IRC-Galleria

tasarion

tasarion

huh huh nimittäin ja niin edes päin

Blogimerkintä

« Uudempi -

miltä nyt tuntuu?Maanantai 13.11.2006 21:57

miltäkö tuntuu?

no saatanan pahalta. mutta ei töidän vuoksi.

heräsin aamulla klo 7 mennäkseni akuuttiin voimarasitukseen. kyseessä oli reisilihasten loppuunkuluttamiseen tähtäävä koe, jonka aikana tein 5x10 toistoa jalkaprässillä siten, että kun en jaksanut itse(noin puolet toistoista), autettiin juuri sen verran että jaksoin.

hauskinta oli se, että ennen treenausta ja sen jälkeen tehtiin biopsia, eli tässä tapauksessa otettiin kummastakin reidestä palaset lihasta hiukan lyijykynää ohuemmalla neulalla. se tuntui erittäin epämiellyttävältä. ei sattunut varsinaisesti, mutta kipu olisi ollut ehkä mukavampi tunne. lihaskalvo piti puhkaista survaisulla, jolloin pystyin eläytymään jokseenkin onkimadon rooliin kiemurtelemalla aina nytkäytyksen jälkeen sen verran kuin se oli mahdollista. yhteensä olin kidutettavana kolme tuntia, välillä ultraäänessä ja lihastonusmittauksessa, jotka olivat onneksi jokseenkin miellyttäviä lepohetkiä välissä.

kolmetuntisen aikana minusta otettiin myös 5x3putkellista verta, enkä saanut juoda ennen kuin puoli yhdeltätoista (paitsi 5dl oksettavan makuista "urheilujuomaa", jossa oli joko lisäproteiinia tai plaseboa ja joka ei sammuttanut janoa). ennen koko treeniä oli luonnollisesti 12 tunnin paasto, johon sisältyi myös nestekielto. en noudattanut täysin. meinasin pyörtyä kahteen otteeseen, ja nukahdin kerran kahden minuutinultraääntä otettaessa.

tämän jälkeen pyöräilin reidet jumissa töihin, myöhästyin viisi minuuttia. nyt 12,5 tuntia heräämisen jälkeen pääsin takaisin kotiin, ja puudutus on loppunut reisistä jo aikoja sitten. hukkasin päivällä minulle särkyyn annetut kolmiolääkkeet.

keskiviikkona sama lysti otetaan uusiksi. sitten onkin onneksi puolen vuoden tauko, joka sisältää ohjattua kuntosaliharjoittelua kaksi kertaa viikossa. olen vapaaehtoinen koehenkilö liikuntabiologian kokeessa. en saa tästä mitään korvausta, ja minulla on oikeus lopettaa tutkimus heti kun haluan.

aion jatkaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.