IRC-Galleria

samitheberber

samitheberber

mi'e samis. .ije mi tadni la lojban.

KesäaikaSunnuntai 30.03.2008 07:07

Muistakaa siirtää kellojanne tunnin eteenpäin, ellei laitteistonne ohjelma osaa sitä tehdä. ntpd<3

Kevättä ilmassaLauantai 29.03.2008 16:40

Eilen aamulla (ja miksei tänäänkin) oli kyllä hieno ilma. Kävelin Väinö Auerin kadun mäkeä ylös kohti Exactumia. Minulla oli Ohjelmoinnin harjoitustyöhön liittyvä tapaaminen, jossa keskustelin määrittelydokumentistani. Kävin syömässä, jonka jälkeen odottelin joka perjantaista ITG-pelaamista. Muutamia biisejä tuli tanssittua, kunnes lähdin yhdessä toisen opiskelijan kanssa kohti FLUGin kevätkokousta. Kokous oli tyypillinen kokous, mutta kävijämäärä oli huomattavasti suurempi kuin vuosi sitten. Kymmenen jälkeen ajauduin Hämäläisessä osakunnassa järjestettyihin Osakuntaunionin bileisiin. Tuli sitten liityttyä Osakuntaunionin jäseneksi.

Kai sitä tässä pitäisi aloitella Ohjelmoinnin harjoitustyön suunnitteludokumenttia ...

Miksi juuri nyt ?!Sunnuntai 23.03.2008 19:21

Vietän pidempää viikonloppua perheeni parissa Lohjalla. Tietenkin nyt portit sulkeutuvat ... Tässä sitten kuuntelen Javamiestä ja kokeilen epätoivosesti saada yhteyttä virtuaalipalvelimeeni, jossa minulla pyörii screenissä irssi. Taitaa sitten tulla webirkillinen pyhä.

Eilen eksyin paikalliseen räkälään juhlistamaan kaverini Jyllen synttäreitä. Illan aikana join ison kokiksen ja vettä. Näillä eväillä jaksoin loppuillasta tanssahdella. Yllättävän hyvin jaksoin verrattuna siihen, että jalkaa on pakottanu hieman melkein koko viikon. Ihme lukkuitumisia välillä :S Toiseksi, minulla yhdistyi perjantai ja lauantai yhdeksi päiväksi, sillä lähdin Uudelta vasta 10:00, jonka jälkeen kävin perheeni kanssa ostoksilla. Kotimatkalla yrtin hieman nukkua ja otin noin tunnin unet ennen Lohjan keskustaan lähtöä. Silmät painoivat hieman, kuten myös raskaanpuoleiset talvikenkäni, mutta se ei menoa lannistanut ;)

TKO-äly 20v Raitiovaunuajelu ja jatkotLauantai 08.03.2008 20:31

Eilen oli TKO-älyn 20v-juhlavuoden ohjelmiston mukaan vuorossa raitiovaunuajelu. Ratikka lähti sopivasti läheltä kämppääni, joten ei ollut hirveän kiire Lohjalta Helsinkiin. Lohjalta siksi, koska vietin väliviikkoa vanhempieni luona.

Ratikka kulki omaan rauhalliseen tahtiin pitkin Helsingin linjoja. Pääasiassa kuljimme lähellä keskustaa ja ainakin kerran tukimme liikenteen. Meininki oli ihan mukava ja minusta tuli ainakin yksi kuva, jonka laitoin myös oletuskuvaksi.

Ajelun jälkeen suuntasimme pienemmässä porukassa Kitty's Public Houseen, jossa otimme parit. Minä join lähes perinteiseen tapaan ison cokis lightin ilman jäitä. Ekalla kertaa sain sitruunaviipaleen, mutten toisella :(

Porukkamme pieneni ja me loput suuntasimme Uudelle, jossa oli valtsikkalaisten pippalot Alina-salissa. TKO-äly oli vahvasti edustettuna perinteiseen tapaan ;) Ilta oli mukava ja huomasin vielä jonkinmoisen tarpeen rytmin palauttamiseksi jalkoihin, jotta kaikenlainen tanssi luonnistuisi.

Maanantaina taas opiskelun pariin. Ensi viikolla alkaa uusien tuutoreiden ensimmäiset koulutussessiot :)

TKT-tuurori vuosimallia 2008Lauantai 01.03.2008 01:22

Tänään sain tiedot tuutoriksi valitsemisesta. Syksyllä sitten fukseja paimentamaan :)

Limeksen väärinpäinsitsitSunnuntai 24.02.2008 06:36

Olin tarjoilemassa Limeksen väärinpäinsitseillä. Oli ihan mukavaa hommaa ja sitsien teema oli kanssa mukava :) Tosin johdatti monet kohtuu tappiolliseen tilaan, mutta kai he siitä nousevat.

Kevätkokous ja saunaPerjantai 22.02.2008 06:07

Tänään oli TKO-älyn kevätkokous, jossa olin kuuntelemassa. Hyvältä kuulosti. Tämän jälkeen siirryimme Idan saunalle. Vieraanamme oli kielitieteilijöitä, humanisteja.

Tässä sitä taas istun koneen ääressä miettien potentiaalista tekemistä kellon ollessa pian pikkutuntien ohitse ja unen vähyyden todennäköisyys kasvaa.

Klo 0900 olis kälin vierailijaluento, missä kerrotaan kälin suunnittelussa työelämässä ja käliin liittyviä asioita. Olisi mukavaa mennä kuuntelemaan, yön vähyyden takia voi tulla skip, mikä on taas aika fail :/

Sonera osaa ...Torstai 14.02.2008 11:47

Sonera osaa jälleen ... Heillä on kuulemma ulkomaan yhteydet pois, joten en pääse kuin kotimaisille sivuille. En ole täysin tietoinen siitä, koskeeko tämä koko Soneraa vai vain HoasNet:iä.

Muutamia seurauksia tästä on:
* En pääse tarkistamaan, onko domainini uudistettu (saisi olla!).
* En pääse läppäriltäni vieressä olevaan pöytäkoneeseen mukavalla domainilla vaan pitäisi kopioida vielä mukavampi IP-osoite (pitäisi opetella joskus ulkoa :/)
* Kaverini ei ehkä pääse yhdistämään palvelimeeni. Tämän luulisin toimivan kotimaasta.

Noh, kohta lähden yliopistolle, missä netti toimii :)

Kyllä Sonera on tosi YSTÄVÄ.
Tänään vihdoinkin tuli Java-ohjelmointi -kurssin tulokset Weboodiin ja vitonen sieltä tipahti. Tämä onneksi kompensoi Ohjelmoinnin Perusteista tullutta kolmosta. Enää Johdatus diskreettiin matematiikkaan -kurssin uusintatentin tulokset uupuvat. Voisi sitä kolmannessa kerroksessa piipahtaa katsomassa, onko niitä sinne tulostaululle ilmestynyt.

Muutin tossa tekemisen puutteessa hieman modaustani. Kanava. ja yhteisölista oli venynyt liian pitkäksi, joten piilotin sisällön oletusarvoisesti kaikista vasemmanlaidan valikoista. Otsikot jätin ja ihkuboksin otsikon lisäsin. Hiiren mennessä otsikon päälle, sisältö tulee esiin. Näin se tekee kunnollisissa selaimissa. Internet Explorerin, ainakin versiossa 6, sisältö taitaa olla piilotettuna. Tämän asian voisin korjata IE-hacksin kautta, mutta se lisäisi CSS:ää hieman. Päädyin lopulta laittamaan perustiedot oletusarvoisesti näkyviin.

Antakaapas palautetta tästä uudistetusta modistani ;)

Hyvää (heilatonta? [nainen, tartu tilaisuuteesi ;)]) Ystävänpäivää!

Tanssin salatSunnuntai 10.02.2008 07:15

Tänään totesit itsekseni, että jalan leikkaus on muuttanut minua. Toisten mielestä parempaan ja toisen mielestä huonompaan suuntaan.

Oli Lohen diskoilta, jossa musiikki oli mukavaa diskomusiikkia. Pystyin tanssimaan musiikin tahtiin ihan mukavasti, joten uudesta vuodesta on tapahtunut edistystä. Pariin otteeseen piti pysähtyä huilimaan, sillä jalkaa pakotti ja väsytti. Tauko ja/tai juoma auttoivat ja olin jälleen tanssilattialla. Tavallinen perusdiskomusiikki omaa minuun samanlaisen vaikutuksen kuin alkoholi useimmille ihmisille. Tanssi meni paikoitelleen yli siedettävyysrajojen, mutta sen jälkeen tuntui mukavalta. Jalat olivat saaneet nollata itsensä ja mikään ei enää tuntunut mahdottomalta. Jalat jaksavat uuteen viikkoon ja uuteen nousuun.

Yleensä olen käynyt Lohessa perjantaisin, jolloin musiikki on aikuismaisempaa, enemmän lähikontaktitanssimiseen soveltuvaa. Tällaista musiikkia on mukava tanssia ja illasta jää hyvä maku. Pari tanssit ovat maistuneet minulle aina ja nykyään vielä enemmän. Tämä on yksi asia, jota leikkaus muutti minussa. Menevää musiikkia on mukava kuunnella koodatessa, mutta rauhallisempaa musiikkia on mukava tanssia. Osa kavereistani ihmettelee päätymistä rauhallisemman musiikin pariin. Lyhyt vastaus: Pystyn tanssimaan sitä melko puhtaasti ja pitkään.

Aiemmin lauantaipäivänä kävimme kavereideni kanssa Helsingissä. Aluksi vierailimme eräänlaisessa musiikkidivarista, josta suuntasimme pizzalle. Pizzan jälkeen kävin yhden kavereistani kanssa Kampin keskuksessa ruokaostoksilla, kun taas loput kävivät Valion baarissa jäätelöllä. Kampista siirryimme asunnolleni Kumpulaan, jossa tarjosin pojille juotavaa piparin kera. Syötyämme ja juotuamme siirryimme Vuosaareen Vuotaloon Stand-up-klubille. Bändi soitti mukavaa musiikkia ja stand-up-koomikot kertoivat hyvää juttua. Koomikoita oli kaksi erilaista, mutta yhteisenä aiheena monen muun asian lomasta olivat muutama mummo- sekä nörttivitsi. Vuosaaresta palasimme autolle ja matkasimme takaisin Lohjalle. Hain toiset vaatteet ja Lohi kutsui.