IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Deja vuTiistai 04.12.2007 18:46

Joulukuu. Oikeasti mummot ovat pieniä ja lihavia ja herttaisia ja he hymyilevät ja heillä on punaiset posket ja kiharat lyhyet hiukset ja keltaiset hauraat hampaat ja he hymyilevät siitä huolimatta koko ajan. Mutta kun mummot alkavat puhua, kaikki muut vetävät henkeä ja sukeltavat ääniaaltoihin.

Mummo puhuu ikkunaverhoista ja matoista ja vanhasta lehmänavetasta ja siitä, kun mummo oli viisivuotias ja tykkäsi käydä omenavarkaissa. Mummo puhuu ja tuputtaa kahvia ja keksiä ja pullapitkoa ja karjalanpiirakkaa ja munavoita ja täytekakkua, jonka päällä on viiden sentin kerros kermavaahtoa. Ja mummo tuputtaa lisää kahvia ja keksiä ja pullapitkoa ja keksii leipäkaapin ja kantaa pöytään voita ja kinkkua ja oltermannia ja kysyy sata kertaa, onko joku vielä nälkäinen. Kun mummolle sanoo, että "kiitos hyvää oli, mutta ei, minä en ole enää nälkäinen", mummo tuijottaa suoraan silmiin kaksi sekuntia ja unohtaa sitten, että jopa oman suvun jäsenten vatsalaukkukapasiteetti on valitettavasti rajallinen. Sen jälkeen mummo tuputtaa lisää kahvia ja keksiä ja pullapitkoa, eikä mummo välitä, jos kahvikupin suulle laskee kämmenensä merkiksi siitä, että vatsalaukkukapasiteetti todella on rajallinen. Mummo ei huomaa kättä, sillä mummo vilkuilee olohuoneeseen ja kiljuu ihmiset takaisin pöytään istumaan ja mummo kaataa kuumaa kahvia kahvikupin suuta peittävälle kämmenelle ja sanoo "hupsista" ja hakee kylmän märän tiskirätin ja sanoo "voivoi" ja hinkkaa kämmentä tiskirättiin niin, että käden päällimmäinen ihokudos löytyy hilseenä ruokapöydän pinnasta sitten, kun pöytä seuraavan kerran pyyhitään.

Vaasassa paras paikka kuulla ambulanssin sireeninsointia on istua keskustan torilla ja olla hiljaa. Ambulanssin sireeninsoinnin lisäksi keskustan torilla kuulee auton varashälyttimen kirkumisen ja teinityttöjen poikakaverijuorut ja autojen agressiiviset töötit ja korkokenkien kopinat ja torimyyjien kauppojenhieromiset ostakee ostakee. Tänään minä kuulin paljon vähemmän ruotsin kieltä kuin viime viikolla. Jouluvalot ovat ilmestyneet Puistikoille. Vaasassa insinöörit eivät tiedä, mitä tarkoittaa parkkipaikka ja miten niitä parkkipaikkoja lopulta rakennetaan. Puoli tuntia etsiessä yhtä ruutua säädyllisen läheltä keskustaa korkokengillä ajatellen minä vedin vesiperän ja parkkeerasin kilometrin päähän ensimmäisestä kaupasta. Hyvää joulua Vaasa, hyvää joulua.

Iltapäivällä minä tapasin Aleksi 13 oven edessä punatakkisen paskerilakkisen mummon, joka viime yönä käveli minun unessani minua vastaan.

-Suuse-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.