IRC-Galleria

Seitsemän kuukautta - Bit by bit Perjantai 14.12.2007 20:21

Olipa kerran Efel joka eli unelmasta elää parasta mahdollista elämää. Efel halusi elää kuin setänsä Victor. Victor kun eleli kaikin puolin parasta elämää. Setä oli luonteeltaan kuin tyyni järvi, hän oli aina hyvällä tuulella ja helposti lähestyttävissä. Ylpeyden voitettuaan Efel meni setänsä luo kahville, ja kysyi häneltä välinpitämättömästi miten hän saattoi saada parhaan elämän mitä vain saattoi elää.

- Rakenna itsellesi paras mahdollinen talo minkä saatat rakentaa.

Efel mietti sedän neuvoa kuukauden potkien maata ja kulkien kaduilla. Neuvottomana hän pyysi sedän isänsä luo kahville. Hän uteli arasti mistä kaikesta paras mahdollinen talo tulisi rakentaa. Hän ei halunnut tyytyä keskinkertaisuuteen, hän halusi parasta.

- Ensi töiksesi sinun tulee etsiä talollesi paras mahdollinen paikka minne sen tulet rakentamaan. Muista että maa talon alla tulee olla kovaa, paikan on oltava edullinen, maa pihapiirissä pitää olla hedelmäistä, mutta mitä minä näitä sinulle. Kyllä sinä nämä itse ymmärrät, kun vain mietit. Älä kiirehdi. Haluan auttaa sinua. Tulen kuukauden päästä käymään.

Kolme viikkoa Efel juoksi etsien parasta asuinpaikkaa. Ensimmäisenä viikkona hän ei löytänyt yhtään mainittavaa paikkaa. Toisena viikkona kaikki paikat tuntuivat loistavilta. Kolmantena viikkona hän valitsi seitsemän parasta asuinpaikkaa. Kaikissa paikoissa oli omat hyvyytensä, mutta neljännen viikon paikkoja punniskeltuaan hän oli valinnut kolme parasta asuinpaikkaa. Tuntui mahdottomuudelta valita niistä paras asuinpaikka, niinpä hän antoikin sedän tehtäväksi parhaan paikan valinnan.

Setä tuli käymään ja niin he lähtivät valitsemaan asuinpaikkaa. Ensimmäiselle asuinpaikalla tultaessa setä vaipui sanattomuuteen, hän ei sanonut mitään paikasta eikä mistään. Setä vain vastaili ympäripyöreitä Efelin kysymyksiin. Toisella paikalla setä vain katseli maahan potkien hermostuneena maata.

Kun he olivat matkalla kolmannelle paikalle setä sanoi: - En minä voi tehdä tällaista päätöstä puolestasi. Sinun taloasihan tässä rakennetaan! Ratkaisun on tultava sinun sydämmestäsi! Ei minun! Valitset vain mitä sydämmesi sanoo sinulle ja sitten alat rakentamaan perustusta talollesi. Sinun on maksettava korkea hinta perustuksesta, sen on oltava paras mahdollinen, sillä perustusta et voi vaihtaa! Sen on kestettävä vielä ainakin tuhat vuotta sen kälkeen mitä sen suunnittelet kestävän. Tulen kuukauden päästä käymään.

Niin hän päätti ja valitsi sen kolmannen paikan missä he eivät käyneet. Hän alkoi suunnitella perustusta. Ensimmäisen viikon hän vakoili öisin muita rakennustyömaita, ja pyrki hankkimaan parhaat mahdolliset rakennusaineet. Toisella viikolla hän palkkasi seutukunnan parhaan rakennusmestarin rakentamaan perustusta. Toisen ja kolmannen viikon hän keskittyi rakennusmestarin työn seuraamiseen ja tämän huolellisen majesteettiseen palvelemiseen. Neljäntenä viikkona mestari hermostui, koska tämä ei ollut tottunut kokemaansa kohteluun. Niinpä Efel liittyi vähitellen mestarin rinnalle. Ja muutenkin perustuksen rakentamisella oli kiire, jotta se valmistuisi ennen kuin setä saapuisi. Sedän saapumista edeltävän yön raadettuaan he saivat perustuksen valmiiksi.

Victor saapui varhain aamulla. Hän näytti vaivaantuneelta, mutta jatkoi neuvojaan: - Sinulla on nyt hyvä perustus talollesi. Sen päälle voit rakentaa hyvän talon, mutta muista että pelkällä perustuksella et voita mitään. Nyt sinun tulee rakentaa parhaat mahdolliset seinät talollesi. Muista vain että niiden tulee olla rakennetut suoriksi, sen tulee pidätellä kymmenen kertaa vahvempia myrskyjä mitä tulet ikinä näkemään, mutta mitä minä näitä sinulle. Kyllä sinä nämä ymmärrät, kun vain itse ajattelet. Tulen kuukauden päästä käymään.

Victori häipyi teilleen, ja Efel päätti kääriä hihansa. Hän pyysi rakennusmestaria pitämään viikon loman etsien samalla seutukunnan toiseksi parhaan rakennusmestarin. Viikon aikana Efel vakoilisi vahvimman näköisiä seiniä ja hankkisi parhaat mahdolliset rakennusaineet. Efel näki kulkiessaan monia korkeita ja vahvoja seiniä. Mikään niistä ei kuitenkaan näyttänyt hänen silmissään tarpeeksi hyvältä hänelle. Niinpä hän päättikin rakentaa omanlaisensa seinän.

To be continued

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.