IRC-Galleria

samitheberber

samitheberber

mi'e samis. .ije mi tadni la lojban.

KoodauksestaPerjantai 02.11.2007 06:43

Koodaus vie aikaa. Jos ajattelit koodata, niin heitä hyvästi kaikille muille asioille, joita ajattelit tehdä.

Eilisellä Java-ohjelmoinnin luennolla koodasin omaa Sydan-luokkaa. Se on täysin valmis linux-ympäristössä. Tutkin Javaa vielä sen verran tota luokkaa varten, että löytäisin yleispätevän ikkunan tyhjennyksen. Käyttääksesi luokkaani, tarvitset Java-kääntäjän, javac, ja -suorittajan, java. Toimintaohje: "javac Sydan.java" "java Sydan". Komentorivi parametrejä voi myös antaa malliin: "java Sydan <lukumäärä> <nimi>" esim. "java Sydan 3 Sami". Jos tunnet olosi yksinäiseksi, niin aja luokkani, niin tiedät, että Java välittää sinusta. Inspiraationi lähde: Java on rakkauden kieli Sydan-luokkani sorsa: http://www.cs.helsinki.fi/u/saada/tmp/Sydan.java

Olen koodannu myös PHP:llä Kuvagalleria-ohjelmistoa. Julkaisen linkin täällä, kun saan sen valmiiksi ja asiakkaan käyttöön. Tämä ohjelmisto on vienyt aikaani nyt useamman päivän putkeen ja ennen läpimurtoa kuukausia elämästäni. Panostukseni kannattaa, sillä se näkyy suoraan laadussa. Tällä kertaa panostan koodin turvallisuuteen ja ohjelmiston helppokäyttöisyyteen. Perjantaikin menee mukavasti koodatessa. Pitää vain hommata tarpeeksi kahvia, niin koodi luistaa. Kolajuomia koitan vähentää, sillä turha sokeri ja lisäaineet eivät tee hyvää.

Tämän merkinnän ajankohdasta voitte päätellä, miten koodaus on häirinnyt unirytmiäni, mutta se on tyypillistä meille koodareille :) En osaa tarkalleen sanoa, mitä teen seuraavaksi. Joko jatkan koodausta tai menen nukkumaan, jonka jälkeen jatkan koodausta. Koodaus on kyllä mukavaa aivojumppaa. Tosin teknillisesti haastavimmat osuudet ovat takana päin. Edessä on graafiset haasteet, jotka ovat hieman helpompia.

Öitä kaikille lukijoille ;)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.