IRC-Galleria

E-Suomenreissu tuli tehtyäLauantai 05.08.2006 23:19

Tiistaina ajelin Kajaanin, Iisalmen, Kuopion, Warkauden, Mikkelin ja Kouvolan kautta Loviisaan Seralle. Matkaa tuli n. 760 kilometriä. Siilinjärven Shellillä pysähdyin tankkaamaan ekan kerran Kuusamon jälkeen, ja söin siellä samalla patongin, jonka lämmittämiseen meni 20 minuuttia. Muissa paikoissa en pysähdellyt. Ristiinassa ajoin vahingossa Kouvolan tienhaarasta ohi, ja päädyin 20 kilometriä vikasuuntaan. Onneksi tajusin erehdyksen ajoissa. Kouvolassa ajoin myös vikaan kerran, kun en hoksannut ajoissa Helsingin tienhaaraa. Tää oli eka kerta, kun ajoin Kuusamosta yksin E-Suomeen.

Keskiviikkona menimme käymään Lohjalla, jossa nähtiin tuttuja ja käytiin X-itissä mut ei siellä ollu mitään, joten lähdettiin menemään sieltä sitten takasin Loviisaan. Ajoa tuli jotain 276 kilometriä.

Torstaina kävimme hakemassa Avan Suodenniemeltä. Ava voi koko matkan pahoin autossa, ja ensimmäisen parin kilometrin aikana se oksensi autoon kauheat ykät. Kävimme Riihimäellä hakemassa pizzat ja Seran vanhempien luona Hausjärvellä. Ajoa tuli yhteensä noin 520 kilometriä. Menimme koirapuistoon Avan kanssa odottamaan, kun Sera haki Hupun kotoa ja totutimme ne koirapuistossa toisiinsa.

Perjantaina kävimme Seran tutun tallilla hevosia hoitamassa. Pesimme pari varsaa ja sain aivan ihanalla tinkerillä ratsastaa, jolla oli mieletön ravi. Olin kai ku Hangon keksi siellä selässä.
Varsat olivat lähdössä Vermoon poninäyttelyyn lauantaina, ja pidämme peukkuja, että pääsevät myös sunnuntaina jatkoon. Tallireissuun meni 82 kilometriä. Reissun jälkeen kävimme vielä meressä uittamassa Avaa ja Hupua, Ava oli hölmö ja hyppäsi mattolaiturilta pää edellä veteen kävyn perässä. Upposi koko koira veden alle, ja minä hieman pelästyin, mutta ei se kai pistänyt pahakseen pienestä sukeltelusta. :D

Perjantain ja lauantain välisen yön aikana lähdin ajelemaan takaisin Kuusamoon Avan kanssa. Ava pääsi takapenkille matkustamaan, ja yllätys yllätys, se ei voinut yhtään pahoin eikä oksentanut kertaakaan matkalla. Sain sitä paitsi ajaa koko matkan valoisassa, sillä Loviisasta lähdettyäni alkoi olla jo hämärää, mutta mitä pohjoisemmaksi tulin, sitä enemmän valoa riitti aamuyöstäkin. Kuusamon ja Kajaanin välillä jouduin kahdesti pysähtymään ja ummistaa silmäni vähäksi aikaa, väsytti niin älyttömästi. Ava oli kivaa matkaseuraa, innoissaan kaikesta ja kuitenkin pysyi autossa rauhallisena.
Ajoin sitäpaitsi vain kerran harhaan, kun Warkaudessa kävin tankkaamassa ja käännyin liian aikaisin, ja jouduinkin takaisin Mikkelin tielle. Ei kun ympäri vaan seuraavasta liittymästä ja takaisin.

Perillä olin kuuden aikoihin aamulla. Ava oli hieman levoton uudessa paikassa, mutta tänään se onkin nukkunut sitten koko aamun. Yhteensä matkan aikana tuli kilometrejä noin 2400, ja varmasti päällekin noiden harhailujen jne takia. Enkä vielä kyllästynyt autoiluun. :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.