IRC-Galleria

simian

simian

i limiti del progresso

Suurmielenosoitus sensuuria vastaan Maanantai 25.02.2008 15:55

Paikka ja aika

Tiistaina 4.3.2008

klo 12.30 Kokoontuminen Kiasman eteen.
klo 12:45 Marssi Kiasmalta Eduskunnalle
klo 13:00 Mielenosoitus Eduskunnan edessä


Teema

Mielenosoituksen tarkoituksena on osoittaa mieltä Internet-sensuuria vastaan, ja puolustaa sananvapautta sekä perustuslakia.

http://wiki.sensuuri.info/wiki/Mielenosoitus

[Ei aihetta]Perjantai 22.02.2008 05:54

Missään tapauksessa en voi hyväksyä sitä, että sananvapauden rajoittamisesta keskustellaan ikään kuin lapsipornon levittämisenä.

Fyysikot tiedottavatTiistai 15.01.2008 23:48

Matemaatikkojen viime vuonna selvittämä E8 Lie-ryhmä on osoittautunut hyödylliseksi myös fyysikoille

http://en.wikipedia.org/wiki/An_Exceptionally_Simple_Theory_of_Everything

The standard model and general relativity are the best mathematical descriptions we
have of our universe. By considering these two theories and following our guiding principles,
we will be led to a beautiful unification.

Garret Lisi - An Exceptionally Simple Theory of Everything - PDF
http://arxiv.org/pdf/0711.0770

free for all! Tiistai 08.01.2008 01:06

Ruotsin edellisen hallituksen oikeusministeri Thomas Bodströmin selvitysmies Cecilia Renforsilta tilaama p2p-selvitys on ollut nyt lausuntokierroksella. Lausuntojen kokonaisuudesta piirtyy kuva vahvasta vastakkainasettelusta, jossa maan tekijänoikeusteollisuus on jäämässä yksin vaatimuksineen tiedostojen jakajien ankarammasta kohtelusta ja palveluntarjoajien toimimisesta nettipoliiseina.

Selvityksen ehdotukset saavat lausuntokierroksella yksikäsitteisen tuomion kaikilta palveluntarjoajilta, maan posti- ja telehallitukselta, asianajajayhdistykseltä, kilpailuvirastolta, oikeuskanslerilta, tietosuojaviranomaisilta sekä Tukholman kauppakamarilta.

http://sigfrid.wordpress.com/2008/01/07/decriminalize-file-sharing/

aikamatkustus on tylsää, kuulemmaPerjantai 04.01.2008 14:46

Jamie O'Shea on matkalla viikon menneisyyteen, kapselissa jossa kaksi minuuttia
kuluu kolmessa. Valo ja internet lagaavat.

http://www.livenudemachines.com/

[Ei aihetta]Lauantai 22.12.2007 03:22

Don't think you're owning what you see
For remember that you're free
And that's what you want to be

kun unohtaa foliohatun kotiinTorstai 15.11.2007 20:12

© René Magritte - la trahison des images, 1928-29


tapasin sedän, joka oli hyvin pukeutunut ja hänellä oli sekä
piippu että attaseasalkku. hän oli tullut hakemaan teitoa,
kovaa tutkittua tietoa rahan mielikuvaolemuksesta.

luennolla tuli ilmi vain triviaali project-work-shop-triangel-model,
tai ehkä en vain ymmärrä kuinka suuri merkitys sillä on rahan
mielikuvaan ja brändin rakentamiseen. loput oli lähinnä konsulttijargonia
ja kotleria, joka on todennut teorioiden kehittämisen olevan tarpeeksi
haastavaa ja tuottavaa, että vahvistamisen voi jättää muille. puhuttiin
kasvottoman pääoman tarpeesta hakea tuottoa yli rajojen.

kotimatkalla ajoin pyörällä everstin yli, sellaista kuulemma sattuu.
jouduin vielä auto-onnettomuuteen, ei mulle käynyt mitenkään, olisin
saanut kyydin.

Median tulevaisuudestaTiistai 06.11.2007 18:20

Tahdon kertoa teille erään vision median tulevaisuudesta, joitakin mielestäni mielenkiintoisia ja oleellisia asioita alati muuttuvasta toimintaympäristöämme.

Media on siitä erityinen ala, koska sillä on voima vietellä, innoittaa, opettaa ja ohjata ihmisen ajatuksia, uskomuksia, haluja ja toimia.

Viime vuosien aikana olemme nähneet kuinka vanhat ilmaisun muurit murtuvat yksi toisensa jälkeen. Uudet teknologiat ovat tehneet tekstin julkaisemisesta arkipäivästä. Kun painaa enteriä niin kirjoitus on teoriassa kenen tahansa luettavissa. Digitaalikamerat ovat tehneet ennen kalliista harrastuksesta jokamiehenoikeuden.

Viime vuosisadan alussa Émile Borel pani alulleen ajatuksen lukemattomasta määrästä apinoita hakkaamassa summittaisesti kirjoituskoneita, jotka lopulta tuottaisivat kaikki Shakespearin teokset. Tänäpäivänä internetillä on yli miljardi käyttäjää, joiden kädet hakkaavat näppäimistöä yhä kiihtyvällä tahdilla.

Uusi digitaalinen sukupolvi kasvaa. Sukupolvi joka on oppinut kantamaan matkapuhelinta, mediasoittima, pelilaitteita ja kannettavia tietokoneita, ja osaa käyttää niitä. Meille internet ei ole mikään uusi mullistava teknologia, vaan se on aina ollut, kuten juokseva vesi ja sähkö.

Median sisältö välittyy kaksisuuntaisissa verkoissa. Ennen verkot olivat joko sisällön, tai jakelun yksisuuntaista hallintaa. Nykyään kaikkea jakelua ei voi hallita ja sisältöä hallitaan siellä missä se luodaan ja verkot ovat jäämässä pelkiksi rakenteiksi sisällön jakamiselle.

Sellaiselle joka on kasvatettu sisällön ja jakelun hallintaan, on vaikea luopua yksinoikeudesta ja siirtyä avoimuuteen ja osallistumiseen.

Meidän uudessa postmodernissa, avoimen lähdekoodin, 2.0, mahtavan ja osallistuvan yksilön mediassa, tiedon yksinoikeudella ei enää ole arvoa. Arvo ei enää sijaitse sisällön ja jakelun omistamisessa. Arvo on suhteissa ja arvo on luottamuksessa.

Yleisö on noussut lavalle ja asiakkaista on tullut kilpailijoita.

--

Tarvitaan uudenlaista sisällöntuottajaa.

Ennen mediatyöläiset toimivat portinvartijana. He menivät katsomaan elokuvien ennakkonäytöksiä ja kertoivat mitkä ovat hyviä ja mitkä paskoja. He kävivät keikoilla ja kertoivat mitkä bändit ovat ovat cool ja mitkä roskaa. He saivat pelien ennakkoversiot, ja kertoivat mitkä ovat pelattavia ja mitkä sietämättömiä. He olivat makutuomareita ja tietäjiä, heillä oli tarvittavat yhteydet päästäkseen käsiksi kulttuuriin ennen maallikoita.

Mutta nykyään verkossa on niin paljon blogeja ja artikkeleia, joissa arvioidaan ja kerrotaan kaiken maailman jutuista, ettei enää tarvitse tukeutua vanhan median sanaan siitä mistä tulee pitää ja mistä ei.

Lukija tarvitsee kuitenkin apua. Sisällön määrä on niin valtava, että on mahdotonta tietä mitä kaikkea tuolla on, mikä kaikki on hyvää ja tutkimisen arvoista. Tarvitaan ohjaajia ja esittelijöitä, ja heitä tarvitaan kovasti. Heitä tarvitaan kanavoimaan informaatiotulvaa, suosittelemaan ihmisille niitä hyviä juttuja.

Tarvitaan uutismestareita, jotka ovat intohimoisia ja päteviä omalla alallaan. He tunnistavat, valitsevat, jäsentävät, suodattavat ja julkaisevat uutisia ja informaatiota suppeasta, täsmällisestä aiheesta. Heidän tuottama sisältö antaa lukijoille mahdolllisuuden seurata tiettyä aihetta tietyssä paikassa, ja säästää etsimisen vaivan.

Ainakin heille, jotka ennen olivat median kuluttajia, tämä on parempi maailma. Henkilökohtaisesti mieleinen sisältö löytyy luotettavista verkoista, koska ne ovat tuttuja ja ne tuntevat käyttäjänsä. Lukijat eivät ole enää yhden koon massaa, he hallitsevat mitä, milloin ja miten he nauttivat tietonsa.

Suurin haaste median kehittämisessä ei enää ole osallistumiskynnyksen alentaminen, vaan siitä syntyneen valtavan sisältömäärän kanavointi ja lukijan ohjaaminen hänen haluamansa sisällön luokse.ps. täsmällinen ajoitus