IRC-Galleria

tardif

tardif

ei tiedä pitäisikö alkaa aktiiviseksi?

62Sunnuntai 30.03.2008 00:31

Viimeaikoina kesätöitä hakiessa silmiini on pistänyt mitä erikoisempia vaatimuksia siitä millainen sen tulevan ihannetyöntekijän pitäisi olla. Ilmoituksissa luetellaan jos jonkinlaista ominaisuutta adjektiivien muodossa.
Kummallisin vaatimus, joka oli katsottu tarpeelliseksi oikein työhakemukseen kirjata, on minusta ollut se, että haetaan asiakaslähtöistä ihmistä. NIIN, kun kyseessä nyt kuitenkin on asiakaspalvelutehtävä, sitä luulisi että olisi aika itsestäänselvää, että kyseiseen ammattiin väkipakolla tyrkylle asettuva olisi jonkinverran asiakaslähtöinen. Mutta ei kai se nykyään sitten ole niin selvää. Mutta mistä ihmeestä sen itse tietää, että onko sitä asiakaslähtöinen, ja onko nimenomaan riittävän asiakaslähtöinen?
On varmaan oikein jokin ammattikunta, joiden mielestä on kiva kikkailla noilla termeillä, mutta tavallisella tavalla kielellisesti aktiivisen on joskus aika vaikea erottaa, että mikä on se vivahde-ero asiakaslähtöisen ja asiakaspalveluhenkisen saatika muiden muotitermien välillä. Joskus on jopa vaikea ymmärtää koko sanan merkitystä, vaikka sana näennäisesti on suomen kieltä.
Toisaalta en usko sen edes olevan välttämättä kovin tarpeellista. Työpaikan voi lopulta saada ihan hyvin ilmankin, että tietää mikä on jonkin laatusanan merkitys. Pääasia että on vakuuttava.

Pitäisi osata kehua itseään. Jossain Sisäistä Minää -käsittelevissä kirjoissa, kehoitetaan katsomaan omaa sisintään peilistä ja toistamaan joka päivä, että minä olen hyvä, tai kaunis tai mitä tahansa positiivista, riippuen siitä, missä kohdassa sielua se itsetunnon aukko on.
Ikävintä on se, että jos on ruma, niin sitä oikein tuntee ja tietää olevansa ruma. Sitten taas toisena päivänä kun tietää olevansa kaunis niin sitä sitten onkin todella kaunis, koska oma fiilis vaikuttaa siihen millaiselta näyttää, joten siksi ei ehkä ole fiksuin vaihtoehto katsoa ekana peiliin ja miettiä sitten miltä tuntuu, vaan kannattaa mieluummin tehdä toisinpäin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.