IRC-Galleria

ruunepäri

ruunepäri

Hölökynkölkyn

Lisää tutkimuksia... Maanantai 11.02.2008 14:37

Britannian julkisen terveydenhoitojärjestelmän NHS:n asiantuntijat kehottavat kiireisiä tai muilla tekosyillä kuntosaleja ja lenkkipolkuja välttäviä ihmisiä hikoilemaan vällyjen väliin.

NHS:n verkkosivuilla kerrotaan, että "seksersiisi" vähentää riskiä sairastua sydänsairauteen ja pidentää elinikää ja että säännöllinen seksin harrastaminen johtaa vääjäämättä parempaan vartaloon ja nuorempaan ulkonäköön.

"Seksi käyttää kaikkia kehon lihaksia, panee sydämen ja keuhkot toimimaan nopeasti ja polttaa 300 kaloria tunnissa", verkkosivuilla kerrotaan.

Lisäksi orgasmin vapauttama endorfiini parantaa immuunijärjestelmää, joka taistelee muun muassa syöpäsoluja vastaan. Endorfiini hidastaa myös ihon rypistymistä.

"Jos murehtii ryppyjä, orgasmi estää ihon uurteiden syvenemisen".

Kaikki tutkijat eivät allekirjoita NHS:n väitteitä.

- On olemassa näyttöä, että seksistä on hyötyä mielenterveydelle, mutta väitös, että se ehkäisi syöpää ja sydänsairauksia, on liioittelua, tohtori Melissa Sayer sanoi The Guardian -lehdelle.

NHS:n johtaja sanoi BBC:lle, että esitetyt väitteet pohjautuvat tieteellisiin tutkimuksiin ja että ne pitävät paikkansa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.