IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Nyt ois löylyhuonePerjantai 20.02.2009 00:53

Lauteet aiheuttaa vähän päänvaivaa. Standardien mukaan yksi saunoja tarvitsee tilaa 60cm. tossa olis 210cm eli 30cm liian vähän. Noh, kyllähän siihen nyt mahtuu jos istuu posket toisiaan vasten.

Harkinnan alla on myös kulman sisältävä laude, eli saunan takanurkkassa laude kääntyisi kohti kiuasta jonkin matkaa. Etuina olisi lähinnä se että porukkaa saletisti mahtuu se neljä henkilöä ja löylykauhalla tähtäily olisi vähän helpompaa - suorien lauteiden keskilauteen etuerunasta kiukaan etureunaan on matkaa 1,3 metriä. Vaatii siis jonkin verran tarkkuutta.

Kulmalauteessa on vaan ongelmana että puukiukaan edessä olisi syytä olla vähintään yksi metri tyhjää tilaa jotta sen operointi olisi ergonomista. Lisäksi löylyhuoneesta voi tulla vähän ahtaan oloinen jos heti oven sisäpuolella on mutka. Niin ja kulmalaude (pyöristetty) on myös teknisesti haastavampi eli kalliimpi.

Btw, sähkökiuasta on tuotu vähän lähemmäs lauteita tollasen täytteen avulla. Ajatuksena saada kummankin kiukaan etureuna samaan tasoon.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.