IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Tuloilma kiukaiden yläpuolelleKeskiviikko 03.06.2009 23:17

Viime päivinä tapahtunutta:
* Pesuhuoneen seinät on tasoteltu. Seuraavaksi ne käsitellään ns. primerillä joka toimii tartuntapintana vesieristeelle.
* Eristetty tuloilmakanava on asennettu kiukaiden yläpuolelle.
* Löyly- ja pesuhuoneen katon koolaukset ja lämpöeristeet on käytännössä valmiit.

Tuloilmakanava vaatii erikoismaininnan, sillä se on erittäin tärkeä lämpöeristää kondenssin varalta. Etenkin kostean saunaosaston katossa oleva pakkasen puolelle jäähtyvä peltiputki kastuisi todella märäksi ellei sitä ole suojattu kunnolla. Tuloksena olisi pidemmän päälle laho ja/tai homeinen kattopaneeli.

Peltisen kanavan ympärillä on reilu sentin kerros solumuovia (Armaflex TM). Tuollasen hökötyksen työntäminen katonrajaan (vähän liian pienestä) piikatusta reiästä oli melkosta vääntöä. Raa'alla voimalla solumuovi olisi raapiutunut tuusannuuskaksi, joten piti kehitellä luovia ratkaisuja. puolen tunnin ihmettelyn päätteeksi piikatun aukon ylä- ja alapuolelle leikeltiin vanhasta muoviämpäristä muoviliuskat. Reikä oli tiukka ja kitka valtava, joten mötkö valeltiin rypsiöljyllä ja ahdettiin reiästä läpi!

Seuraavana ohjelmassa tosiaan seinien vesieristämistä, ikkuna- ja oviaukkojen ylitysten arpomista ja koolausten ja eristeiden asentamista löylyhuoneen seiniin. Ai niin ja pitäähän ne pohjamaalatut ikkunan karmitkin asentaa paikoilleen...

Btw. Tuntuu vahvasti siltä että saunaosasto ei vaan ole löylykunnossa määräpäivään mennessä :.(

Niin ja kuvasta vielä - tohon nurkkaan siis tulee puukiuas. Seinässä oleva pimeä luola on reikä hormiin. Yläpuolella on lämmitysputkia jotka ajattelin maalata mustaksi. Kiukaan ympärille tullee jotain todella tummaa laattaa. Sellanen "kiviseinä" näkyy olevan saunoissa tosi trendikäs tällä hetkellä ... vähän liiankin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.