhän oloinen Pekka Auvinen ryhtyy sanoista tekoihin. Luin hänen viimeisen testamenttinsa; manifestin. Se oli lähinnä sanahelinää, omia, subjektiivisia mielipiteitä täynnä ja itsensä ylistämistä; diktaattorimaista individualismia ja tajunnanvirtaa - vihaa sekä negaatioita. Nihilistinen sosiaalidarwinisti, jos jotenkin voisi kuvailla. Häntä ei totta vie voi ymmärtää, koska hänellä ei totta puhuen ollut minkäänalaista moraalia. Normaalin ihmisen moraalikäsitysten mukaan hänen käsityksiään ei voi hyväksyä. Eikä hän itsekään hyväksynyt "massaihmisten" normaaleita, terveitä näkökantoja, koska moraali ja eettiset näkökannat olivat sumentuneet varmasti osana masennusta ja osana myös liiallista mielenheikkoutta, mitä hän itse tapasi sanoa. Hän siis itse oli paha, vallankumouksellinen ja väkivaltainen psykopaatti. Asiaa ei voi kiistää. Hänellä oli oikeus propagoida näkemyksiensä puolesta, olivat ne kuinka sairaita tahansa. Silti nämä hirmuteot ovat jotain aivan käsittämätöntä. Hänen mukaansa kukaan ei ole viaton eikä nuhteeton. Voi Pekka-Eric "Klebold" Auvinen, minkä teit...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.