IRC-Galleria

savukvartsi

savukvartsi

"I have no strength with which to speak when you sit me down and see I'm weak." ~Brave <3

PohdintaaPerjantai 02.03.2012 00:15

Mietin tuossa tänään askarrellessani MAMY:a. Miua hämmentää miten suuri juttu Aukusta on tullut MAMY:lle. Juttu, josta enimmäkseen vaietaan, mutta joka mainitaan välillä pelonsekaisin tuntein. Miksi ihmeessä? Tai siis, ymmärrän kyllä että aika monet ihmiset ei pidä henkilöstä enää, mutta olen tässä vaan pohtinut: miksi? Ei se miun muistaakseni kuitenkaan mitään holokaustia yhdistyksessä toteuttanut tms. :/ ja jossain vaiheessa jopa näytti siltä, että kaikki halusi olla sen kavereita. Miulle ei oikeastaan koskaan selvinnyt tarkalleen miksi MAMY:n perustaja vihattiin ulos järjestöstään. Nyt kaikki pelkää että meille tulee joku "uusi Aukku" ja nekin, jotka eivät ole ikinä henkilöä itse tavanneet, vannovat sen kusipäisyyden nimiin. Mitä ihmettä?

Eikallehan kävi vähän samoin tuossa kymmenisen vuotta sitten. Niille jotka eivät tiedä: Protun ensimmäinen puheenjohtaja, Eino Huotari, vihattiin ensin pois puheenjohtajan paikalta ja sittemmin savustettiin ulos koko järjestöstä. Protu-lehden mukaan lopulta tilanne oli ollut se, että tiimiin hakevien mustat listat olivat vilisseet Eikan nimeä, vaikka läheskään kaikki eivät olleet tyyppiä nähneetkään. Oli vain kerrottu juttua hankalasta persoonallisuudesta. Vähän sääli sinänsä. On kuulemma kuitenkin ihan mukava tyyppi noin yleensä.

Mutta vielä kummempaa Aukun tapauksessa on jäsenten nykyinen suhtautuminen asiaan: aina kun tulee puhe ongelmallisista henkilöistä tai puheenjohtajan "korruptoitumisesta" aletaan verrata Aukkuun. Eikä siinä mitään, jos se tulisi osana mahdollisia ongelmia yhdistyksen sisällä, mutta kun useimmiten näyttää siltä, että tuijotetaan vain sitä yhtä henkilöä (johon minun lisäksi ehkä kolme tyyppiä koko järjestössä pitää yhteyttä) ja suljetaan silmät kaikelta muulta. I mean... c'mon. Vähän hankala tyyppi välillä ja joillekin, mutta ihan kuin semmoisia ei maailmassa muitakin olisi, saati sitten MAMY:ssa. Järjestelmällinen vihaaminen saa vaan asiat paisumaan kummallisiin mittasuhteisiin ja nekin jotka ennen pitivät henkilöä ihan jees tyyppinä alkavat nähdä sen vastenmielisempänä kuin kasan kalanperkeitä. Jos joku noista (Paken näppärästi nimeämistä :'D) ns. tärkeistä tyypeistä sanoisi että "voi vitsi Lotta on ärsyttävä kun se aina halailee ihmisiä/yrittää olla niin tekopyhä/juo niin vähän/ihan vittu mitä vaan" ja asiaa oikeasti alettaisiin puida, niin ennen pitkää saataisiin aikaan ilmapiiri, jossa Lotta alkaa näyttäytyä kaikille tosi vastenmielisenä ja ärsyttävänä. Ymmärsin, että Pyrylle ainakin osittain kävi juuri näin.

Pointtini kuitenkin oli se, että pliis älkää takertuko yhden, toiminnasta jo poistuneen henkilön luonteenpiirteisiin, vaan katsokaa välillä peiliinkin. Hankala voi olla olematta Aukku ja MAMY:ssa voi sählätä muutenkin kuin puristelemalla randomien ihmisten tissejä. Peiliin kannattaa joskus vilkaista ja jättää se muihin vertaaminen hetkeksi vaikka komeroon. Ja vaikka vähän hankala ihminen olisikin, niin on niitä puolustajia ja ystäviä silti. Tässä niistä yksi.

Vähän tajunnan virtaa, eipä tässä muuta. Tack :]

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.