IRC-Galleria

This has nothing to do with the songPerjantai 11.01.2008 19:38

"Sitten kun opin kaikki huonot päiväsi ulkoa, voit kutsua öitä sisään. Sitten kun opin kaikki painajaisesi ulkoa, voit keksiä niitä lisää." - Zen Cafe

Tänään pienen pienellä olemattomalla pikitiellä pitkospuiden kohdalla kohti Nurmon kirkkoa minun autoni tahtoi mennä ojaan. Kotipihassa satoi. Nurmossa satoi. Seinäjoella satoi, ja jopa Vaasassa satoi, vaikka prameat kauniit kilometrihuiviin pukeutuvat ihanat vaasalaiset eivät sitä edes tuntuneet huomaavan. Musta villakangastakki kastui matkalla parkkipaikalta virastotalon ovelle, ja keltaseinäisessä keltaovisessa inhottavassa tunkkaisessa bunkkerissa yliopiston remontinaikaisessa evakkotilassamme suomenluennolla minä en edes ollut ainut loskasateesta kastunut musta villakangastakkinen.

Kiinalaista kanapataa 2,50 lautasellinen. Puhuttiin kesätöistä. Tutun ravintolakahvilan uusissa korkeakattoisissa prameanhohtoisissa tiloissa oli punakaiteinen itsestään ylpeä kierreportaikko ja luihin asti ulottuva vetävä ilmasto. Huumorintajuinen tammikuu iski tuulilasiini sata litraa lisää loskaa moottoritien ohituskaistalla, jota kolaamaan eivät aurausautot olleet kiireiltään edes yhdeltä iltapäivällä ehtineet. Keskustassa kukaan ei osannut ajaa autoaan, jalankulkijat kompastelivat liukkaan ja pettävän sekoittuessa keskellä Hovioikeudenpuistikkoa, jarruvalot paloivat, ja Vaasassa on edelleen ainakin yksi risteys, josta oikealle kääntyvät eivät osaa lukea valojenvaihtumista milloinkaan ajoissa silloin, kun minä satun heidän kanssaan yhtä aikaa samaan risteykseen.

Kello neljä kymmenen vuotista taivaltaan juhliva nelonen säätiedotuksineen lupasi lisää plussaa. Ei mitään sellaista ylimääräistä tuskin koskaan kukkaronpohjalle painoa lisäämään selviävää ostobonusta, vaan lämmintä ilmaa. Kun me surffaamme talvirenkaidemme kanssa, muslimit opettelevat kaatumaan luistimilla hallittua takamuskaatumista juuri niin kuin suomalaisissa peruskouluissa vaahtosammuttimille opetetaan. Tunti sitten autotallissa minä silitin lumilautaani. Se kertoi olevansa tylsistynyt pölyyn ja betonilattialla lojuviin rapakakkuihin.

Ovatko minun ystäväni ihanat pienet suloiset lapaset jo kuivuneet?

-Suuse-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.