IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

MythTVLauantai 06.11.2010 22:44

Jatkoa tuohon: tuner

Vihdoinkin kaapissa oleva digiboksi toimii. Löytyi linuxissa kunnollta toimiva USB-digitikku (TerraTec Cinergy T USB XXS) hintaan 40e. Taistelin kaappiin myös antennijohdon.

MythTV on semisti modulaarinen:
  • Mythbackend - kommunikoi virittimien kanssa ja hoitaa tallennukset yms. Jakaa sisältöä UPnP:llä verkkoon.
  • Mythfrontend - tää olisi kai joku multimediakäli, jolla varsinainen katsominen ja sohvakäyttö hoituisi, mutta luonnollisestikaan en käytä kun levypurkissa ei ole edes näyttöliitintä.
  • MythWeb - PHP:lla kodattu käli, jolla voi katella ohjelmaopasta ja ajastaa tallennuksia. On ihan hävyttömän bloatti.
  • Jotain muita joilla nyt ei ole väliä

Oikeasti tuo arkkitehtuuri on aivan kauhea sotku. Taustalla on bonarina MySQL, jonka kanssa myös frontend ja web ja kaikki perl, python yms apit juttelee. Tuo nyt kuitenkin ajaa asian, eli ohjelmat voi tallentaa ja niitä voi selata ja katsoa pleikkarilta olohuoneessa.

Mitä tulee webikäliin, niin esim ohjelmaoppaan sivunmuodostus kestää kymmenen sekuntia. Sen aikaa levypurkkini ceepu huutaa että 100% ... Aika uskomaton esitys. Kai tuo jollain tehomyllyllä on jokseenkin käyttökelpoinen, mutta 400MHz ARM:lla niin hidas että taidan kodata siihen paremman (vähintään 10x nopeamman) toteutuksen vaikka pythonilla ja javascriptilla. Eihän noita tarvittavia toimintoja oikeasti ole kovin montaa: ohjelmaoppaan muodostus tietokannasta löytyvästä datasta ja ohjelmien ajastus (ja peruutus) ja vanhojen tallennusten poisto.

Jos joku meinaa kysyä että miksi en osta erillistä digiboksilaitetta niin vastaus on: Ostan ehkä sitten kun tulee DVB-T2 moduloitua HD-kamaa ymmärtäviä laitteita. DVB-T -laitteet on mun näkemyksen mukaan kohta vanhanaikaisia ja sen takia tyhmiä sijoituksia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.