IRC-Galleria

tervapiru

tervapiru

juurtuu vasemmalle

Tapaus Koisjärvelle jatkoaTorstai 16.10.2008 16:23

Kunta järjesti 7.10.2008 Koisjärven koululla kuulemistilaisuuden koskien Koisjärven koulun mahdollista lakkauttamista. Tunteet kuumenivat tilaisuudessa puolin ja toisin ja ulos astelin monen muunkin kanssa samoin aatoksin: päätös lakkauttamisesta oli jo tehty.

Ilman mitään laskelmia, ilman kokonaisuudentajua, ilman asukkaiden ja vanhempien huomioimista. Toisin sanoen, ilman järjen hiventäkään.

Tilaisuudessa kuitenkin vakuuteltiin, että laskelmat ovat olemassa lokakuun loppuun mennessä ja päätöstä lakkauttamisesta ei ole tehty. Nyt vain haluttiin kuulla asukkaiden mielipide. Kantaansa asiaan kuntalaiset saivat esittää peräti 10.10.2008 asti.

Ja kuinka ollakaan, 10.10.2008 kunnan nettisivuille ja 16.10.2008 Ykkössanomista löytyy teksti:

"10.10.2008

Koisjärven koulun lakkauttaminen

Nummi-Pusulan kunnan sivistystoimessa on valmisteltu Koisjärven koulun lakkauttamista kunnanvaltuuston päätösten mukaisesti syksystä 2007 lähtien. Asiaan liittyvät kuulemistilaisuudet ovat olleet 13.5.2008 ja 7.10.2008. Sivistyslautakunta tekee selkeän ehdotuksen Koisjärven koulun lakkauttamisesta 29.10.2008 olevassa kokouksessa. Sivistyslautakunnan esityslista on nähtävänä kunnan www-sivuilla 24.10.2008 lähtien."

Kuntalaisten mielipiteet vedetään siis vessanpöntöstä alas. Kaavoitustyötä ei tähän sotketa. Rakennus pitää saada myytyä nopeasti. Ja maailma pelastuu!

Koisjärvi on kuin onkin itäisenä osana pääkaupunkiseutua lähimpänä oleva osa Nummi-Pusulasta. Kaavoituksen seurauksena voisi olettaa, että muuttajia tänne tavoitellaan. Ehkä jopa lapsiperheitä ja lisää koululaisiakin saattaisi kuntaan ilmaantua. Niin no, jos eivät ajattele liikaa järjellään ja pidä näppejään erossa tällaisesta "elämyksiä tarjoavasta perheystävällisestä asuinpaikasta", kunnan nettisivujen otsikoita lainatakseni.

Voisin laulaa Kauko Röyhkän tyyliin "tää on paska kaupunki", mutta kun tämä on vain tällainen kirkonkylä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.