IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Pelejä C64:lle?Tiistai 29.11.2011 00:52

Kaivoin vanhan kuuslankun vintiltä ja askartelin siihen jonkinlaisen S-Video -piuhan, jotta sai kuvaa näkymään. Ei nimittäin töllön viritin tajunnut rf-modulaattorin tuotoksesta mitään.

Mulla on kasettiasema (en tiedä missä ne ehkä kolme kasettia on) ja lerppuasema (jonka sain joskus @maza:lta), mutta ei tietenkään yhtään lerppua. Ei kellään sattuis olemaan lainata mulle muutamaa peliä sisältävää mediaa? Onhan nykyään noita lisälaitteita, joihin voi tökätä CF- tai SD-kortin, mutta ei nyt viitti heti investoida hunttia.

...

Tossa S-videossa on vielä vähän tuunaamista. Kuvassa näkyy sellanen tiheä shakkiruutukuvio. Yleensä toi ilmeisesti johtuu huonosta piuhasta, jossa tulee crosstalkkia luma- ja chroma-karvojen välille, mutta nyt ei ole kyse siitä. Todennäköisesti crosstalkki tulee ihan 64:n TV-modulaattorissa, jossa luma ja chroma yhdistetään komposiittisignaaliksi (jota en ajatellut käyttää). Luulisi korjautuvan nappaamalla R12:n pois: http://www.unusedino.de/ec64/technical/misc/c64/sm-1985/26a.gif

Piirilevystä on uudempiakin versioita, joissa komposiitiksi miksaus on tehty vähän hienostuneemmin. Internetistä löytyvien tietojen mukaan nimittäin joillain tota häiriökuviota ei näy ja joillain näkyy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.