IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Hyvää Yötä!Lauantai 08.12.2007 05:35

Yö "Valtakunta" -kiertue
Caribian 994-halli, Turku
7.12.2007

Kyllä tämäkin bändi piti lähteä katsastamaan, kun kerran niin lähellä kuin Turussa keikkaa pukkasi. Itselläni ei mitään ennakkoluuloja tätä bändiä kohtaan ole koskaan ollut. Kaikinpuolin hyvää suomirockia rakkauspainotteisella tyylillä. Hyvää vaihtelua... ja pitäähän suomalaistakin tukea!

Soitto oli hienon kuulosta, ihan kuin levyä olisi kuunnellut. Seisoin koko keikan aikana siinä about mikseripöydän takana ja olin posiitivisesti yllättynyt live-toteutuksesta tämän yhtyeen kohdalla, vaikka nyt yhden DVD:llisen verran olinkin nähnyt jo ennen.

Keikka koostui kahdesta puoliskosta. Ensimmäisellä puoliskolla soitettiin vain rauhallisia biisejä, kuten uusi singlesuosikki "Satukirjan sankari" ja keikan ensimmäinen avauskappale "Miehen tie". Toinen puolisko sitten painottui vain rokimpien biisien esittämiseen, joka paukahtikin hienosti käyntiin uuden levyn "Rakkautta vain?" -hitillä. Näiden kahden setin välissä oli noin 30 minuutin pituinen tauko. Listaan mahtui myös paljon uutta materiaalia uudelta levyltä, niinkuin yleensä tapana on esittää niitäkin uuden levyn kiertueella.

Tällaisia kuultiin (ei järjestyksessä, uudet biisit merkattu *-merkillä):

"Likaiset legendat"
"Rakkaus on lumivalkoinen"
"Laulu rakkaudelle"
"Tie sydämeeni"
"Enkelille"
"Joutsenlaulu"
"Miehen tie"
"Rakkautta vain?" *
"Satukirjan sankari" *
"Taikasanat" *
"Unohtaa" *
"Rakkauden vahvistama"
"Voin luopuu mistä vaan"
"Kuorotyttö"
"Pieni ihminen suuressa maailmassa"
"Katujen kuningatar"
"Karheaa ja kaunista"
"Sua muistoistani pois en saa"
"Ihmisen poika"
"Pettävällä jäällä"
"Särkyvää"
"Deadline" *
"En saanut sua pilviin"
"Hengissä" *

Hyvinkin mahdollista, että lista ei ole täysin oikein... Korjailen sitä mukaan kun jaksan ja tiedän.

Varsinaisia Yö-faneja, joita oli paikalla monia, palkittiin normaalin encoren lisäksi yhdellä extrabiisillä "Hengissä" uudelta levyltä. Yhtyeen laulaja Olli Lindholm halusi esittää tämän sen takia, koska bändillä on hänen mukaansa aidot Yö-fanit nimenomaan Turussa. :)

Yhtyeen keulahahmo ja ainoa alkuperäisjäsen Olli Lindholm, ei ollut suinkaan ainoa, joka oli äänessä illan aikana. Myöskin basisti Juki (Jukka Lewis) lauloi muutamaan otteeseen, mm. uuden levyn tulkitsemansa kappaleen "Deadline". Jussi Hakulinen oli yhtyeen mukana taas ja lauloikin monta biisiä illan aikana. Näitä olivat "Hän tanssi kanssa enkeleiden", "Joutsenlaulu" ja "Yhden illan varietee". Myös ihastuttavat naispuoliset taustalaulajat (olisivatko olleet Moona ja Suvi) päästettiin ääneen. Hyvää vaihtelua ja todella upeasti muuten lauloivatkin.

Ihan hieno show kaikenkaikkiaan. Ainoa huono puoli oli, että bändi oli puoli tuntia myöhässä, koska järjestäjä näki ulkona vielä paljon sakkia siinä klo 21:00 ja halusi näin varmistaa, että mahdollisimman moni olisi sisällä. Keikkahan oli loppuunmyyty. Että sellaista... Jäin muuten kaipaamaan biisejä "Vie mut minne vaan", "Tia-Maria" sekä "Niin paljon me teihin luotettiin", eipä oikeastaan muuta sitten.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.