IRC-Galleria

samitheberber

samitheberber

mi'e samis. .ije mi tadni la lojban.

FuksisitsitKeskiviikko 03.10.2007 08:36

Palasin hetki sitten fuksisitseiltä. Jos joku ei tiedä, niin sitsit ovat akateemisia pöytäjuhlia, Meille oli valmistettu todella mainio menu. Alkoholittomat juomat olivat ensiluokkaisia. Laulaa sai tarpeeksi (ellei liikaakin). Jatkoille menimme alakerran baariin ja pilkun tultua vaihdoimme seinän toiselle puolelle. Tämänkin suljettua me kumpulalaiset, ja muutama muu, otimme tilataksin Kumpulaan. Menimme vanhemmalle käpistelijälle jatkoille. Siellä tuli pelailtua Wiillä, joka on tosi mukava laite.

Menneistä opiskelijatapahtumistaMaanantai 01.10.2007 04:22

Tuli tässä mieleen, että voisin jakaa viime viikon tapahtumia kanssanne.

Tiistaina oli TKO-älyn fuksisuunnistus ja fuksiaiset. Suunnistuksessa meillä oli ihan mukava joukkue. Meillä oli kova kuuden hengen joukkue, jossa ei (valitettavasti) ollut naispuolisia edustajia. Meistä kaksi ei ottanut ollenkaan alkoholia, kaksi joi kohtuudella, yksi hieman enemmän ja yksi päätti sammua.

Ensimmäisella rastilla täytyi muodostaa binäärilukuja. Minä ohjasin ja muut olivat ykkösiä tai nollia ohjeideni mukaan. Tämä rasti sujui joukkueeltamme numeerisesti hyvin. Järjestelyssä oli hieman ongelmia, mutta niistä päästiin pienellä yrittämisellä.

Toisella rastilla oli tapettu pari näppäimistöä ja yhteen raatoon oli kirjoitettava sanoja irronneista napeista. Meillä meni kauheesti aikaa sanojen miettimiseen ja merkkien etsimiseen, joten lopputulos oli köykäinen.

Kolmas rasti oli näyttelyrasti. Käsikirjoitus oli javalla koodattu, joten se teki rastista käpistelijämäisen. Näytelmän aihe hipoi myös lähelle meidän arkea. Näytelmässä käpistelijä ihastuu biologiin ja tilittää tästä kaverilleen. Yhdessä kaverinsa kanssa käpistelijä menee baariin, mutta tulokset jäävät heikoiksi. Parin lasillisen jälkeen kaveri päättää tehdä asian eteen jotain ja saa hommattua käpistelijälle biologin. Sen pituinen se :) Linkkiä videoon vielä odottelen :S

Kolmas ja puoles rasti oli alko, jossa juovuksissa oleva ryhmäläisemme onnistui ostamaan lisää juomista. Me muut ihmettelimme tätä.

Neljännellä rastilla meidän täytyi siirtyä puulta puulle kaljakorien avulla koskettamatta maata. Alku oli suorastaan sekoilua, emme meinanneet päästä liikkeelle ollenkaan. Onneksi asia korjaantui. Itse olin kärjessä ja onnistuin hyppäämään puulle ajan loppuessa.

Neljäs ja puoli rastilla kävimme mäkkärissä, jossa ryhmäläisemme hyppäsi narun yli suljetulle osastolle, jossa hän siivoojan WTF?!-ilmeen saattelemana käväisi tarpeillaan.

Viidennellä rastilla askartelimme sielun legopalikoista. Teimme sellaisen materiaalin kääntäjän, joka tulostaa Soul-sanan taustalle. Tältä rastilta on mellowin mahtava selitys englanniksi (linkkiä odottelen).

Kuudennella rastilla kuljetimme kolikkoa ilman käsiä henkilöltä toiselle. Mellowi ei ollut enää terässä, joten viimeisenä tiputimme kolikon hänen päälleen. Muilla suoritus meni kohtuu hyvin.

Kuudes ja yksi puolikas. Tällä rastilla mellowi sammui, joten hänet oli saatava kotia. Taksi ei huolinut häntä ja hätänumerosta ohjattiin poliisi paikalle. Poliisi vei mellowin selviämään. Tästä kuvasta minulla on myös kuva, käykää kommentoimassa ;)

Seitsemännellä rastilla minä johdin ryhmäämme tavaroiden haun merkeissä. Muiden silmät sidottiin ja minun ohjauksella he keräsivät sallitun määrän tavaroita maasta. Teimme sen hetkisen pohja-ajan, mutta jotkut jäljellä olevista kolmesta joukkueesta saattoivat alittaa sen.

Tämän jälkeen kävimme mäkkärissä syömässä ja jatkoimme Uudelle fuksiaisiin. Meno oli mukavaa ja nautin siitä. Fuksiaisten jälkeen menin Baarikärpäseen jatkoille. Sieltä tilataksilla Kumpulaan nukkumaan.

Perjantaina oli vuorossaan osakunnan fuksisuunnistus ja fuksiaiset. Rastit olivat osakuntiin liittyvää, mutta joitain yhtäläisyyksia TKO-älyn rasteille oli. Suunnistuksessa ryhmäni sijottuin jaetulle ensimmäiselle sijalle. Fuksiaisissa tutustuin osakuntalaisiini ja söin pizzaa. Kymmenen aikaan jatkoimme Hämäläisen osakunnan merirosvoaiheisiin bileisiin. Viihdyin tosi hyvin. Käväsin kahden vanhemman opiskelijan kanssa kebabilla ja jatkoimme Irenalle jatkoille. Viivyimme siellä noin tunnin, jolloin lähdimme ekalla 55:lla Kumpulaan.

Sellainen oli viikkoni opiskelijapippaloiden kannalta. Tulevalla viikolla on kahdet sitsit ja limeksen appro. Vuokrakin on maksettava :/

Talk Like A Pirate Day Torstai 20.09.2007 04:39

Keskiviikkona oli kansainvälinen Talk Like A Pirate -päivä. Kannoin oman korteni kekoon lausumalla muutamaan otteeseen "Yarrr" sekä Byakushinin suostuteltuna organisoimaan ryöstöretket kilpaileviin järjestöihin.

Ryöstöretket olivat menestys. Ensin oli matemaatikkojen Komero, josta nappasimme mukaan panttivankina yhden käpistelevän matemaatikon. Hänet tultiin pelastamaan ja matemaatikot vastaiskuna kaappasivat yhden naiskäpistelijöistämme. Häkissä kuljetettuna hänet vietiin synkkään Komeroon. Emme tästä lannistuneet vaan suuntasimme kohti Resonanssin mestaa. Vastarinta oli mitätöntä, mutta lentokoneet lentelivät ja viimein saimme saaliiksi shakkikellon.

Tiedustelujoukkojamme kemistien kerhohuoneelta ei kuulunut, joten meidän oli pakko iskeä sinne. Ajankohdan takia emme kohdanneet vastarintaa ja tästä suuresta luolasta löysimme sen mahtavan aarteen, Munchkin Fun. Paluu matkalla päätimme poiketa geologien huoneessa, mutta tarkemman kartan ja kompassin puutteessa laivastomme ei koskaan löytänyt perille. Paluu matka Gurulaan sujui mutkattomasti.

Oli rauhaisa iltapäivä ja päätimme kokeilla ryöstösaaliina tullutta Munchkin Futa. Juuri kun olimme aloittamassa, muutama ninja juoksi rappusia alas ja hyökkäsivät Gurulaan. Tätä seurasi suuri taisto, mutta Resonanssin ninjat saivat shakkikellonsa takaisin. He yrittivät viedä go-nappeja mukanaan, mutta onnistuivat viemään vain muutaman. Puolustuksemme piti ja voimme jatkaa saaliimme parissa.

Sieppaamamme matemaatikko koki tukholmasyndrooman ja palasi leipiimme. Meillä oli uusi jäsen rivissämme ja elomme oli rauhaisaa.

Hajottavia kurssejaTorstai 06.09.2007 03:46

Terve taas pitkän ajan jälkeen. Minulla on nyt oma kämppä ja nettiyhteys toimii. Minulla on ollut nyt jokaisen tämän periodin kurssin luento. Laskariryhmissä ei ole niin säännöllisiä aloitusaikoja. Matematiikka tutuksi kurssi on periaatteessa lukiomatematiikan kertausta. Erittäin hyödyllinen kurssi lyhyen matematiikan suorittaneille. Itse otin tämän kurssin sen helppojen viiden opintopisteen takia ja palauttaakseni matematiikkaa mieleeni ennen tosi toimia. Tulen mitä luultavammin vielä hajoilemaan Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen kurssin esseisiin. Eka essee pitää olla valmis maanantaina ja lähdemateriaali on englanniksi kirjoitettu artikkeli tieteestä. Olen saanut siitä yhden sivun luettua, mutta kuusi sivua on vielä jäljellä. Lapio kurssi on kanssa yksi läppä, mutta kuitenkin pakollinen kurssi. Kyllä noi luennot ja laskarit kestää, kun omalla läppärillä irkissä jauhaa p:tä aiheesta.

Luennot alkavat :)Maanantai 03.09.2007 12:14

Tänään alkaa puurtaminen. 9:00 ilmoan matikkaan ja 9:35 hyppään bussiin ja suuntaan Helsinkiin. Kumpulan kartanosta hakeneen läsnäolotodistuksen ja ennen ekaa luentoa noudan kämppäni avaimet. Luennon jälkeen käyn katsastamassa asuntoni ja järjestelen paikkoja. 16:00 aion olla takaisin yliopistolla, jotta ehdin matikan luennolle. Siitä tunnin päästä kämpälle ja valmistautumaan "metroseikkailuun". Näillä näkymin huomenna saan muuttoapua.

Jos jotain kiinnostaa, niin lukkarini: http://www.cs.helsinki.fi/u/saada/lukkari.xhtml

PS. Pääsin matikassa siihen ryhmään mihin halusin :)

Kertsihengailu ja sen etkot 1.9.2007Sunnuntai 02.09.2007 18:12

Lauantaiaamuna ompelin viimeisen merkin haalariin. Tarkistin aamulla, että bussi lähtee puoli neljä, mutta en tietenkään muistanut sitä silloin ja olin pysäkillä neljältä. Puoli viiden bussilla sitten Helsinkiä päin. Kampista kävelin kohti katua, jossa valdemius asustaa. Siellä olimme sitten puoli yhdeksään ja porukalla suuntasimme kohti uutta ylioppilastaloa.

Kertsihengailussa oli ihan mukavaa. Tutustuin niin uusiin että vanhoihin tuttuihin. Pari lukiotuttua sekä muutaman muun tutun kanssa keskustelin. Tulihan siellä tanssittuakin. Haalarin takia, jotkut luulivat minua tuutoriksi :) On se mukava olla lyhyemmön puoleinen käpistelijä ;) Neljän bussilla kampista kotia. Bussimatka oli kanssa värikäs, mutta ei siitä enempää.

Orientoivat opinnot 28.-29.8.2007Torstai 30.08.2007 00:21

Nyt on orientoivat opinnot suoritettu. Eilen oli tiedekunnasta ja tänään laitoksesta. Eilen jatkoimme puistoon "pussikaljalle", itselläni oli Pepsi Max Chill. Paikalle saapui myös RedBullin tytöt tarjoilemaan RedBullia :) Tytöt olivat varmaan jotain urheilijoita, mutta toiste en RedBullia ajatellut juoda. Ei vakuuttanut minua. Puistosta lähdimme Cafe Mascotiin, joka oli ihan mukava paikka. Voitin Yatzee pelissä :)

Tänään meillä oli orientoivien jälkeen laitossuunnistusta ja muuta mukavaa. Liityin TKO-älyyn ja ostin haalarit merkkeineen. Pitää jossain vaiheessa ommella merkit kiinni :S Tein myös tilin Gurulan Virtuaalikassaan, jonka avulla ostin Coca Cola Light pullon. Myöhemmin jatkoimme Arabian Chico'siin.

Mukavasti on opiskelu lähtenyt käyntiin ja muut ovat mukavia ihmisiä. Lauantaina sitten Kertsihengailubileisiin ;)

Tuutoroinnin varaslähtö 25.8.2007Sunnuntai 26.08.2007 23:45

Olin käpistelijöiden kanssa Suomenlinnassa. Suurin osa paikalla olleista oli vanhoja opiskelijoita, mutta onneksi oli muutama fuksi minun lisäksi. Ihmiset olivat mukavia ja tunnelma oli mukava.

Suomenlinnasta jatkoimme uudelle yliopistotalolle TKO-älyn kerhohuoneelle. Siellä seurustelimme hyvän musiikin johdatuksella. Nälkä yllätti minut ja kävin kahden muun fuksin kanssa MC Donaldsissa tien toisella puolella. Sijainti on aivan mahtava ja viihtyvyys huippuluokkaa.

Myöhemmin paikalle ilmaantui myös kemistejä, biokemistejä ja biologeja. Keskustelin myös muutaman kanssa tästä porukasta.

Missasin viimeisen yöbussin, joten pääsin lähtemään Lohjalle vasta 4:00. Tänä aamu meni sitten nukkumassa.

Kiitos tp8:lle, dogolle ja kiiralalle kuvien ottamisesta. Osan näistä kuvista laitoin myös galleriaan, joten käykääpäs katsomassa ;)

Tämän hetkinen elämäniPerjantai 10.08.2007 04:51

Suurin osa elämästäni menee koneen äärellä. Hyvänä kakkosena tulee yöunet. Jos en ole koneella tai nukkumassa, niin luultavasti syön tai katson TV:tä. Jokunen hetki tulee vietettyä kavereiden kanssa. Olen tyytyväinen tähän, mutta välillä kaipaan vaihtelua. Mutta tällaistahan se nörttinä ja vielä sinkkuna olo on. Eikö vain?

"Tietokoneeni ovat elämäni"
-- samitheberber, IRC-galleria 2007

Ps. pitääpi laitella noita "suuria viisauksiani" enemmän tänne ;)
Lauantaina palasin Imatralta ja illalla Menin Alicedin, Jyllen ja Juhiksen [ei galtsussa :(] kanssa tutustumaan Lohjan yöelämään. Aliced haki minut kotoa ja haimme Juhiksen matkaan. Suuntasimme Essolle, joka oli jälleen kerran suoraan Hurjapäistä. Poppi soi ja kromi kimalsi (jos nyt kuitenkaan). Jylleä odotellessa käväsimme Esson kaupassa. Ostin perinteisen Pepsi Max Chillin ja litkin sitä vielä vuorokauden vaihteen jälkeen. Jylle saapui paikalle ja esitteli poppisvirityksiään. Harvalla on autossa läppäri, josta musiikki ohjautuu auton hifilaitteisiin. Jylle käväsi grillissä ostamassa porilaisen, kun Esso oli sulkeutumassa eikä asiakkaat enää kelvanneet.

Yhden aikaan menimme Möljään, joka ei ollut muuttunut viime kerrasta. En muistanut ollekaan musiikin voimakkuuttaa siellä. Alussa oli korvista pitelemistä, mutta kyllä siihen ajan kanssa tottuu. Musiikki oli tällä kertaa paljo parempaa. Rappia ei ollut niin paljoa ja soitettu oli siitö kuunneltavasta päästä. Tapasin siellä kaksi ranskalaista miestä, joille kokeilin huonolla ranskalla esitellä itseni. (Sain keskusteltua paremmin illan lopuksi, musiikin loputtua.) Jossain taisi mättää, kun tanssilattialla oli parhaimmillaan toista kymmentä miestä kahden naisen kimpussa. Tuttujakin näki, mutta jotkut eivät olleet huomaavinaankaan. (Jos luet tätä ja tunnet itsesi yhdeksi edellä mainituista, niin koitappa korjata tilanne ensi kerralla.) Illan kohokohta oli se, kun alkoi soimaan Tea Hiillosteen Tytöt tykkää. Juuri tällä hetkellä (melkein) kaikki naispuoliset henkilöt kaikkosivat ympäriltäni. Biisi tosiaan toteutti itseään. Taidan olla joissain tilanteissa itserakas ja omahyväinen paskiainen, mutta minusta tuntuu, että Tytöt tykkää kertoo juuri minusta. Voitte laittaa asiasta kommenttia. Laulun sanat löytyvät esimerkiksi osoitteesta http://lirama.net/song/170308 Loppuilta meni mukavasti kavereiden kanssa. Grillin kautta kotia ;)

Aamulla heräsin yhdeksän maissa. Mukavat neljän tunnin yöunet takana. Mummolla tuli nukuttua viimeyönkin edestä :P Herättyäni käynnistin läppärini, kuten aina. Tunnin siinä irkkasin, surffasin ja mesetin Voicen nettiradioa kuunnellen, kunnes raahauduin keittiöön. Muromyslit kippoon ja kuistin pöytää siistimään. Ulkona oli niin mahtava ilma, että päätin siirtää koneen ulos. Muromyslejä syöden jatkoin "dataamista". Minulla on kolme kuvaa aiheesta, yksi on tämän hetkinen oletuskuva. Lounas tuli syötyä ulkona muun perheen kanssa. Läppärini soitti Voicea taustalla :) Grilliruoka oli kyllä maittavaa ja jäätelö siihen päälle. Ruoan jälkeen menin riippumatolle loikoilemaan ja taisin ottaa pienet tirsat. Siinä läski tirisi ja iho paloi. Tai sitten ei. Muuta en voi sanoa kuin oli mukavaa. (Mietin edellistä lausetta, mutta jätin tuollaiseksi :S) "Herättyäni" käväsin sisällä ja palasin dataamaan. Siirsin koneen sisälle ja käväsin kummini luona. Kummin pojan kanssa säädin pojan uutta konetta. Kotiin palattuani tulin koneelle Travianin pariin ja irkkaamaan. Päätin sitten jakaa ajatukseni galtsussa kaikkien suomea ymmärtävien vierailijoiden kesken.

Ja sitten se asiaosuus. Minua ärsyttää se, että suurin osa päiväkirjamerkinnöistä on jotain keskenkasvusten tekemiä kyselyjä. Kun yritän katsella muita merkintöjä omani jälkeen, niin vastaan tulee vain noita kyselyjä, joista jotkut vievät puolet sivusta. Ihmiset voisivat harjoittaa kirjoitustaitoaan, kuten minäkin kaverini Alicedin inspiroimana. Pyrin parantamaan kirjoitusteni laatua ja vielä joskus jatkamaan englanniksi kirjoittamaani blogia Googlen ostamaan Blogger blogipalveluun. Takaisin aiheeseen, ihmiset, kirjoittakaa itsestänne. Älkää laiminlyökö päiväkirjanimitystä. Toki joskus voitte tehdä kyselyn, mutta korkeintaan yhden. Melkein kaikki ellei ihan kaikki näistä on samanlaisia. Ennen julkaisua kuitenkin käykää katsomassa, ettei ole vasta julkaistu samanlaisia kyselyjä. Itse olen kyllästynyt selaamaan monia sivuja löytääkseni kunnon merkintöjä. Jos teillä on VIP-tili, niin rajatkaa kyselyt vaikka kaveripiirinne kesken ja täten vältätte minun kaltaisten ihmisten turheutumisen. Kiitos!

Hyvää loppuiltaa kaikille ja minä palaan kirjoitusten parissa taas joskus, kun minulle sattuu ja tapahtuu tai muuten vaan haluttaa kirjoittaa jostain aiheesta. Huom. Aiheita saa myös ehdottaa ;)