IRC-Galleria

Matkapaivakirjamerkinta nro. 1Tiistai 04.08.2009 19:19

suomalaisten aakkosten viimeisia kirjaimia ei tietenkaan ole, lukekaa niin etta ymmarratte.

KUUMA !

ensimmaiset pari paivaa vietimme Roomassa. Matkalla lentokentalta rautatieasemalle paatin kokea italialaisen autokulttuurin, ja hyppasin taksin kyytiin. Sataakahdeksaakymppia kahdenksankympin alueellla, (vain) kerran punaisia pain, valaytteli pitkia valoja miulle autoilijoille etta kyseista taksia vaistettaisiin, seka taksiseta kaytti vain kerran vilkkua koko matkalla - matkaa oli kuitenkin 29 kilometria. Onnistuin saamaan hyvin taksin :)
oltiin oikeesti aika turisteja, oon nyt kaikki pantheonin temppelit, colosseumin, forum romanovin, riemukaaret yms.
Kiitan ja ylistan antiikin roomalaisia vesijohtoputkijarjestelman keksimisesta, Italian kaduilla oli vesipisteita, joista sai erittain kylmaa ja ilmaista vetta. Ah !

Totesimme eilen varjossa olleen 33 astetta, auringossa on siis varmaan joku 45 astetta :x vahan liian kuuma, jos on hiesta marka kun on ollut 7 minuuttia pihalla, oon hikoillu varmaa yhteensa 157 litraa hikea. eli sannan kaa yhteensa yhteensa 314 litraa hihi.

roomasta lahdettiin yojunalla Bariin - oltiin samassa hytissa neljan hikisen miehen kaa, nam - tarkoituksena jatkaa matkaa illalla lautalla Ateenaan. Mutta oli paskapaiva eli sunnuntai - mikaan ei ollut muutenkaan auki eika missaan nakynyt ketaan - ja lautta paatti lahtea jo keskipaivalla eika siksi paasty siihen. taytyi siis varata sikakallis hotelli yoksi ja yrittaa seuraavana paivana uudestaan - onnistui !

Eilen oltiin lautalla 'kiertolaisina', kuten interreilaajia siella kutsutaan. Syy on se ettei reilaaja yleensa maksa muutakuin bensa- ja satamamaksun, eika siis hanki itselleen istuma- tai hyttipaikkaa. Eli kaikki nukkuu mihin paasee, naurettiin kun risteilyaluksen aula naytti ihan pakolaiskeskukselta, "ruumiita" ympari lattioita ;F mutta itse siis nukuimme myos lattialla, oli ihan kiva kokemus.
Herattiin kuuden aikoihin kuulutukseen, jonka myota hyppasimme pois laivalta Igumenitsa-kaupunkiin koska meidan piti vaihtaa lauttaa etta paasisimme Patrakseen. No, ei pitanytkaan, laivasta lahtivat pois vain ihmiset, jotka halusivat jaada Igumenitsaan. Ja niin, tietenkin me unensekaisen virheen takia.
Ei siina mitaan, talla hetkella ollaan Kalambakassa - ei ikina muisteta tan nimea - oottamassa junaa, joka vie meidat Ateenaan. Bussi toi meidat Igumenitsasta Kalambakaa, ajeltiin bussilla jotain vuoristomoottoritieta pitkin, 180 asteen kulmia tehden ja vastaantulevia rekkoja vaistellen. Oli tosi lohduttavan kuulosta ku kuunteli bussissa ihmisten laittavan turvavoita kiinni ku aloitettiin vuorelta alaspaintuleminen :E

kaikki on kysyny meilta mista myo ollaan kotoisin, jokaikinen. Ja huonoin iskurepliikki on tahan mennessa: 'nice hair, just like my mom's'. Ei tiieta kummalle se oli osoitettu.

ja kreikka on perseesta, taal ei ymmarra yhtaan mitaan mistaan ! italiassa pysty sentaan sita kielta ja sanoja arvailemaan, taal ei ees sita ku kirjaimet on jotai kyrillisten ja foneettisten aakkosten sekotusta, mur.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.